Ухвала
від 18.06.2014 по справі 464/6016/14-к
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/6016/14-к

пр.№ 1-кс/464/1548/14

У Х В А Л А

про накладення арешту на видаткову частину рахунку

18.06.2014 року

Слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю прокурора управління нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Головного управління Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 , при секретарі ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого про накладення арешту на видаткову частину рахунку, -

в с т а н о в и в :

Старший слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Головного управління Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням матеріалів кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12013150030000984 від 28.11.2013 р., за ознаками кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч. 2 ст. 364 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором відділу нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , про накладення арешту на видаткову частину рахунку № НОМЕР_1 , шляхом зупинення видаткових операцій по вказаному рахунку, який належать ТОВ «Стампа» та перебуває у володінні ПАТ «Укрінбанк» МФО 300142, що знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Смірнова-Ласточкіна, 10-А.

В обґрунтування покликається на те, що органом досудового розслідування встановлено, що директор ТОВ «Колордрукпостач» та ТОВ «Колорспектр» ОСОБА_5 відображав по бухгалтерському та податковому обліку нібито придбання товарів у суб`єктів господарювання з ознаками «фіктивності», а саме: ПП «ДП Львів», ТОВ «Гудд Фудд Компані», ПП «Еко-Арт-Буд», ТОВ «Ідлер-Буд», ПП «Т.ІВ», та інших, а в подальшому нібито придбані ТМЦ реалізовувались ТОВ «ВТК Еврика», ТОВ «Компанія Еврика», ПП «Дизайн Полідрук». ТОВ «Колордрукпостач» не має власних офісних, складських приміщень, транспорту, а директор ОСОБА_5 по сумісництву є працівником ТОВ «ВТК Еврика». Таким чином, ТОВ «Колордрукпостач» використовуючи СПД з ознаками «фіктивності» ухилялось від сплати податків та надавало можливість мінімізувати податкові зобов`язання ТОВ «ВТК Еврика», ТОВ «Компанія Еврика», ПП «Дизайн Полідрук».

Разом з цим, встановлено, що ОСОБА_5 маючи нотаріальну довіреність за участю юристів для прикриття незаконної діяльності створив ПП «ДП-Львів», яке в подальшому використовувалось для мінімізації податкових зобов`язань ТОВ «Колордрукпостач» та кінцевих вигодонабувачів.

Крім цього, в ході проведеного аналізу подальшої господарської діяльності ТОВ «Колордрукпостач», ТОВ «Колорспектр», ТОВ «Виробничо - торгова компанія «Еврика» встановлено, що дані СГД протягом 2014 року сформували податковий кредит від ПП «Гарант сервіс плюс» (ЄДРПОУ 37801554, м. Київ), що містить ознаки «фіктивності», оскільки товариство відсутнє за місцем знаходження, відсутні основні засоби, трудові резерви, виробничі потужності, а директор ОСОБА_6 , перебуває на обліку в лікаря психіатра Жидачівської районної лікарні. Разом з цим, встановлено, що на території Львівської області невстановленими особами з метою мінімізації податкових зобов`язань створено ряд інших СПД з ознаками «фіктивності» з якими ПП «Гарант сервіс плюс» нібито частково проводило господарські операції та інші суб`єкти господарювання «реального» сектору економіки, а саме: ТОВ «Безпека-Центр» (ЄДРПОУ 33153716), ПП «Лідер сервіс груп» (ЄДРПОУ 38243589), ТОВ «Семен» (ЄДРПОУ 30274782), ТОВ ВТП «Риф» (ЄДРПОУ 25555791), ТОВ «Стампа» (ЄДРПОУ 38908945). Аналізом встановлено, що вказані суб`єкти господарювання не могли здійснювати господарські операції, оскільки у підприємства відсутні за місцем знаходження, відсутні основні засоби, трудові резерви, виробничі потужності.

Таким чином, на рахунки вищевказаних СПД з ознаками «фіктивності», які були відкриті в банківських установах, в період 2013-2014 років перераховувалися кошти, як нібито, оплата товарів, робіт, послуг від «реально» діючих суб`єктів господарювання, які в подальшому невстановленими особами знімались готівкою для розрахунку з підприємствами «вигодонабувачами».

Внаслідок такої протиправної діяльності, вищевказані підприємства з ознаками «фіктивності», імітуючи здійснення господарських операцій безпідставно формували податковий кредит «реально» діючим СПД.

Враховуючи, що вчинено тяжкий злочин, санкція статті якого передбачає конфіскацію майна, а кошти, які знаходяться на рахунках ТОВ «Стампа», набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення (злочину), виникла необхідність у накладенні арешту на видаткову частину рахунку № НОМЕР_1 , який належать ТОВ «Стампа» (ЄДРПОУ 38908945).

Документи та інформація по рахунку № НОМЕР_2 , який відкрито у ПАТ «Укрінбанк» МФО 300142 знаходиться лише у вказаній банківській установі і тому виконання арешту на видаткові частину рахунків можливе лише у вказаному банку шляхом отримання розпорядження суду.

З метою забезпечення арешту майна, клопотання розглядається судом без повідомлення ТОВ «Стампа», згідно із вимогами ч.2 ст.172 КПК України.

Заслухавши думку слідчого в підтримку клопотання, прокурора, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, суддя приходить до наступного.

За змістом чинного законодавства, зокрема, ч. 2 ст.170 КПК України, слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу. Крім того, у випадку задоволення цивільного позову суд за клопотанням прокурора, цивільного позивача може вирішити питання про накладення арешту на майно для забезпечення цивільного позову до набрання судовим рішенням законної сили, якщо таких заходів не було вжито раніше.

Згідно з ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони:

1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди;

2) призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення;

3) є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом;

4) одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

На підставі ч. 3 ст.170 КПК України, арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, i перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна, спеціальної конфіскації або цивільного позову.

Враховуючи мотиви клопотання та його обґрунтування слідчим, склад майна, на яке слідчий просить накласти арешт, правову підставу для арешту майна, беручи до уваги, що незастосування арешту, може призвести до розтрати коштів, щодо яких ставиться питання про накладення на них арешту, впевнившись, що слідчим надано достатньо даних, які вказують на ознаки вчинення кримінального правопорушення, з метою забезпечення відшкодування збитків, заподіяних державі, конфіскації майна чи спеціальної конфіскації, виходячи із розумності обмеження права власності в результаті накладення арешту на майно завданням кримінального провадження, приходжу до переконання, що клопотання про арешт майна підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 167, 170-173, 175, 309, 395 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Головного управління Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 про накладення арешту на видаткову частину рахунку задовольнити.

Накласти арешт на видаткову частину рахунку № НОМЕР_1 , шляхом зупинення видаткових операцій по вказаному рахунку, який належать ТОВ «Стампа» та перебуває у володінні ПАТ «Укрінбанк» МФО 300142, що знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Смірнова-Ласточкіна, 10-А.

Зобов`язати службових осіб ПАТ Укрінбанк (МФО 300142) надати інформацію про залишок коштів що знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Стампа» № НОМЕР_1 .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Згідно ч. 1 ст. 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.06.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу56717591
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/6016/14-к

Ухвала від 18.06.2014

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні