Ухвала
від 16.03.2016 по справі 608/481/16-к
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської області

Копія:

У Х В А Л А

16 березня 2016 року Справа № 608/481/16-к

Номер провадження1-кс/608/114/2016

Слідчий суддя Чортківського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2

та сторін кримінального провадження: слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 ,

розглянувши в залі судового засідання в місті Чорткові клопотання слідчого СВ Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про отримання дозволу на проведення позапланової ревізії, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням про отримання дозволу на проведення позапланової ревізії в кримінальному провадженні № 12016210190000045 від 25 січня 2016 року.

В клопотанні слідчий вказав, що в ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Чортківського комунального районного центру медико-санітарної допомоги привласнили грошові кошти районного бюджету, виділених на проведення робіт із поточного ремонту зовнішньої каналізації Чортківського комунального районного центру первинної допомоги.

На даний час по кримінальному провадженні виникла необхідність у призначенні позапланової виїзної документальної ревізії у Чортківському комунальному районному центрі первинної (медико-санітарної) допомоги, що розташоване за адресою: м. Чортків, вул. Д. Пігути, 29 Тернопільської області за період з 20.12.2015 року по 31.12.2015 року, в ході якої необхідно встановити ряд питань, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні. Терміни проведення ревізії з ДФІ України погоджені. Тому слідчий в клопотанні просить надати дозвіл на проведення позапланової документальної ревізії.

В судовому засіданні слідчий підтримав вищезазначене клопотання, посилаючись на обставини, викладені у ньому, та на матеріали кримінального провадження.

Вислухавши слідчого, думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що докази та обставини, на які посилається слідчий та прокурор у клопотанні, дають достатні підстави його задовольнити з наступних мотивів.

Згідно ст. 2 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні від 26.01.1993 року головними завданнями органу державного фінансового контролю є: здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов`язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності у міністерствах та інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов`язкового державного соціального страхування, бюджетних установах і суб`єктах господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують (отримували у періоді, який перевіряється) кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування або використовують (використовували у періоді, який перевіряється) державне чи комунальне майно (далі - підконтрольні установи), за дотриманням бюджетного законодавства, дотриманням законодавства про державні закупівлі, діяльністю суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені законодавством до підконтрольних установ, за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог п. 6 ст. 11 цього Закону, позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал.

У відповідності до вимог п. 29 Постанови Кабінету Міністрів України N 550 від 20.04.2006р. Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами, позапланова виїзна ревізія об`єкта контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним: клопотання слідчого або прокурора про призначення позапланової виїзної ревізії та ухвали суду про дозвіл на її проведення, в якому зазначаються підстави проведення, дати її початку та закінчення, а також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (для ревізії суб`єкта господарської діяльності, не віднесеного Законом до підконтрольних установ).

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження № 12016210190000045, справу порушено за певним фактом, що стосується діяльності Чортківського комунального районного центру медико-санітарної допомоги, а саме: за фактом привласнення грошових коштів районного бюджету, виділених на проведення робіт із поточного ремонту зовнішньої каналізації Чортківського комунального районного центру первинної допомоги.

Згідно ч. 8 ст. 11 Закону, орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Враховуючи вищезазначене, а також дані, наявні в матеріалах кримінального провадження, суд вважає необхідним, для проведення повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин вищевказаного кримінального провадження, надати дозвіл на проведення працівниками Державної фінансової інспекції в Тернопільській області позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Чортківського комунального районного центру первинної (медико-санітарної) допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст. 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні, ст.ст. 110, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової документальної виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Чортківського комунального районного центру первинної (медико-санітарної) допомоги (фактична та юридична адреса: Тернопільська область, м. Чортків, вул. Д. Пігути, 29, ЄДРПОУ 38427288), проведення якої доручити працівникам Держфінінспекції України в Тернопільській області у період з 28 березня 2016 року по 31 березня 2016 року.

Ухвала в апеляційному порядку не оскаржується.

Суддя:/підпис/

Копія вірна

Ухвала набрала законної сили «16» березня 2016 року.

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах кримінального провадження № 12016210190000045 від 25 січня 2016 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Копію ухвали видано «16» березня 2016 року.

Секретар:

Дата ухвалення рішення16.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56565037
СудочинствоКримінальне
Сутьотримання дозволу на проведення позапланової ревізії

Судовий реєстр по справі —608/481/16-к

Ухвала від 16.03.2016

Кримінальне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні