Постанова
від 20.12.2006 по справі 19/7152 - а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79 -58-82


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"20" грудня 2006 р. Справа №19/ 7152 - А

за позовом Державної пода ткової інспекції у Чемеровец ькому районі смт. Чемерівці

до Приватного підприємця ОСОБА_1 АДРЕСА_1

про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця

Суддя Розізнана І.В. Секретар судового засі дання Комарніцький В.В.

Представники :

від позивача: ОСОБА_2 - з а дорученням від 10.01.06р.

від відповідача: не з' явився

Ухвалою суду від 01.12. 2006 року відкрито провадження в адміністративній справі.

Суть спору: Позивач у п озовній заяві та його предст авник в судовому засіданні п росять суд припинити підприє мницьку діяльність відповід ача згідно п. 2 ст. 46 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” від 15.05.2003р. у зв' язку із неподанням оста ннім на протязі року до держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів бухгалтерської звітності зг ідно чинного законодавства .

Відповідач належним чи ном повідомлений про час та м ісце розгляду справи.

Розглядом матеріалів спра ви встановлено наступне

22.08.1996р. відповідач зареєстро ваний як суб' єкт підприємни цької діяльності Чемеровець кою районною державною адмін істрацією, що підтверджуєтьс я свідоцтвом про державну ре єстрацію суб' єкта підприєм ницької діяльності НОМЕР_1

Проведеною позивачем пере віркою встановлено, що відпо відач не подає передбачену п одатковим законодавством ф інансову звітність в податк овий орган з 1 липня 2003р., тобто більше 1 року, що підтверджуєт ься актом перевірки від 15.11.2006р.

У зв' язку з цим позивачем подано позов про припинення підприємницької діяльності останнього.

Досліджуючи надані доказ и, наведені міркування та за перечення, оцінюючи їх в сук упності, судом враховується наступне.

Згідно ст.51 Господарського кодексу України від 16.01.03р. підп риємницька діяльність припи няється на підставі рішення суду у випадках, передбачени х цим Кодексом та іншими зако нами. Порядок припинення дія льності підприємця встановл юється законом відповідно до вимог цього Кодексу.

Згідно ч.1 ст.59 цього Кодексу припинення діяльності суб'єк та господарювання здійснюєт ься шляхом його реорганізаці ї (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власни ків) чи уповноважених ним орг анів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господа рювання чи їх правонаступник ів, а у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням су ду.

Згідно п. 1 та 2 ст.46 Закону Укр аїни “Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” державн а реєстрація припинення пі дприємницької діяльності фі зичної особи-підприємця пров одиться крім іншого у разі по становлення судового рішенн я про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця. При цьому під ставою для винесення рішення про припинення підприємниць кої діяльності фізичної особ и - підприємця, зокрема, є неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом враховується, що відп овідно до ст.9 Закону України “ Про систему оподаткування” в ід 25.06.1991р. №1251-ХІІ, платники подат ків і зборів (обов'язкових пл атежів) зобов'язані подавати до державних податкових орг анів та інших державних орга нів відповідно до законів де кларації, бухгалтерську звіт ність та інші документи і від омості, пов'язані з обчисленн ям і сплатою податків і зборі в (обов'язкових платежів).

Згідно п.3 ст. 46 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” фізична ос оба позбавляється статусу пі дприємця з дати внесення до Є диного державного реєстру за пису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Виходячи із змісту ст.124 Конс титуції України, згідно якої юрисдикція судів поширюєть ся на всі правовідносини, щ о виникають у державі та ста тті 46 Закону України “Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців” в силу якої підставою для винесення рішення про пр ипинення підприємницької ді яльності фізичної особи - пі дприємця, зокрема, є неподанн я протягом року органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в фінансової звітності відпо відно до закону, суд вважає об ґрунтованим звернення позив ача до суду з вимогою припини ти підприємницьку діяльніст ь фізичної особи саме з навед еної підстави.

За таких обставин, враховую чі наявність документально п ідтвердженої підстави для пр ипинення підприємницької ді яльності фізичної особи - під приємця, позовні вимоги пози вача обґрунтовані матеріала ми справи, відповідають чинн ому законодавству і підляга ють задоволенню.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 104, 105, 158-163, 167, 254-259, п.п.3, 6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Код ексу адміністративного судо чинства України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити .

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 АДРЕ СА_1 ідентифікаційний код НОМЕР_2.

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть учас ть у справі мають право оскар жити в апеляційному порядку Постанову повністю або частк ово. Заява про апеляційне оск арження подається протягом 1 0 днів з дня проголошення, апел яційна скарга подається прот ягом 20 днів після подання заяв и про апеляційне оскарження. Дані заяви подаються до Жито мирського апеляційного госп одарського суду через суд пе ршої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАС У набирає законної сили післ я закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо таку заяву не було по дано. Якщо було подано заяву п ро апеляційне оскарження, ал е апеляційна скарга не була п одана у строк, постанова або у хвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У ра зі подання апеляційної скарг и судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Копії постанови направи ти сторонам, державному ре єстратору Чемеровецькій рай держадміністрації (державн ому реєстратору - після набра ння постановою законної сили ).

Суддя І.В. Розізнана

Віддрук. прим. :

- до справи,

- позивачу,

- відповідачу.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення20.12.2006
Оприлюднено19.04.2010
Номер документу5664505
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/7152 - а

Постанова від 20.12.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Розізнана І.В.

Постанова від 20.12.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Розізнана І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні