Постанова
від 14.08.2009 по справі 4-206/09
СТАРОМІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

№4-206/09

П О С Т А Н О В А

14.08.2009 року

Суддя Староміського р айсуду м. Вінниці Білоус О.В., п ри секретарі Нурієвій А.О., з у частю прокурора Швець І.В., роз глянувши у відкритому судово му засіданні подання слідчог о СВ Староміського РВ ВМУ ГУМ ВС України у Вінницькій обла сті Хоміча А.О. про обрання зап обіжного заходу у вигляді вз яття під варту відносно:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ _1 року народження, українця , уродженця м.Вінниці, громадя нина України, з середньою спе ціальною освітою, одруженого , маючого на утриманні одну не повнолітню дитину, в силу ст.. 89 КК України раніше не судимог о, тимчасово непрацюючого, пр оживаючого за адресою: АДРЕ СА_1, зареєстрованого АДР ЕСА_2 який обвинувачується у вчиненні злочину, передбач еного ч.2 ст.186 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Староміського Р В ВМУ ГУМВС України у Вінниць кій області Хоміч А.О звернув ся до суду з поданням, погодже ним з прокурором Старомісько го району м. Вінниці про обран ня запобіжного заходу у вигл яді взяття під варту відносн о ОСОБА_1

Зокрема в поданні зазначен о, що ОСОБА_1., за попередньо ю домовленістю з громадянами ОСОБА_2., ОСОБА_3., ОСОБ А_4., перебуваючи в стані алко гольного сп' яніння, маючи у мисел на відкрите заволодінн я чужим майном, поєднане з нас ильством, яке не є небезпечни м для життя і здоров' я потер пілих, близько 0.30 год. 22.07.2009 року в будинку АДРЕСА_3 шляхом н анесення тілесних ушкоджень , що не є небезпечними для житт я і здоров' я потерпілих від крито заволоділи мобільним т елефоном «Нокіа» в корпусі ч орного кольору вартістю 125 гри вень та гроші в сумі 75 гривень , що належать ОСОБА_5, чим за вдали останньому матеріальн ої шкоди на суму 200 гривень, моб ільним телефоном марки «Сіме нс С75» вартістю 190 гривень, вітр ову куртку вартістю 100 гривень , сумку вартістю 54 гривні та гр ошу в сумі 106 гривень, що належа ли ОСОБА_6, чим завдали йом у матеріальної шкоди на суму 350 гривень, гроші в сумі 120 гриве нь, чим завдали ОСОБА_7 мат еріальної шкоди на суму 120 гри вень.

По даному факту 01.08.2009 року бул о порушено кримінальну справ у за ознаками злочину, передб аченого ч.2 ст.186 КК України.

12.08.2009 року ОСОБА_1. затрима ний в порядку ст.115 КПК України і цього ж дня йому пред' явле но обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України.

Слідчий подання підтримав та суду пояснив, що дійсно О СОБА_1. з' явився до міліції із явкою з каяттям, визнає сво ю винність у вчиненому, повні стю розрахувався із потерпіл ими. Даних, які б свідчили про намагання ОСОБА_1. ухилити ся від слідства та суду, а тако ж перешкоджати встановленню істини по справі в нього не ма є.

В судовому засіданні обвин увачений ОСОБА_1. просить суд не обирати відносно ньог о запобіжний захід у вигляді взяття під варту, оскільки ві н до органів досудового слід ства з' явився з явкою з каят тям, повністю відшкодував за вдані збитки і наміру ухилят ися від слідства та суду в ньо го немає.

Прокурор підтримала подан ня слідчого, просила його зад овольнити.

Дослідивши матеріали спра ви, вислухавши всіх учасникі в процесу, суд вважає, що в зад оволенні подання слідчого сл ід відмовити. До такого висно вку суд прийшов з наступних п ідстав.

Відповідно до ст.148 КПК Укра їни запобіжні заходи застосо вуються до обвинуваченого з метою запобігти спробам ухил итися від дізнання, слідства або суду, перешкоджати встан овленню істини у кримінальні й справі або продовжувати зл очинну діяльність, а також дл я забезпечення виконання про цесуальних рішень. Запобіжни й захід застосовується за на явності достатніх підстав вв ажати, що обвинувачений буде намагатися ухилитися від ді знання, слідства або суду, пер ешкоджати встановленню істи ни у кримінальній справі або продовжувати злочинну діяль ність.

Як встановлено судом обвин увачений ОСОБА_1. будь-яко ї протидії органам дізнання та досудового слідства не вч иняв, з' явився з явкою із кая ттям, давав повні та послідов ні покази про обставини спра ви, матеріальну шкоду потерп ілим відшкодував. Крім того, ОСОБА_1. має постійне місце п роживання в м.Вінниці та має н а утриманні малолітню дитину . Суду з боку органів досудово го слідства не надано переко нливих доказів, які б свідчил и про необхідність застосува ння відносно обвинуваченого запобіжного заходу у вигляд і взяття під варту, а також під став вважати, що інші запобіж ні заходи можуть не забезпеч ити виконання ОСОБА_1 проц есуальних обов'язків, що випл ивають зі змісту ст.148 КПК Укра їни.

На підставі викладеного т а керуючись ст.ст.148, 150,165-1, 165-2 КПК Ук раїни, -

П О С Т А Н О В И В:

В обранні запобіжного за ходу у вигляді взяття під вар ту відносно ОСОБА_1, ІНФО РМАЦІЯ_1 року народження - відмовити.

На постанову суду може бути подана апеляція протягом 3-х д іб з дня її винесення до апеля ційного суду Вінницької обла сті.

Подача апеляції не зупи няє виконання постанови .

Суддя :

СудСтароміський районний суд м.Вінниці
Дата ухвалення рішення14.08.2009
Оприлюднено19.04.2010
Номер документу5660290
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-206/09

Постанова від 14.05.2009

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Луганський В.І.

Постанова від 05.02.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Ганечко О.М.

Постанова від 05.02.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Ганечко О.М.

Постанова від 31.08.2009

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Черткова Наталія Іванівна

Постанова від 31.08.2009

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Черткова Наталія Іванівна

Постанова від 23.07.2009

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євтушенко М.О.

Постанова від 14.08.2009

Кримінальне

Староміський районний суд м.Вінниці

Білоус О.В.

Постанова від 14.10.2009

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Копняк С.М.

Постанова від 02.10.2009

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Князева Н.В.

Постанова від 22.09.2009

Кримінальне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні