Ухвала
від 08.02.2016 по справі 757/3291/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/3291/16-к

У Х В А Л А

08.02.2016 Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

28 січня 2016 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »» ( АДРЕСА_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014110150001452 від 19.09.2014 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 4, ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 13.08.2015 посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 складено та видано завідомо неправдивий офіційний документ, а саме тимчасове посвідчення офіцера запасу гр-ну ОСОБА_4 .

Правова кваліфікація злочину ч. 1 ст. 366 КК України.

Орім того, ОСОБА_4 ( ОСОБА_5 ) у серпні 2014 року використав завідомо підроблені документи, зокрема тимчасове посвідчення офіцера запасу на своє ім`я шляхом надання їх службовим особам військової частини НОМЕР_1 для прийняття його на військову службу у військовому резерві вказаної військової частини ІНФОРМАЦІЯ_3 . Згідно наданих даних управлінням персоналу ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_4 ( ОСОБА_5 ) до призначення його на посаду у в/ч НОМЕР_1 не перебував на обліку офіцерів (офіцерів запасу) Збройних Сил України та первинного військового звання ніколи не отримував.

Правова кваліфікація злочину ч. 4 ст. 358 КК України.

Також, 14.09.2014 біля 14:00 год. біля АЗС « ІНФОРМАЦІЯ_5 », розташованої у с. Нові Петрівці, Вишгородського району, Київської області, військовослужбовцями військової частини № НОМЕР_1 батальйону спеціального призначення «Донбас» ІНФОРМАЦІЯ_6 було викрадено колишнього в/с добровільного батальйону « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_8 . Після цього, його незаконно утримували в різних місцях м. Дніпропетровська та с. Євгенівка, Великоновосілківського району, Донецької області. Під час проведення санкціонованого обшуку 12.12.2014 слідчим СВ Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області в приміщенні мисливського дому за адресою: АДРЕСА_2 було виявлено викраденого ОСОБА_6 .

Правова кваліфікація злочину ч. 2 ст. 146 КК України.

З відомостей наданих ІНФОРМАЦІЯ_9 вбачається, що БО « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) має відкритий банківський рахунок в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (еод за ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) №№ НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 .

Посилаючись на те, що за допомогою інформації, про рух коштів, можна дослідити обставини які необхідно встановити в ході проведення досудового розслідуванння, слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

Належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи судом представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, у судове засідання не з`явився, поважності причин неявки в судове засідання не надав, неприбуття якого в судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно з ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, конфіденційна інформація, яка містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчий у судовому засіданні доведено, що відомості, які містяться в документах, доступ до яких він просить надати, перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Керуючись ст.ст. 160, 162, 163, 164, 166 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , процесуальному керівнику - прокурору відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_7 , процесуальному керівнику - прокурору військової прокуратури ІНФОРМАЦІЯ_10 ОСОБА_8 з правом передоручення іншому органу досудового розслідування чи оперативному підрозділу в порядку ч. 6 ст. 218 КПК України, слідчим групи слідчих у кримінальному проваджені, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014110150001452 від 19.09.2014р., тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю виготовлення з них копій, які становлять банківську таємницю, БО « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) щодо відкритих банківських рахунків в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (еод за ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) №№ НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , за період з 01.01.2014 по дату винесення ухвали суду.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/3291/16-к.

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.02.2016
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу56289695
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —757/3291/16-к

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні