Ухвала
від 02.03.2016 по справі 757/9404/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9404/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження слідчої ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчої слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

02.03.2016 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчої слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у в транспортному засобі, а саме автомобілі «Toyota camry», номер державної реєстрації НОМЕР_1 , яким фактично користується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на який у НП України зареєстровано за ОСОБА_6 .

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням НП України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12015000000000461, внесеному 30.07.2015 до ЄРДР за фактом створення та придбання ряду суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України та за фактом вчинення невстановленими особами ряду фінансових операцій, з коштами одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, в особливо великому розмірі, з використанням ряду суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з 01.01.2014 до цього часу, невстановленими досудовим розслідуванням членами злочинного угрупування, з метою прикриття незаконної діяльності створено, придбано та організовано діяльність низки підконтрольних суб`єктів господарювання, які зареєстровані на номінальних керівників та засновників, підконтрольних учасникам злочинного угрупування, які фактично, реального відношення до їх діяльності та управління коштами на їх рахунках не мають.

Зокрема на розрахункові рахунки зазначених суб`єктів господарювання службові особи підприємств реального сектору економіки а саме так звані замовники протиправних фінансових послуг, які зацікавлені в незаконній мінімізації податкових платежів, перерахували безготівкові кошти в сумі понад 98 млн. грн., які в подальшому були переведені в готівку, виведені з легального обігу та привласнені, чим було заподіяно велику матеріальну шкоду державі.

Крім того, в зазначений час, члени цього ж злочинного угрупування, використовуючи суб`єкти господарювання з ознаками фіктивності вчинили ряд фінансових операцій з коштами, отриманими внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, в особливо великому розмірі.

Встановлено, що до скоєння вказаного особливо тяжкого злочину причетні певні особи, в тому числі і ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Під час досудового розслідування отримано дані, що ОСОБА_5 користується автомобілем «Toyota camry», номер державної реєстрації НОМЕР_1 .

Відповідно до даних НП України автомобіль «Toyota camry», номер державної реєстрації НОМЕР_1 зареєстрований за ОСОБА_6 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

За вищевказаною адресою також зареєстрований ОСОБА_5 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання знарядь кримінальних правопорушень та майна, яке здобуте у результаті його вчинення, та беручи до уваги те, що в автомобілі «Toyota camry», номер державної реєстрації НОМЕР_1 , яким фактично користується ОСОБА_5 , можуть знаходитись речі, грошові кошти та документи, що мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, а відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду та наявні підстави вважати, що вказані документи та предмети можуть бути знищені з метою уникнення кримінальної відповідальності, виникла необхідність в проведенні обшуку у автомобілі.

У судовому засіданні слідча клопотання підтримала.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, ст.ст. 234 235, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_7 , слідчому Чернігівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_8 , старшому слідчому Солом`янського управління поліції ГУНП у м. Києві ОСОБА_9 , слідчому Броварського відділу поліції ГУ Національної поліції України в Київській області ОСОБА_3 на проведення обшуку в транспортному засобі, а саме автомобілі «Toyota camry», номер державної реєстрації НОМЕР_1 , яким фактично користується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на який у НП України зареєстровано за ОСОБА_6 , з метою встановлення і вилучення предметів, речей, документів, які стосуються фінансово-господарської діяльності підприємств: ТОВ «Миколаївська Кераміка» (ЄДРПОУ 37230584), ТОВ «Астра Тайлс» (ЄДРПОУ 39264458), ТОВ СП «Укріндустрія» (ЄДРПОУ 32975644), ТОВ «Укрпромресурс» (ЄДРПОУ 30791861), ТОВ «Дистрибьюшн Пакмайа Продактс Україна» (ЄДРПОУ 38731593), ПП «СТАРКРАФТ ПВ» (ЄДРПОУ 38015186),ТОВ «ОТК АБСОЛЮТ» (ЄДРПОУ 40174085),ТОВ «Сетап Альянс» (ЄДРПОУ 39815768), ТОВ «Мальдівари» (ЄДРПОУ 39357767),ТОВ «Древ-Пром Систем» (ЄДРПОУ 39460352), ТОВ «Бахмут Агро» (ЄДРПОУ 36834945), СОК «Агролідер» (ЄДРПОУ 31727156), ФОП ОСОБА_10 (ІПН НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_11 (ІПН НОМЕР_3 ), та інших СГД; фізичних осіб: ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_5 , а саме: первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів (договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками); специфікацій; актів прийому-передачі; накладних; податкових накладних; рахунків-фактур; платіжних доручень; книг обліку придбання та продажу товарів, надання послуг, виконання робіт; реєстрів виданих та отриманих податкових накладних); цінних паперів зазначених СПД та фізичних осіб; грошових чеків; доручень на отримання коштів; договорів щодо розрахунково-касового обслуговування та надання послуг «клієнт банк» з зазначенням місця встановлення, заявок на надання зазначеної послуги; ключів доступу до системи «клієнт банк»; грошових коштів, отриманих в результаті протиправної діяльності; комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації та сервер з інформацією щодо фінансово-господарських операцій зазначених підприємств та осіб; засобів зв`язку, які використовувалися під час незаконної діяльності; печаток фіктивних підприємств задіяних у протиправних фінансових механізмах; а також зіпсованих документів; чорнових записів; блокнотів; робочих зошитів; документів з вільними зразками почерку та підписів службових осіб і працівників перелічених вище підприємств та осіб.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/9404/16-к.

Примірник 2 наданий слідчій ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу56290020
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/9404/16-к

Ухвала від 02.03.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні