Ухвала
від 17.03.2016 по справі 554/1865/16-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 17.03.2016 Справа № 554/1865/16-к

Провадження № 1-КС/554/2354/2016

УХВАЛА

Іменем України

17 березня 2016 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановила:

16.03.2016 року заступник начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_2 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, посилаючись на те, що слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016170000000117 від 04.03.2016 року за ч.1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.02.2016 року на адресу приватного нотаріуса ОСОБА_3 надійшов запит від ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про вчинення наступних матеріальних дій: засвідчення справжності підписів директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 та заступника директора ОСОБА_5 , від 10 лютого 2016 року за реєстраційним номером 184; засвідчення вірності копії статуту зазначеного підприємства від 09 лютого 2016 року за реєстраційним номером 177. Нотаріальні дії за участі зазначених у запиті посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не засвідчувались приватним нотаріусом Полтавського міського нотаріального округу ОСОБА_3 , що вказує на факт підроблення вищевказаних документів.

Відповідно до заяви директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », 12 лютого 2016 року невстановленими особами від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в регіональному відділенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , відкрито розрахунковий рахунок НОМЕР_1 .

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » жодну особу на відкриття вказаного рахунку не уповноважувало. Таким чином, невідомими особами складено та використано (надано до банківської установи) завідомо неправдиві документи щодо повноважень на відкриття та використання розрахункового рахунку особою, яка представилась працівникам банку як ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженець м. Житомир, проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний код НОМЕР_2 .

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » планувало поставку зерна згідно договору поставки №ПОЛ0207-С від 18 лютого 2016 року, укладеного начальником Полтавського регіонального відділу закупівель регіонального управління №4 ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_6 та очікувало оплату за виставленими рахунками. Оплата повинна була надійти на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 у відділенні « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Як стало відомо, 22 лютого 2016 року кошти на виконання умов договору поставки в сумі 21250020 грн від ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) надійшли на рахунок № НОМЕР_1 .

Того ж дня, 22 лютого 2016 року невстановленими особами до регіонального відділення ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в м. Запоріжжя надано платіжне доручення на перерахування коштів у сумі 21000000 грн на розрахунковий рахунок Благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) і лише завдяки телефонному дзвінку представника банку щодо повноважень заступника директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 , кошти було заблоковано на розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 .

Із метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, виникла необхідність у отриманні доступу та вилученні оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , пов`язаних із відкриттям рахунку № НОМЕР_1 в Запорізькому регіональному управлінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »», МФО НОМЕР_7 , код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , за адресою: АДРЕСА_1 , а також документах, що підтверджують рух грошових коштів по вказаному рахунку.

Заступник начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_2 надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначеної інформації, розгляд даного клопотання проводиться відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України без виклику представників Запорізького регіонального управління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи вищевикладене, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Надати заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковнику поліції ОСОБА_2 тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у розпорядженні Запорізького регіонального управління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , із можливістю їх вилучення, а саме: до справи з юридичного оформлення та відкриття рахунку № НОМЕР_1 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , карток із зразками підписів, установчих та реєстраційних документів, копій паспортів, статуту підприємства та змін до статуту підприємства, чеків та інших документів на зняття готівки, усіх договорів з банком, що діяли з дати відкриття рахунку, платіжних доручень, заявок на зняття грошових коштів з рахунку, доручень (довіреностей) про зняття грошових коштів іншим особам, документів щодо підготовки та передачі необхідного програмного забезпечення та устаткування системи «клієнт-банк», та осіб, які їх отримали, по даному рахунку, роздруківки руху коштів у паперовому вигляді по рахунку № НОМЕР_1 , відкритого в Запорізькому регіональному управлінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , і які становлять банківську таємницю, із зазначенням номерів рахунку контрагентів, назв та кодів банку по кожній операції, номерів платіжних документів, зазначення контрагентів по кожній банківській операції та призначення платежу з дати відкриття зазначеного рахунку по теперішній час.

Зобов`язати заступника начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_2 пред`явити представнику Запорізького регіонального управління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56684311
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/1865/16-к

Ухвала від 17.03.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні