Ухвала
від 16.03.2016 по справі 523/3599/16-к
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Суворовський районний суд міста Одеси

Справа № 523/3599/16-к

Провадження №1-кс/523/506/16

У Х В А Л А

про надання дозволу на обшук іншого володіння особи

16.03.2016 року м. Одеса

Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи,

в с т а н о в и в:

16 березня 2016 року до Суворовського районного суду м. Одеси надійшло клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку (далі за змістом клопотання) в нежитлових приміщеннях ТОВ «Камбіо» (код 23857192), ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» (код 32790229) та ТОВ «Камбіо-Інвест», розташованих за адресою: м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 253, власником яких, згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, є ТОВ «Камбіо», з метою відшукання та вилучення речей та документів, що мають значення для встановлення обставин скоєння посадовими особами ТОВ «Камбіо», ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо-Інвест» кримінального правопорушення, та відносяться до обставин, що підлягають доказуванню по кримінальному провадженню, а саме встановлення та вилучення оригіналів бухгалтерської та іншої документації, яка свідчить про співпрацю ТОВ «Камбіо», ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо-Інвест» з такими фіктивними підприємствами, як ТОВ «Даммара», ТОВ «Торговий дім «Орлан», ТОВ «Еко-Буд-Монтаж», та ін., що підтверджують вчинення кримінального правопорушення вказаними особами, причетність до скоєння кримінального правопорушення інших осіб, а саме до оформлення безтоварних правочинів між вказаними підприємствами з подальшим проведенням транзакцій по розрахункових рахунках зазначених підприємств з метою отримання незаконно здобутих грошових коштів, а також іншої документації, яка стосується службового підроблення, скоєного посадовими ТОВ «Камбіо», ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо-Інвест».

Дослідивши клопотання, додані до нього матеріали, а також отримавши пояснення прокурора - в підтримку внесеного клопотання, слідчий суддя дійшов наступного.

7 березня 2016 року до Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області надійшла заява ОСОБА_4 , в якій він просить прийняти заходи правового характеру до посадових осіб ТОВ «Камбіо», ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо-Інвест», які здійснюють свою підприємницьку діяльність шляхом підроблення офіційних документів.

За даною заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань 8 березня 2016 року внесено відомості за №12016160490001514, за ознаками ч.1 ст.366 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що підприємства ТОВ «Камбіо» та ТОВ «Камбіо-Інвест» мають юридичну адресу: м. Одеса, вул. Канатна, 85, а ТОВ Камбіо-Стройсервіс» - Одеська область, м. Іллічівськ, вулиця Олександрійська, 79/13, однак всі підприємства фактично розташовані за однією адресою: м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 253, де займаються виробництвом та укладкою тротуарної плитки, надають послуги бухгалтерського обліку і аудиту. Також підприємства пов`язані між собою не тільки фактичним місцем знаходження та однією і тією ж господарською діяльністю, а й особою, яка веде бухгалтерський облік, контактними телефонами, банківськими рахунками, схемами роботи (формування податкового кредиту від одних і тих самих ризикових контрагентів) юристами та ін. Засновником ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо-Інвест» є ОСОБА_5 .

Із протоколу допиту в якості свідка ОСОБА_4 вбачається, що зазначені юридичні особи, з метою ухилення від сплати податків, у період 2013-2015 років співпрацювали з фіктивними підприємствами ТОВ «Даммара», ТОВ «Торговий дім «Орлан», ТОВ Еко-Буд-Монтаж» та інними, на розрахункові рахунки яких, з метою відмивання грошових коштів ТОВ «Камбіо» та ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» перераховували грошові кошти за нібито поставлену сировину для виробництва тротуарної плитки (гідрофобізатор, пластифікатор С-3 та ін.), а також за роботи з поточного ремонту дорожнього покриття. Після цього представники фіктивних підприємств обготівковували грошові кошти та повертали готівку керівникам підприємств ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо».

При цьому, вказані підприємства з метою ухилення від сплати податків вносили у податкову та бухгалтерську звітність недостовірні дані, оскільки роботи з поточного ремонту дорожнього покриття та інші вони виконували власними силами, розраховуючись готівкою з неофіційно працюючими робітниками, а комплектуючі для виробництва тротуарної плитки закуповували за готівку на ринку України.

За фактами фіктивного підприємництва стосовно ряду ризикових підприємств, з якими співпрацюють ТОВ «Камбіо», ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо-Інвест» порушені кримінальні провадження №32014160000000061 за ознаками ст.205 КК України (фіктивне підприємництво) та кримінальне провадження №32014160000000077 за ознаками ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).

Як вбачається з рапорту о/у ВКР Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_6 від 12 березня 2016 року в ході виконання доручених прокурором слідчих (розшукових) дій, з аналізу фінансово-господарської діяльності групи підприємств ТОВ «Камбіо», ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» та ТОВ «Камбіо-Інвест» встановлено формування схемного податкового кредиту від підприємств, що мають ознаки ризиковості, на загальну суму 6563 тис. гривень, при цьому підприємства групи ризику ТОВ «Торговий дім Орлан» (код 38352333), ТОВ «Екобудмонтаж» (код 38351999) формували податковий кредит з підприємством ТОВ «Камбіо» у 2013-2014 роках.

У органу досудового розслідування виникла термінова необхідність у примусовому обстеженні нежитлових приміщень, розташованих за адресою: м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 253, з вищевикладеною метою, що фактично обґрунтовано вказаними доказами.

Підставами для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети, зв`язку із чим клопотання прокурора слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234,235,309,370,372 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в іншому володінні задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях ТОВ «Камбіо» (код 23857192), ТОВ «Камбіо-Стройсервіс» (код 32790229) та ТОВ «Камбіо-Інвест», розташованих за адресою: м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 253, належних на праві власності ТОВ «Камбіо», з метою відшукання та вилучення оригіналів бухгалтерської та іншої документації, яка стосується господарської діяльності ТОВ «Камбіо», ТОВ «Камбіо-Стройсервіс», ТОВ «Камбіо-Інвест» з такими підприємствами, як ТОВ «Даммара», ТОВ «Торговий дім «Орлан», ТОВ «Еко-Буд-Монтаж», а саме, оформлення безтоварних правочинів між вказаними підприємствами, з подальшим проведенням транзакцій по розрахункових рахунках зазначених підприємств, з метою отримання незаконно здобутих грошових коштів.

Виконання ухвали доручити прокурору Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , слідчому Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області, який здійснює досудове розслідування кримінального провадження №12016160490001514.

Строк дії ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСуворовський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення16.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56539881
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —523/3599/16-к

Ухвала від 16.03.2016

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Деркачов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні