Постанова
від 12.04.2007 по справі 15/121-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/121-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

12.04.2007                                                           Справа № 15/121-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Клепай З.В. при секретарі О.С.Бєловій, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за позовом Прокурора Чаплинського району Херсонської області в інтересах державив особі  Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  

до Державного підприємства Дослідне господарство "Маркеєво"  

про  стягнення 14393грн.57 коп.

за участю прокурора М'яснікова К.К.

представників сторін:

від  позивача   Дегтярьов Ю.Є. - гол. спец. дор. № 3/07 від 03.01.07р.

від  відповідача   Савіцький Р.В. - ю/к, дор. № 05-100 від 11.04.07р.

          Прокурор  Чаплинського району Херсонської області в інтересах держави в особі Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Херсонського обласного відділення звернувся з позовом до господарського суду, в якому просить стягнути з Державного підприємства Дослідне господарство "Маркеєво"   заборгованість по внескам в сумі 14393грн.57коп.

Відповідач в своєму відзиві проти позову не заперечує, але просить суд розстрочити погашення заборгованості на три роки.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши представника позивача, суд

в с т а н о в и в:

Згідно зі ст. 22 Закону України “Про загальнообов'язкове державне  соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням на похованням” від 18.01.2001р. № 2240-Ш страхувальники - юридичні та фізичні особи набувають статусу платників страхових внесків до Фонду з дня їх реєстрації у виконавчих дирекціях відділень Фонду.

Відповідач зареєстрований у районній виконавчій дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від і з моменту реєстрації згідно з Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням на похованням” мусить здійснювати сплату страхових внесків до Фонду.

Згідно зі ст. 23 Закону України “Про загальнообов'язкове державне  соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням на похованням” перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період. У разі нестачі у страхувальників-роботодавців коштів для виплати заробітної плати та сплати страхових внесків у повному обсязі нарахування їх на заробітну плату і перерахування страхових внесків до Фонду провадиться пропорційно до сум заробітної плати.

Відповідачем вимоги законодавства з цього питання не виконані.

Відповідно до розрахунку позивача заборгованість відповідача по сплаті страхових внесків станом на 02.02.07р. 14393грн. 57 коп., що підтверджується  звітом відповідача про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими народженням та похованням, в частині несвоєчасного перерахування утриманих страхових внесків до Фонду.

Оскільки відповідачем доказів погашення вищезазначеної заборгованості по страхових внесках не надано, вона підлягає стягненню.

Також, враховуючи, що відповідач заявив клопотання про розстрочення погашення заборгованості на три роки в зв'язку з тим, що підприємство знаходиться у дуже скрутному становищі, прибутку не отримувало, на всі активи підприємства накладено арешт.

Вирішуючи питання про розстрочку виконання постанови суд приймає до уваги фінансовий стан заявника (відповідача) та мотиви поданої заяви, але оскільки позивач не надав жодного доказу в підтвердження тяжкого фінансового стану підприємства, суд враховує думку позивача.

Позивач та прокурор не заперечує проти розстрочки на півроку. Суд задовольняє клопотання і розстрочує суму боргу на шість місяців.

Суд задовольняє клопотання і розстрочує суму боргу на шість місяців.

          На підставі викладеного та керуючись ст.158, 160, 161 КАСУ, суд-

постановив:

    1.Позов задовольнити у повному обсязі.

  2.Стягнути з Державного підприємства "Дослідне господарство "Маркеєво" Херсонська  область, Чаплинський  район, с. Маркеєво", вул. Шкільна, буд. 24, р.р. 260052528, код банку 352095 АППБ" Аваль", код ЄДРПОУ 30728190 на користь районної виконавчої дирекції  Херсонської обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності по сплаті страхових внесків виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  смт. Чаплинка вул. Леніна 44, Херсонська область, код ЄДРПОУ 26033184 МФО 352093 АППБ "Аваль", р.р.25609173 - 14393 грн. 57 коп.  страхових внесків.          

          3.Надати відповідачу розстрочку виконання п.2"а" постанови на 6 місяців, видаючи виконавчі листи на стягнення недоїмки починаючи з квітня місяця 2007р. по вересень місяць 2007 року по 2398 грн. 93 коп. щомісячно.

          4.Виконавчі листи видати після набрання постановою законної сили.

          5.Постанову надіслати сторонам по справі.

Постанова набирає законної сили з  30.04.07.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                  З.В. Клепай

Дата ухвалення рішення12.04.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу565667
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/121-ап-07

Постанова від 12.04.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні