Ухвала
від 16.03.2016 по справі 750/2194/16-к
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Cправа № 750/2194/16-к

Провадження № 1-кс/750/907/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 березня 2016 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Чернігові клопотання старшого слідчого Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області про проведення позапланової виїзної ревізії у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 42016271010000035 від 10.02.2016 р., -

в с т а н о в и в :

Старший слідчий Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Чернігівської міської ради (ЄДРПОУ 21402665, юридична та фактична адреси: м. Чернігів, вул. Київська, 14А) за 12 місяців 2015 року та встановити термін проведення такої ревізії протягом 15 робочих днів, починаючи з 04.04.2016 р., оскільки відомості, які будуть наявні в такому висновку ревізії, можуть бути використані, як докази у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, у зв`язку з тим, що відповідно п. 5.3.1 «Тимчасового порядку використання території м. Чернігова», затвердженого рішенням Чернігівської міськради від 28.12.2011 (16 сесія 6-го скликання) функції робочого органу з регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами передані КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Чернігівської міськради. В ході перевірки комісією міськради встановлено системні факти порушення «Тимчасового порядку використання території м. Чернігова» щодо розміщення реклами, зокрема виявлено 108 незаконно встановлених конструкцій внаслідок чого бюджетом територіальної громади міста недоотримано 14,9 тис. грн. на місяць.

Орієнтовна сума недоотриманих коштів за тимчасове користування місцями розміщення рекламних засобів протягом 2015 року складає 179 тис грн.

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження було допитано в якості свідка начальника КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» ЧМР ОСОБА_5 , який надав наступні свідчення, що на посаді начальника КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» ЧМР перебуває з 06.01.2016. Підприємство складається з трьох служб, саме служба: з контролю за благоустроєм та екологічною безпекою, служба з реклами та служба землевпорядних та землеоціночних робіт. У кожної служби є свій керівник та працівники. У 2015 році до 16.11.2015 посаду начальника КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» ЧМР обіймав ОСОБА_6 в роботі який керувався посадовими обов`язками.

За розпорядженням міського голови у січні 2016 року була створена комісія щодо проведення перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» ЧМР. В ході проведення перевірки був встановлений факт порушення Тимчасового порядку використання території м. Чернігова, а саме, в ході проведення перевірки були виявлені незаконно розміщенні конструкції для розміщення рекламних засобів на території м. Чернігова, щодо яких Дільницею як робочим органом жодні заходи реагування не вживались.

Незаконна реклама була виявлена працівниками служби з реклами, а саме ОСОБА_7 , начальником служби та інженером, які їздили по місту виявляли та фіксували на цифрові носії незаконні рекламні конструкції. В ході перевірки було виявлено 115 незаконних рекламних конструкцій, який доданий до акту перевірки, вказаний перелік не є вичерпним, оскільки перевірка проводилась не по всьому місту.

Прийняттям заяв, підготовкою відповідних документів щодо отримання пріоритетів на підприємстві займається служба з реклами яка налічує 2 працівники та начальника. Працівники даної служби мають виявляти та приймати міри реагування, щодо осіб які порушили правила розміщення зовнішньої реклами.

Також вказаною перевіркою був виявлений ще ряд порушень, який викладений в довідці, а тому з метою здійснення всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, та прийняття по ньому об`єктивного та законного рішення, отримання доказів фактів і обставин вчиненого злочину, та висвітлення питань що мають суттєве значення по справі необхідно провести таку ревізію.

В судовому засіданні слідчий підтримав заявлене клопотання та просив його задовольнити, з наведених у ньому підстав.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, суд приходить до висновку, що, під час проведення ревізії, можуть бути отримані відомості, які будуть використані як докази у кримінальному провадженні, та у зв`язку з неможливістю іншими способами довести обставини, що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні заявлене слідчим клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 3 ч. 1 п. 18, ст. 131, КПК України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», -

у х в а л и в :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Чернігівської міської ради (ЄДРПОУ 21402665, юридична та фактична адреси: м. Чернігів, вул. Київська, 14А) за 12 місяців 2015 року та встановити термін проведення такої ревізії протягом 15 робочих днів починаючи з 04.04.2016 р.

Проведення позапланової ревізії доручити Державній фінансовій інспекції в Чернігівській області.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56480866
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —750/2194/16-к

Ухвала від 16.03.2016

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Розинко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні