Ухвала
від 17.03.2016 по справі 458/282/16-к
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/282/16-к 1-кс/458/26/2016

УХВАЛА

17 березня 2016 року слідчий суддя Турківського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Самбірської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_3 , слідчого СВ Турківського відділення поліції Самбірського відділу поліції ГУНП України в Львівській області ОСОБА_4 , розглянувши в м.Турці клопотання слідчого СВ Турківського відділення поліції Самбірського відділу поліції ГУНП України в Львівській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

встановила:

16.03.2016 року слідчий СВ Турківського відділення поліції Самбірського відділу поліції ГУНП України в Львівській області ОСОБА_4 звернувся до суду з даним клопотанням.

Посилається на те, що слідчим відділенням Турківського ВП Самбірського ВП ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування по матеріалах кримінального провадження, внесеного 09 лютого 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016140340000078, з правовою кваліфікацією - ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України по факту вчинення посадовими особами Підприємства ,,Західний реабілітаційно-спортивний центр" ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: невиконання ними службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що посадовими особами підприємства не нараховано та не стягнуто із ТОВ Торговий дім ,,Тепло" пеню та штраф; також посадові особи підприємства ,, ІНФОРМАЦІЯ_2 " ІНФОРМАЦІЯ_3 протягом 2013-2015 років укладали угоди про закупівлю вугілля з порушенням діючого законодавства, а в опалювальний сезон 2015-2016 років здійснювалися закупівлі палива без проведення процедури закупівлі.

Також встановлено факти закупівлі в 2013-2014 роках в ПП ,,Сузір`я" кам`яного вугілля із застосуванням процедури закупівлі в одного учасника.

У зв`язку із проведенням слідчих дій виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів за 2013-2015 роки, які зберігаються в підприємстві ,,Західний реабілітаційно-спортивний центр" ІНФОРМАЦІЯ_3 , який розташований на АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитися та вилучити копії

Просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів за 2013-2015 роки, які зберігаються у Підприємстві ,, ІНФОРМАЦІЯ_2 " ІНФОРМАЦІЯ_4 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична та фактична адреси: АДРЕСА_1 , тобто, можливість ознайомитись із ними та отримати належним чином завірені копії наступних документів, а саме:

- накази на призначення, звільнення працівників, їх посадові інструкції, контракти, договори про матеріальну відповідальність;

- акти інвентаризації, акти приймання-передачі матеріальних цінностей між матеріально відповідальними особами;

-договори оренди та про співпрацю, а також документи щодо їх виконання;

- розпорядчий документ про створення комітету з конкурсних торгів, положення про нього, посадові інструкції посадових осіб комітету;

- документацію із конкурсних торгів, пропозиції учасників, протоколи засідань комітету, технічне завдання та інші документи;

- договір на постачання, зберігання тощо, укладений в результаті проведеної процедури закупівлі, зміни до нього, а також документи, котрі підтверджують його виконання;

-акти приймання-передачі продукції, накладні, акти на списання, документи про оплату тощо;

-документи про придбання котлів, ремонту котельні та котлів, здійснення технічного нагляду, виготовлення проектно-кошторисної документації тощо.

Крім цього, із метою встановлення відповідності кількісних та якісних характеристик поставленого кам`яного вугілля або інших придбаних видів палива даним, вказаним в документах про закупівлю, сертифікатах тощо, просить надати тимчасовий доступ до місць зберігання палива із можливістю вилучення проб для проведення експертизи.

У зв`язку із тим, що існує реальна загроза зміни та знищення документів просить дане клопотання розглянути без представників Підприємства ,,Західний реабілітаційно - спортивний центр" ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 .

В судовому засіданні слідчий СВ Турківського відділення поліції ОСОБА_4 своє клопотання підтримав і надав пояснення, аналогічні викладеним у клопотанні.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання слідчого СВ Турківського ВП.

Вислухавши слідчого, прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження № 12016140340000078, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, із таких підстав.

Встановлено, що слідчим відділенням Турківського ВП Самбірського відділу поліції ГУ НП України у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016140340000078, правова кваліфікація - ч.1 ст.367 КК України, що внесено до ЄРДР 09.02.2016 року, по факту вчинення посадовими особами Підприємства ,, ІНФОРМАЦІЯ_2 " ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: невиконання ними службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило істотну шкоду інтересам держави.

Досудовим розслідуванням встановлено: що рішенням комітету конкурсних торгів Підприємства ,, ІНФОРМАЦІЯ_2 " ІНФОРМАЦІЯ_3 від 26.03.2015 затверджено Документацію конкурсних торгів на закупівлю вугілля кам`яного марки Ж (13- 100).

Відповідно до п. 6.2. розділу 2 ,,Основні умови, які обов`язково включаються до договору про закупівлю у разі невиконання або несвоєчасного виконання зобов`язань при закупівлі товару за бюджетні кошти Учасник сплачує замовнику штрафні санкції - пеню у розмірі 0,1 відсотка вартості товару, з яких допущено прострочення виконання за кожен день прострочення, а за прострочення понад 30 днів додатково стягується штраф у розмірі 7 відсотків вказаної вартості. За результатами проведених торгів визначено переможцем ТOB ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) і 19 червня 2015 року із вищевказаним підприємством укладено договір закупівлі 235 тонн кам`яного вугілля на суму 404 670 грн., яке в подальшому відмовилось від виконання умов договору, а посадовими особами Підприємства ,, ІНФОРМАЦІЯ_2 " ІНФОРМАЦІЯ_3 не нараховано та не стягнуто із них пеню та штраф. Крім цього, в опалювальний сезон 2015-2016 років закупівлі палива здійснювались без проведення процедури закупівлі.

Також встановлено факти закупівлі ПЗРСЦНКСІУ в 2013-2014 роках в ПП " ОСОБА_5 " кам`яного вугілля із застосуванням процедури закупівлі в одного учасника.

У зв`язку із проведенням слідчих дій виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів за 2013-2015 роки, які зберігаються у Підприємстві " ІНФОРМАЦІЯ_2 " Національного комітету спорту інвалідів юридична та фактична адреси: АДРЕСА_1 , тобто можливість ознайомитись із ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку) у посадових осіб зазначеного суб`єкта. Вилучення копій вищевказаних документів необхідно для призначення почеркознавчих експертиз на предмет достовірності підписів, проведення по даних документах судово-економічних та інших експертиз, ревізії фінансово-господарської діяльності, а також повного, всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин даного кримінального правопорушення.

Також виникла необхідністиь тимчасового доступу до місць зберігання палива із можливістю вилучення проб для проведення експертизи із метою встановлення відповідності кількісних та якісних характеристик поставленого кам`яного вугілля або інших придбаних видів палива даним, вказаним в документах про закупівлю, сертифікатах тощо.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речові докази (документи) мають суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та прийняття об`єктивного рішення, є підстави для надання тимчасового доступу до речей і документів, оскільки необхідні для призначення почеркознавчих експертиз на предмет достовірності підписів, проведення по даних документах судово-економічних та інших експертиз, ревізії фінансово-господарської діяльності; також є підстави для надання тимчасового доступу до місць зберігання палива із можливістю вилучення проб для проведення експертизи із метою встановлення відповідності кількісних та якісних характеристик поставленого кам`яного вугілля або інших придбаних видів палива даним, вказаним в документах про закупівлю, сертифікатах.

Керуючись ст.ст. 159-166, 309, 310 КПК України,

ухвалила:

надати дозвіл слідчому СВ Турківського ВП Самбірського ВП ГУНП України у Львівській області ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до документів за 2013-2015 роки, які зберігаються у Підприємстві ,,Західний реабілітаційно-спортивний центр" ІНФОРМАЦІЯ_3 , юридична та фактична адреси: АДРЕСА_1 , тобто, можливість ознайомитись із документами та отримати належним чином завірені копії наступних документів:

- накази на призначення, звільнення працівників, їх посадові інструкції, контракти, договори про матеріальну відповідальність;

- акти інвентаризації, акти приймання-передачі матеріальних цінностей між матеріально відповідальними особами;

- договори оренди та про співпрацю, а також документи щодо їх виконання;

- розпорядчий документ про створення комітету з конкурсних торгів, положення про нього, посадові інструкції посадових осіб комітету;

- документи щодо конкурсних торгів, пропозиції учасників, протоколи засідань комітету, технічне завдання та інші документи щодо конкурсних торгів;

- договір на постачання, зберігання тощо, укладений в результаті проведеної процедури закупівлі, зміни до нього, а також документи, котрі підтверджують його виконання;

- акти приймання-передачі продукції, накладні, акти на списання, документи про оплату тощо;

- документи про придбання котлів, ремонту котельні та котлів, здійснення технічного нагляду, виготовлення проектно-кошторисної документації тощо.

Надати дозвіл слідчому СВ Турківського ВП Самбірського ВП ГУНП України у Львівській області ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до місць зберігання палива із можливістю вилучення проб для проведення експертизи.

Строк дії даної ухвали - до 26 березня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя -

Дата ухвалення рішення17.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56537918
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —458/282/16-к

Ухвала від 17.03.2016

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Строна Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні