Рішення
від 10.04.2007 по справі 05/1608
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05/1608

                                                                        

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

       РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

"10" квітня 2007 р.                                                                     Справа  №  05/1608

Господарський суд Черкаської області в складі :  головуючого -  судді  Швидкого В.А. , при секретарі –Ятіній І.О. , за   участю представників:

від позивача:  Плакса О.М. - за довіреністю ;

від відповідача: Коновалов І.В. - за довіреністю ;

від ІІІ-ї особи - не з"явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом   Закритого акціонерного товариства "Торговельно-виробниче підприємство "Укрторгбудматеріали"     

до   Смілянського міськвикокому    

ІІІ-я особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на боці відповідача - Комунальне підприємство "Черкаське обласне об"єднання бюро технічної інвентаризації"

про  визнання права власності на самовільне будівництво,

                ВСТАНОВИВ:

Закрите акціонерне товариства  "Торговельно-виробниче підприємство "Укрторгбудматеріали" ( далі - позивач) звернулось із позовом  до Смілянського міськвиконкому ( далі - відповідач)  про визнання права власності на самовільно збудоване навантажувально - розвантажувальне приміщеня, розміром 5.0 x 15.4 м., що знаходиться за адресою: м. Сміла, Черкаської області, вул. Жовтнева, 9.

Представник ІІІ-ї  особи в судове засідання не з"явився.

Суд вважає можливим розглянути справу по наявним у ній матеріалам, відповідно до вимог ст. 75 ГПК України.

Представник позивача позов в судовому засіданні підтримав по підставам, зазначених у позовній заяві.

Представник відповідача не заперечує проти задоволення позову. Відмову у визнанні за позивачем права власності на самовільну добудову мотивує відсутністю у позивача правоустановлюючих документів, передбачених додатком № 1 до Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України 07 лютого 2002 р. № 7/5 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 18 лютого 2002 р. № 157/6445.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Позивач, на підставі Свідоцтва про придбання будівлі магазину "Будівельник" від 05 травня 2000 р. на аукціоні, який відбувся 26 квітня 2000 р., викупив будівлю магазину загальною площею 117,8 кв.м., яка знаходиться в місті Сміла, вул. Жовтнева,9, яка раніше належала Державному ВП "Хдібзавод - Дорожний" на підставі Свідоцтва про право власності від 27 березня 2000 р.

В 2000 - 2001 р. позивач прибудував до існуючого магазину прибудову - навантажувально - розвантажувальне приміщення розміром 5.0 x 15.4 метрів. Зазначене приміщення будувалось на підставі рішення виконкому № 701 від 19 жовтня 2000 р. про погодження розташування та надання права проектних робіт. В зв"язку з тим, що позивачем було отримано тільки архітектурно - планувальне завдання на розробку проекту реконструкції будівлі магазину з підсобним приміщенням, а сам проект не був виготовлений, відповідач відмовив у визнанні права власності на виконану прибудову за позивачем.

Згідно висновку управління містобудування та архітектури приміщення збудоване на земельній ділянці, якою правомірно користується позивач, без порушень санітарних, протипожежних та будівельних норм, не створюючи ніяких перешкод для інших осіб.

Згідно з 2 ст. 49 ГПК України  якщо спір виник внаслідок неправильних дій сторони, гоподарський суд має право покласти на неї державне мито незалежно від результатів вирішення спору.

Даний спір виник з вини позивача, тому судові витрати слід покласти на позивача.

                              Керуючись ст. ст. 49,82 ГПК України, суд -

                                                  ВИРІШИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Визнати за Закритим акціонерним товариством "Торговельно-виробниче підприємство "Укрторгбудматеріали", Черкаська область, м. Сміла, вул. Мазура,2, ідентифікаційний код 05470294 право власності на навантажувально - розвантажувальне приміщення, розміром 5.0 x 15.4 кв.м., балансовою вартістю 13 200 грн., що знаходиться за адресою: Черкаська область,м. Сміла,  вул. Жовтнева, 9.

          СУДДЯ                                                                      Швидкий В.А.

Дата ухвалення рішення10.04.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу565737
СудочинствоГосподарське
Суть визнання права власності на самовільне будівництво,                &nbsp

Судовий реєстр по справі —05/1608

Ухвала від 07.07.2009

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

Рішення від 10.04.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні