Постанова
від 29.08.2008 по справі 4-1163/08
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №4-1163/08 ПОСТАНОВА

29 серпня 2008 року м. Жито мир

Богунський районний суд м .Житомира в складі:

Головуючого - судді Коломі єць О.С.,

при секретарі - Дехтієвські й Т.О.

з участю прокурора - Хоме нка А.В. розглянувши подання с т. слідчого СВ ПМ ДПА в Житомир ській області про надання до зволу на розкриття інформаці ї, що містить банківську таєм ницю та згоди на проведення в иїмки документів, що становл ять банківську таємницю по к римінальній справі № 08/019003 -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ ПМ Д ПА в Житомирській області зв ернувся до Богунського район ного суду м. Житомира з поданн ям про надання дозволу на роз криття інформації, що містит ь банківську таємницю та зго ди на проведення виїмки доку ментів, що становлять банків ську таємницю клієнта Житоми рського управління АКІБ «Укр сіббанк», МФО 351005 - ОСОБА_1

В поданні вказано, що дана кримінальна справа порушена за ознаками злочинів передб ачених ст.ст. 27 ч.5, ст. 212 ч.3 КК Укра їни.

Досудовим слідством по дан ій кримінальній справі встан овлено, що ОСОБА_1, будучи з ареєстрованою як приватний п ідприємець, тобто маючи можл ивість самостійно здійснюва ти підприємницьку діяльніст ь, діючи за попередньою змово ю з рядом керівників підприє мств різних регіонів України , організувала злочинну схем у направлену на сприяння під приємствам - фактичним платн икам податку на додану варті сть в ухиленні від сплати дан ого податку до державного бю джету.

Суть злочинної схеми поляг ала в незаконному формуванні податкового кредиту по пода тку на додану вартість для пі дприємств-платників ПДВ, а са ме: ПП «Тетіїв» (код ЄДР 34232332), ТОВ «Граніт» (код ЄДР 13712742), ТОВ «Бер ізка-Київ» (код ЄДР 32776107) - шляхом документального оформлення придбання товарно-матеріаль них цінностей (проведення бе зтоварних операцій) через ря д приватних підприємців заре єстрованих в Житомирській об ласті.

За таких обставин, податков і зобов'язання по сплаті до де ржавного бюджету податку на додану вартість від діяльнос ті підприємств-платників ПДВ різних регіонів України, нез аконно перекладались на прив атних підприємців і до бюдже ту не сплачувались.

Так встановлено, що ОСОБА _1 вступивши в злочинну змов у з громадянкою ОСОБА_2, як а не мала намірів здійснюват и підприємницьку діяльність , 18.04.2006 року в ДНІ Андрушівськог о району провела реєстрацію останньої як суб'єкта підпри ємницької діяльності.

Крім того, ОСОБА_1 вступи вши в злочинну змову з громад янкою ОСОБА_3, яка не мала н амірів здійснювати підприєм ницьку діяльність, 27.10.2006 року в ДПІ Олевського району провел а реєстрацію останньої як су б'єкта підприємницької діяль ності.

У подальшому, в період з моменту реєстрації ОСОБА_2 , та ОСОБА_3, як суб'єктів п ідприємницької діяльності т а відкриття рахунків в устан овах банків, тобто в період з к вітня 2006 року по серпень 2008 року , від підприємств, що в ході зд ійснення фінансово-господар ської діяльності, були зацік авлені в отриманні готівкови х коштів та в отриманні докум ентів, що надають право на нез аконне формування кредиту з податку на додану вартість, н а банківські рахунки ряду пр иватних підприємців задіяни х в схемі, надходили грошові к ошти в якості плати за фактич но не надані товари, роботи, по слуги, в тому числі 20% податку н а додану вартість, які в свою ч ергу ОСОБА_1 знімалися гот івкою.

Внаслідок проведення О СОБА_1 протягом 2006-2008 років вка заних безтоварних операцій, останньою було переведено в готівкові кошти близько 8 000 000 г рн., а для підприємств - фактич них платників ПДВ до бюджету , було незаконно сформовано к редит з податку на додану вар тість в сумі понад 1,5 млн. грн.

В якості плати за надані послуги ОСОБА_1 отримувал а 2% від суми переведених в гот івку коштів.

Враховуючи те, що документ и про відкриття та обслугову вання банківського рахунку, а також інформація про рух ко штів на рахунку НОМЕР_2, ві дкритому ОСОБА_1 у Житомир ському управлінні АКІБ «Укрс іббанк», МФО 351005, мають суттєве значення для встановлення і стини по кримінальній справі , слідчий просить суд дозволи ти розкрити банківську таємн ицю клієнта Житомирського уп равління АКІБ «Укрсіббанк», МФО 351005 - ОСОБА_1.

2

Вивчивши подання, заслуха вши думку прокурора та дослі дивши матеріали кримінально ї справи, суд вважає, що поданн я підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 14-1, 178 КПК Укр аїни, п.2 ч.1 ст. 62 Закону України « Про банки та банківську діял ьність», суд -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити та дозволити проведення виїмки інформації, що містить банкі вську таємницю в Житомирсько му управлінні АКІБ «Укрсібба нк», МФО 351005 по рахунку НОМЕР_ 2, що належить ОСОБА_1, а са ме:

- Інформації про рух кош тів на розрахунковому рахунк у НОМЕР_2, із зазначенням і дентифікаційних кодів корес пондентів, МФО банківських у станов, номерів розрахункови х рахунків кореспондентів, н азв кореспондентів, призначе ння платежів, обігу грошових коштів по дебету та кредиту н а вищевказаному рахунку за п еріод з дати відкриття до дан ого часу, в тому числі на магні тному носії.

- Оригіналів договорів ук ладених між банком та ОСОБА _1 (інд. код НОМЕР_1), в тому ч ислі про банківське обслугов ування в системі "клієнт-банк " та інших документів до них (з аявки або накази про признач ення відповідальних осіб за отримання ключів, довіреност і на отримання ключів, докуме нти з підписами відповідальн их осіб за отримання ключів) з підписами ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1).

· Оригіналів платіжних д оручень за якими проводилось перерахування коштів на роз рахунковому рахунку НОМЕР _2 ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР _1) поза межами системи обслу говування "клієнт-банк".

· Оригінал банківської к артки із зразками підписів т а печаткою ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1), у випадку коли до даної картки вносились зміни в частині підписів - та докуме нти на підставі яких вносили сь такі зміни.

· Оригіналів заявок на от римання чекових книг з підпи сами ОСОБА_1 (інд. код НОМ ЕР_1).

· Оригіналів документів на отримання готівки (лист на отримання готівки за умови з абезпечення охороною та тран спортом, чеки, видаткові орде ри) за якими ОСОБА_1 (інд. ко д НОМЕР_1) отримувало готі вку з власного рахунку.

· Оригіналу будь-яких інш их документів за допомогою я ких можливо ідентифікувати ф ізичну особу -яка здійснювал а відкриття рахунку на ім'я ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1) т а перерахування по ньому кош тів (юридична справа, видача п ерепустки до банку, отриманн я векселів, отримання кредит ів та ін.)

Постанова оскарженню не підлягає.

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення29.08.2008
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу5679043
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1163/08

Постанова від 29.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Коломієць О.С.

Постанова від 29.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Коломієць О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні