Ухвала
від 17.03.2016 по справі 195/246/16-к
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

195/246/16-к

У Х В А Л А

іменем України

17.03.2016 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Слідчий суддя Томаківського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 , слідчого СВ Томаківського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , підозрюваної ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в с-щі Томаківка Дніпропетровської області клопотання слідчого СВ Томаківського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області погоджене з прокурором по кримінальному провадженню №12016040590000140 від 11.03.2016 року про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої по АДРЕСА_1 , підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 366, ч.2 ст.191 КК України,

В С Т А Н О В И В :

З клопотання слідчого СВ Томаківського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області від 17.03.2016 року вбачається, що ОСОБА_4 , працюючи, відповідно до наказу № 38 від 26.04.2013, на посаді директора Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» (ЄДРПОУ 38309618), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , діючого на підставі Статуту товариства, зареєстрованого (за змінами) за № 12301050006004030 від 18.03.2015, відповідно до якого ОСОБА_4 є єдиним учасником товариства і власником частки вартістю 6000 гривень, що становить 100% Статутного капіталу Товариства, та: здійснює оперативне керівництво роботою Товариства, без доручення діє від імені Товариства, представляє Товариство в усіх підприємствах, установах, організаціях; розпоряджається майном Товариства, за виключенням майна, розпорядження яким віднесено до компетенції Зборів Учасників; здійснює від імені Товариства дії, що мають юридичне значення; укладає від імені Товариства договори (угоди) без обмеження їх суми; відкриває у банківських установах рахунки для Товариства; організовує ведення бухгалтерського обліку і звітності у Товаристві; має право підпису банківських документів; подає на затвердження Зборам Учасників річний звіт та баланс Товариства; забезпечує виконання рішень Зборів Учасників; приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Товариства, вживає до працівників заходи заохочення та покарання; затверджує внутрішні нормативні акти Товариства; приймає рішення по іншим питанням, пов`язаним з поточною діяльністю Товариства та виконує інші обов`язки, покладені на директора Товариства.

Таким чином, директор ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» ОСОБА_4 є службовою та займає посаду, яка пов`язана із виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій.

Згідно наказу Міністерства регіонального розвитку та будівництва України № 554 від 04.12.2009 «Про затвердження типових форм первинних документів з обліку в будівництві» були затверджені типові форми первинних облікових документів у будівництві № КБ-2в «Акт приймання виконаних будівельних робіт» та №КБ-3 «Довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати».

Згідно п. 1 пояснення до наказу Міністерства регіонального розвитку та будівництва України № 554 від 04.12.2009 типові форми первинних облікових документів в будівництві «Акт приймання виконаних будівельних робіт» (типова форма № КБ-2в) та «Довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати» (типові форма № КБ-3), затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України № 554 від 04.12.2009, при веденні у відповідність до вимог чинного законодавства. Зазначені типові форми підлягають обов`язковому застосуванню при проведенні взаєморозрахунків за виконані роботи між замовниками та виконавцями робіт з будівництва, що здійснюється за рахунок бюджетних коштів та коштів підприємств, установ і організацій державної власності.

Згідно п. 3 Постанови Кабінету Міністрів України № 668 від 01.08.2005 «Про затвердження загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві» генеральний підрядник підрядник, який залучає до виконання робіт третіх осіб (субпідрядників) залишаючись відповідальним перед замовником за результати їх роботи.

Згідно п. 96 Постанови Кабінету Міністрів України № 668 від 01.08.2005 «Про затвердження загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві» підписання акта приймання-передачі є підставою для проведення остаточних розрахунків між сторонами.

Таким чином, ОСОБА_4 будучи службовою особою, скоїла злочини проти власності та злочин у сфері службової діяльності при наступних обставинах.

Відповідно до протоколу № 4 від 12.11.2015 засідання комітету з конкурсних торгів щодо проведення відкритих торгів на реконструкцію середньої школи № 1 по вул. Ватутіна з котельною, в смт Томаківка Дніпропетровської області, переможцем було визначено ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» та 03.12.2015 між ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» в особі директора ОСОБА_4 (підрядник) та Відділом освіти Томаківської районної державної адміністрації в особі начальника відділу ОСОБА_6 (замовник), укладено договір № 0157 про виконання робіт з «Реконструкції середньої школи № 1 по вул. Ватутіна з котельною, в смт. Томаківка Дніпропетровської області».

Відповідно до змісту даного договору ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС», в особі директора ОСОБА_4 , як Підрядник, зобов`язується якісно виконати роботи з «Реконструкції середньої школи № 1 по вул. Ватутіна з котельною, в смт. Томаківка Дніпропетровської області» в установлений договором строк, а Відділ освіти Томаківської районної державної адміністрації в особі начальника відділу ОСОБА_6 , як Замовник, зобов`язується прийняти та своєчасно здійснити оплату виконаної роботи.

Згідно розділу № 3 договору «Вартість робіт та порядок розрахунків», загальна вартість робіт, матеріалів та обладнання, що використовується, за Договором складає 7656901 грн., в тому числі на 2015 рік сума складає 1489031,46 грн. Розрахунки за Договором здійснюються в національній валюті України у безготівковій формі, шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Підрядника. Замовник зобов`язується розрахуватися за виконані роботи (по кожному етапу) протягом 3 банківських днів з моменту підписання Сторонами актів про виконані роботи (форма Кб-2в), КБ-3), і виставленого рахунку від Підрядника за умови виконаної належним чином та в узгоджений строк роботи Підрядником».

Згідно розділу №4 договору «Підрядник виконує роботи відповідно до робочого проекту і договірної ціни. Замовник здійснює контроль і технічний нагляд за відповідністю якості, обсягів, вартості виконаних робіт передбачених робочим проектом. При виявлені відхилень Замовник видає Підряднику письмове розпорядження про їх усунення».

Термін дії Договору з моменту підписання (03.12.2015) до 31.12.2017, а в частині взаємних розрахунків, до повного виконання сторонами своїх зобов`язань.

В грудні місяці 2015 року (точної дати та часу в ході досудового розслідування встановити не надалося можливим) у директора ТОВ «Газгольдер Плюс» ОСОБА_4 виник злочинний умисел, направлений на внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видачу завідомо неправдивих офіційних документів, реалізуючи який, ОСОБА_4 , достовірно будучи обізнаною про об`єми фактично виконаних робіт за договором підряду № 0157 про виконання робіт від 03.12.2015 року, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, та використовуючи його всупереч інтересів служби, внесла в офіційні документи, а саме: Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт. Томаківка Дніпропетровської області» завідомо неправдиві відомості стосовно об`ємів фактично виконаних робіт, а саме: не було виконано робіт на загальну суму 13 824 гривень 45 копійок - установка котлів сталевих жаротрубних паро водогрійних на рідкому паливі або газі теплопродуктивністю до 0,64 МВт (0,55 Гкал/год) та установка баків розширювальних круглих і прямокутних місткістю 0,8 м3, згідно висновку № 661/02-16 судової будівельнотехнічної експертизи від 01.03.2016 року.

Таким, чином директор ТОВ «Газгольдер Плюс» ОСОБА_4 , умисно внесла в акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт. Томаківка Дніпропетровської області», завідомо неправдиві відомості, стосовно об`ємів фактично виконаних робіт, щодо реконструкції середньої школи №1 по вул. Ватутіна із котельнею смт Томаківка Дніпропетровської області, який в подальшому підписала 15.12.2015 року.

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, направлений на видачу завідомо неправдивих офіційних документів, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, та використовуючи його всупереч інтересів служби, ОСОБА_4 , 15.12.2015, знаходячись в приміщенні відділу освіти Томаківської районної державної адміністрації, розташованого за адресою: вул. Б. Хмельницького, 68, смт. Томаківка, Дніпропетровської області надала для підписання начальнику відділу освіти Томаківської районної державної адміністрації ОСОБА_6 заздалегідь складений та підготовлений нею офіційний документ, а саме: Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт Томаківка Дніпропетровської області. Перша черга», який містив завідомо неправдиві відомості в частині об`ємів виконаних робіт по установці котлів сталевих жаротрубних паро водогрійних на рідкому паливі або газі теплопродуктивністю до 0,64 МВт (0,55 Гкал/год) та установці баків розширювальних круглих і прямокутних місткістю 0,8 м3, який остання підписала і завірила печаткою Відділу освіти Томаківської районної державної адміністрації.

Внаслідок, підписаний замовником Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт Томаківка Дніпропетровської області, був наданий замовником до управління державної казначейської служби у Томаківському районі Дніпропетровської області, та на його підставі, платіжним дорученням на розрахунковий рахунок ТОВ «Газгольдер Плюс» були зайве перераховані бюджетні кошти на загальну суму 13 824 гривень 45 копійок, за фактично не виконані підрядником будівельні роботи.

Крім цього, ОСОБА_4 , працюючи, відповідно до наказу № 38 від 26.04.2013, на посаді директора Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» (ЄДРПОУ 38309618), зареєстрованого за адресою: м. Нікополь Дніпропетровської області вул. Шевченка, 108/13, діючого на підставі Статуту товариства, зареєстрованого (за змінами) за № 12301050006004030 від 18.03.2015, відповідно до якого ОСОБА_4 є єдиним учасником товариства і власником частки вартістю 6000 гривень, що становить 100% Статутного капіталу Товариства, та: здійснює оперативне керівництво роботою Товариства, без доручення діє від імені Товариства, представляє Товариство в усіх підприємствах, установах, організаціях; розпоряджається майном Товариства, за виключенням майна, розпорядження яким віднесено до компетенції Зборів Учасників; здійснює від імені Товариства дії, що мають юридичне значення; укладає від імені Товариства договори (угоди) без обмеження їх суми; відкриває у банківських установах рахунки для Товариства; організовує ведення бухгалтерського обліку і звітності у Товаристві; має право підпису банківських документів; подає на затвердження Зборам Учасників річний звіт та баланс Товариства; забезпечує виконання рішень Зборів Учасників; приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Товариства, вживає до працівників заходи заохочення та покарання; затверджує внутрішні нормативні акти Товариства; приймає рішення по іншим питанням, пов`язаним з поточною діяльністю Товариства та виконує інші обов`язки, покладені на директора Товариства.

Таким чином, директор ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» ОСОБА_4 є службовою та займає посаду, яка пов`язана із виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій.

Крім того, відповідно до протоколу № 4 від 12.11.2015 засідання комітету з конкурсних торгів щодо проведення відкритих торгів на реконструкцію середньої школи № 1 по вул. Ватутіна з котельною, в смт Томаківка Дніпропетровської області, переможцем було визначено ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» та 03.12.2015 між ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС» в особі директора ОСОБА_4 (підрядник) та Відділом освіти Томаківської районної державної адміністрації в особі начальника відділу ОСОБА_6 (замовник), укладено договір № 0157 про виконання робіт з «Реконструкції середньої школи № 1 по вул. Ватутіна з котельною, в смт. Томаківка Дніпропетровської області».

Відповідно до змісту даного договору ТОВ «ГАЗГОЛЬДЕР ПЛЮС», в особі директора ОСОБА_4 , як Підрядник, зобов`язується якісно виконати роботи з «Реконструкції середньої школи № 1 по вул. Ватутіна з котельною, в смт. Томаківка Дніпропетровської області» в установлений договором строк, а Відділ освіти Томаківської районної державної адміністрації в особі начальника відділу ОСОБА_6 , як Замовник, зобов`язується прийняти та своєчасно здійснити оплату виконаної роботи.

Згідно розділу № 3 договору «Вартість робіт та порядок розрахунків», загальна вартість робіт, матеріалів та обладнання, що використовується, за Договором складає 7656901 грн., в тому числі на 2015 рік сума складає 1489031,46 грн. Розрахунки за Договором здійснюються в національній валюті України у безготівковій формі, шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Підрядника. Замовник зобов`язується розрахуватися за виконані роботи (по кожному етапу) протягом 3 банківських днів з моменту підписання Сторонами актів про виконані роботи (форма Кб-2в), КБ-3), і виставленого рахунку від Підрядника за умови виконаної належним чином та в узгоджений строк роботи Підрядником».

Згідно розділу №4 договору «Підрядник виконує роботи відповідно до робочого проекту і договірної ціни. Замовник здійснює контроль і технічний нагляд за відповідністю якості, обсягів, вартості виконаних робіт передбачених робочим проектом. При виявлені відхилень Замовник видає Підряднику письмове розпорядження про їх усунення».

Термін дії Договору з моменту підписання (03.12.2015) до 31.12.2017, а в частині взаємних розрахунків, до повного виконання сторонами своїх зобов`язань.

В грудні місяці 2015 року (точної дати та часу в ході досудового розслідування встановити не надалося можливим) у директора ТОВ «Газгольдер Плюс» ОСОБА_4 виник злочинний умисел, направлений на заволодіння грошовими коштами виділених на проведення реконструкції котельні Томаківської ЗОШ № 1 з обласного бюджету Дніпропетровської області, реалізуючи який, ОСОБА_4 , достовірно будучи обізнаною про об`єми фактично виконаних робіт за договором підряду № 0157 про виконання робіт від 03.12.2015 року, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, та використовуючи його всупереч інтересів служби, внесла в офіційні документи, а саме: Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт. Томаківка Дніпропетровської області» завідомо неправдиві відомості стосовно об`ємів фактично виконаних робіт, а саме: не було виконано робіт на загальну суму 13 824 гривень 45 копійок - установка котлів сталевих жаротрубних паро водогрійних на рідкому паливі або газі теплопродуктивністю до 0,64 МВт (0,55 Гкал/год) та установка баків розширювальних круглих і прямокутних місткістю 0,8 м3, згідно висновку № 661/02-16 судової будівельнотехнічної експертизи від 01.03.2016 року.

Таким, чином директор ТОВ «Газгольдер Плюс» ОСОБА_4 , умисно внесла в акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт. Томаківка Дніпропетровської області», завідомо неправдиві відомості, стосовно об`ємів фактично виконаних робіт, щодо реконструкції середньої школи №1 по вул. Ватутіна із котельнею смт Томаківка Дніпропетровської області, який в подальшому підписала 15.12.2015 року.

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, направлений на направлений на заволодіння грошовими коштами виділених на проведення реконструкції котельні Томаківської ЗОШ № 1 з обласного бюджету Дніпропетровської області, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, та використовуючи його всупереч інтересів служби, ОСОБА_4 , 15.12.2015, знаходячись в приміщенні відділу освіти Томаківської районної державної адміністрації, розташованого за адресою: вул. Б. Хмельницького, 68, смт. Томаківка, Дніпропетровської області надала для підписання начальнику відділу освіти Томаківської районної державної адміністрації ОСОБА_6 заздалегідь складений та підготовлений нею офіційний документа, саме: Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт Томаківка Дніпропетровської області. Перша черга», який містив завідомо неправдиві відомості в частині об`ємів виконаних робіт по установці котлів сталевих жаротрубних паро водогрійних на рідкому паливі або газі теплопродуктивністю до 0,64 МВт (0,55 Гкал/год) та установці баків розширювальних круглих і прямокутних місткістю 0,8 м3, який остання підписала і завірила печаткою Відділу освіти Томаківської районної державної адміністрації.

Внаслідок, підписаний замовником Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року «Реконструкція середньої школи № 1 по вул. Ватутіна із котельнею смт Томаківка Дніпропетровської області, був наданий замовником до управління державної казначейської служби у Томаківському районі Дніпропетровської області, та на його підставі, платіжним дорученням на розрахунковий рахунок ТОВ «Газгольдер Плюс» були зайве перераховані бюджетні кошти на загальну суму 13 824 гривень 45 копійок, за фактично не виконані підрядником будівельні роботи, чим було завдано майнової шкоди Дніпропетровській обласній державній адміністрації на зазначену суму.

15.03.2016 року у кримінальних провадженнях № 12016040590000140 та № 12016040590000141, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11 березня 2016 року, ОСОБА_4 вручено повідомлення про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 КК України та ч.2 ст. 191 КК України.

Відповідно до вимог п.4 ч.1 ст.184 КПК України, під час досудового розслідування встановлено наявність ризиків, передбачених п.1 ч.1 ст.177 КПК України та п. 5 ч. 1 ст. 184КПК України, і в обґрунтування застосування запобіжного заходу щодо ОСОБА_4 покладається необхідність запобігання переховуватися від органів досудового розслідування та вчинити інше кримінальне правопорушення.

Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення підозрюваною ОСОБА_4 переховуватися від органів досудового розслідуваннянеобхідно останній обрати запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.

Запобіжний захід у виді особистого зобов`язання ОСОБА_4 забезпечить виконання підозрюваноїо покладених на неї процесуальних обов`язків.

При розгляді клопотання в судовому засіданні прокурор та слідчий підтримали клопотання.

У судовому засіданні підозрювана та її захисник не заперечували проти задоволення клопотання слідчого.

Вислухавши пояснення сторін кримінального провадження, дослідивши наявні у матеріалах провадження докази, слідчий суддя дійшов висновку, що існують наявні ризики, так як підозрювана ОСОБА_4 вчинила кримінальні правопорушення, яке відповідно ч. 1 ст. 366 КК України карається штрафом до двохсот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та відповідно до ч.2 ст. 191 карається обмеженням волі на строк до п`яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідно до вимог п.4 ч.1 ст.184 КПК України під час досудового розслідування встановлено наявність ризику, передбаченого п.1 ч.1 ст.177КПК України, зокрема:

- передбаченого п. 1 ч. 1 ст. 177 КПК України переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Підставами вважати, що ОСОБА_4 може переховуватися від органів досудового розслідування є те, що остання проживає за межами Томаківського району, Дніпропетровської області, а саме в м. Нікополь, Дніпропетровської області.

Запобіжний захід у виді особистого зобов`язання ОСОБА_4 забезпечить виконання підозрюваною покладених на н еї процесуальних обов`язків.

На підставі викладеного, з метою запобігання спробам вчинити підозрюваною дії, передбаченої п.1 ч.1 ст. 177 КПК України, а також з метою забезпечення належної поведінки підозрюваної, керуючись вимогами ст. ст. 40, 131, 132, 176-179, 184, 194 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Томаківського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно підозрюваної ОСОБА_4 - задовольнити.

1.Застосувати, на час досудового слідства та розгляду справи в суді до підозрюваної ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.

2.Покласти на підозрювану ОСОБА_4 наступні обов`язки:

1)прибувати до кабінету №203 слідчого Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 з періодичністю 1 раз на тиждень по четвергах з 09-ї до 11-ї години та за викликом до Томаківського районного суду (залежно від стадії кримінального провадження).

2)не відлучатися за межі м. Нікополь, Дніпропетровської області без дозволу слідчого, прокуратури або суду (залежно від стадії кримінального провадження).

3)повідомляти слідчого, прокурора чи суд (залежно від стадії кримінального провадження) про зміну свого місця проживання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56567071
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої по АДРЕСА_1 , підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 366, ч.2 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —195/246/16-к

Ухвала від 17.03.2016

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні