Ухвала
від 23.01.2014 по справі 589/271/14-к
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/271/14-к р.

Провадження № 1-кс/589/23/14 р.

УХВАЛА

23.01.2014 р.

м.Шостка

Слідчий суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області ОСОБА_1 ,

з участю: старшого прокурора Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого прокурора Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

23 січня 2014 року до Шосткинського міськрайонного суду Сумської області з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Інститут Шосткапроект» (далі ТОВ «Інститут Шосткапроект») за адресою: Сумська область, м.Шостка, вул. Баумана, буд. 7, з метою відшукання комп`ютерів, на жорстких дисках яких встановлені та використовуються контрафактні комп`ютерні програми, зокрема компаній «Microsoft», «Adobe», «Autodesk», «Graphisoft», «Аскон», зовнішних носіїв інформації з вказаними програмами, проектно-кошторисної документації виготовленої за допомогою зазначених програм, а також, договорів та актів наданих послуг, складених з замовниками проектно-кошторисної документації, звернувся старший прокурор Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 .

Клопотання мотивується тим, що СВ Шосткинського MB УМВС України в Сумській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12013200110000714, відомості про яке 03.04.2013 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією за ч.1 ст.176 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Інститут Шосткапроект» упродовж 2011 - 2012 років незаконно, без укладання відповідних ліцензійних договорів, використовували комп`ютерні програми «Autodesk» та «Graphisoft» для роботи, чим спричинено матеріальну шкоду власниками авторських прав на суму 77112 гривень та 95196 гривень відповідно.

Під час досудового розслідування 16.01.2012 року у приміщенні ТОВ «Інститут Шосткапроект» за адресою: Сумська область, м.Шостка, вул. Баумана, 7, співробітниками Шосткинського MB УМВС України в Сумській області вилучено три жорстких магнітних диски з робочих комп`ютерів підприємства.

Відповідно до висновку експерта Науково-дослідного експертно- криміналістичного центру №23 від 21.03.2012 року, на вказаних вилучених жорстких дисках встановлені комп`ютерні програми компаній «Microsoft», «Adobe», «Autodesk», «Graphisoft», «Аскон», які мають ознаки контрафактності. Дані програми встановлені у період з 2008 по 2011 роки.

Допитаний у якості свідка директор ТОВ «Інститут Шосткапроект» ОСОБА_3 повідомив, що підприємство здійснює господарську діяльність у сфері інжинірингу, геодезії, гідрографії тощо. При цьому, він пояснив, що контрафактні комп`ютерні програми встановили працівники магазину, де вони придбавались, або безпосередньо працівниками, які користувались комп`ютерами.

За таких обстави, у діях працівників ТОВ «Інститут Шосткапроект» вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 176 КК України.

Згідно зі статутом та свідоцтвом про державну реєстрацію А01 №133109 ТОВ «Інститут Шосткапроект» знаходиться за адресою: м.Шостка, Сумської області, вул. Баумана, 7.

Відповідно до свідоцтва про придбання арештованого нерухомого майна з прилюдних торгів

від 15.07.2002 року, нерухоме майно, яке складається з нежитлового вбудованого приміщення, розташованого на першому поверсі триповерхової будівлі за адресою: м.Шостка, вул. Баумана, буд. 7, належить на праві власності ТОВ «Інститут Шосткапроект».

ТОВ «Інститут Шосткапроект» продовжує свою господарську діяльність, а тому у приміщеннях та іншому володінні підприємства можуть знаходитись комп`ютери, на жорстких дисках яких встановленні та використовуються контрафактні комп`ютерні програми, зокрема компаній «Microsoft», «Adobe», «Autodesk», «Graphisoft», «Аскон», зовнішні носії інформації з вказаними програмами, проектно - кошторисна документація, виготовлена за допомогою зазначених програм, договори та акти наданих послуг, складені з замовниками проектно - кошторисної документації.

Старший прокурор Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 в судовому засіданні клопотання підтримав, пославшись на доводи, викладені в клопотанні.

Відповідно до ч.1 ст.234 Кримінального процесуального кодексу України від 13 квітня 2012 року за №4651-VІ (далі КПК України) обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З витягу з кримінального провадження №12014200110000714 від 21.01.2014 року вбачається, що:

- заявник матеріали правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень;

- дата внесення до ЄРДР 03.04.2013;

- правова кваліфікація (КК України 2001) ст.176 ч.1. (а.с.4).

Із Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 №133109 вбачається, що зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю «Інститут Шосткапроект», ідентифікаційний код юридичної особи 23996686, місцезнаходження юридичної особи 41100, Сумська область, місто Шостка, вулиця Баумана, будинок 7, дата проведення державної реєстрації 10.09.1996 року. (а.с.17).

Із свідоцтва про придбання арештованого нерухомого майна з прилюдних торгів АЕК №839395 вбачається, що Товариству з обмеженою відповідальністю «Інститут Шосткапроект» розташованому в м.Шостка по вул. Баумана, №7, належить право власності на майно, яке складається з нежитлового вбудованого приміщення, розташованого на першому поверсі триповерхової будівлі. (а.с.16).

Вислухавши прокурора, дослідивши матеріали клопотання, суд вважає, що наявні підстави вважати, що у приміщеннях, що належать ТОВ «Інститут Шосткапроект» за адресою: Сумська область, м.Шостка, вул. Баумана, буд. 7, можуть знаходитися речі та документи, що можуть мати значення для розслідування кримінального провадження, зокрема, комп`ютери, на жорстких дисках яких встановлені та використовуються контрафактні комп`ютерні програми, зокрема компаній «Microsoft», «Adobe», «Autodesk», «Graphisoft», «Аскон», зовнішні носії інформації з вказаними програмами, проектно-кошторисна документація виготовлена за допомогою зазначених програм, а також, договори та акти наданих послуг, складені з замовниками проектно-кошторисної документації, тому з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, вважаю доцільним дозволити проведення обшуку.

Керуючись ст.ст.234, 235, 236 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого прокурора Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Дозволити старшому прокурору Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 проведення обшуку у приміщеннях, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Інститут Шосткапроект» за адресою: Сумська область, м.Шостка, вул. Баумана, буд. 7, з метою відшукання комп`ютерів, на жорстких дисках яких встановлені та використовуються контрафактні комп`ютерні програми, зокрема компаній «Microsoft», «Adobe»,

«Autodesk», «Graphisoft», «Аскон», зовнішні носії інформації з вказаними програмами, проектно-кошторисна документація виготовлена за допомогою зазначених програм, а також, договори та акти наданих послуг, складені з замовниками проектно-кошторисної документації.

Строк дії ухвали до 31 січня 2014 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу56510991
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —589/271/14-к

Ухвала від 23.01.2014

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні