Ухвала
від 21.03.2016 по справі 761/10614/16-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/10614/16-к

Провадження № 1-кс/761/6558/2016

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2016 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю старшого слідчого в ОВС 1 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України підполковника юстиції ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22016220000000021 від 25 січня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 263-1 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в ОВС 1 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України ОСОБА_3 21 березня 2016 року звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , згідно якого просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного проживання голови правління ПрАТ «Луганський патронний завод» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивоване тим, що Головним слідчим управління СБ України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22016220000000021 від 25 січня 2016 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 263-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період травня 2015 року - січня 2016 року група громадян України з числа колишніх представників ПрАТ «Луганський патронний завод», організувала схему виготовлення товарів військового призначення, а саме роторної модульної лінії збирання патронів (далі - МЛЗП) зі зборки боєприпасів калібру 7,62х39-мм (використовуються для вогнепальної зброї АК-47).

Так, колишній голова правління ПрАТ «Луганський патронний завод» (м. Луганськ) ОСОБА_5 та директор ТОВ «Виробниче підприємство «Харківспецмаш» (код ЄДРПОУ 39013944) ОСОБА_6 , протягом травня 2015 року - січня 2016 року організували виготовлення роторної лінії МЛЗП на підставі укладеного ТОВ «Енерготехпром» (код ЄДРПОУ 32309445) з ТОВ «Виробниче підприємство «Харківспецмаш» договору № 15/05 від 15.05.2015 та специфікацій до нього на загальну суму 1,92 млн. грн. При цьому, у вказаному договорі в якості предмету купівлі-продажу зазначено продукцію промислового призначення, а не роторну лінію МЛЗП.

Вказані роботи проводилися у виробничих приміщеннях, які ТОВ «Виробниче підприємство «Харківспецмаш» орендує у ПАТ «Харківський завод електромонтажних виробів № 1» за адресою: м. Харків, вул. Золочівська, 1. Готова роторна лінія в період 20-21 січня п.р. планувалась до вивозу в м. Київ під виглядом технологічного обладнання вартістю 750 тис. грн., де в подальшому повинна була використовуватись для незаконного виготовлення бойових припасів, а саме патронів калібром 7,62х39мм, що використовуються для вогнепальної зброї АК-47.

В клопотанні слідчого зазначено, що 21 січня 2016 року з території ПАТ «Харківський завод електромонтажних виробів № 1» здійснено завантаження роторної лінії МЛЗП до автомобіля марки «РЕНО», державний номерний знак НОМЕР_1 , для доставки на адресу замовника ТОВ «Енерготехпром» до м. Києва.

В той же день на виїзді з м. Харкова вказаний вантаж був затриманий співробітниками Національної поліції України та СБ України.

Крім того цього ж дня, вищевказаний автомобіль та обладнання з маркуванням «МЛЗП», яке в ньому знаходилось було оглянуто.

25 січня 2016 року проведено додатковий огляд вказаного обладнання за участю спеціаліста НДЕКЦ при МВС України ОСОБА_7 , в ході якого встановлено, що воно являється кінцевою складовою лінії виробництва патронів і може бути використане для зборки окремих елементів боєприпасів в єдине ціле, зокрема, засипка порохового заряду у капсульовану гільзу із встановленням кулі та її подальшим обжимом.

За повідомленням 4 управління Департаменту контррозвідки СБ України № 2/4/3-9151 від 25 лютого 2016 року предмети, речі і документи, які можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні зберігаються за місцем фактичного проживання голови правління ПрАТ «Луганський патронний завод» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 55104735 від 15 березня 2016 року, яка знаходиться в матеріалах клопотання, квартира АДРЕСА_2 на праві приватної власності зареєстрована за громадянкою ОСОБА_8 .

Слідчий також зазначив, що є достатні підстави вважати, що за місцем фактичного проживання голови правління ПрАТ «Луганський патронний завод» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися: договір № 15/05 від 15 травня 2015 року, договір зберігання від 10 грудня 2015 року, укладені між ТОВ «Виробниче підприємство «Харківспецмаш» та ТОВ «Енерготехпром», додатки до них, специфікації, додаткові угоди, акти приймання-передачі, довіреності, видаткові накладні, платіжні доручення, виписки щодо оплати за даними договорами, листування між вказаними та іншими підприємствами щодо укладання і виконання цих договорів, протоколи передконтрактних переговорів з представниками іноземних компаній щодо реалізації роторної лінії МЛЗП, комерційні пропозиції ПрАТ «Луганський патронний завод» щодо організації виготовлення боєприпасів за кордон, фінансові документи щодо закупівлі за готівкові кошти комплектуючих для виготовлення роторної лінії, списки осіб, залучених до виготовлення зазначеної лінії, креслення щодо її виготовлення, записні книжки, чорнові записи, окремі частини роторної лінії МЛЗП, комп`ютерна техніка, яка використовувалась для виготовлення офіційних документів, засоби зв`язку, сім-карти мобільних операторів та мобільні телефони, електронні та магнітні носії інформації, а також інші предмети і документи, які можуть бути доказами у кримінальному провадженні та можуть сприяти розкриттю злочину і встановленню осіб, причетних до його вчинення.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав з мотивів наведених у ньому та просив його задовольнити.

Дослідивши доводи клопотання й додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, приходжу до висновку про наявність підстав для його часткового задоволення, виходячи із наступного.

Згідно з ч.2 ст.30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення з ним огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

За ч.1 та ч.2 ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. При цьому під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житловим приміщенням, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, клопотання про проведення обшуку щодо змісту відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання, згідно якого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстроване кримінальне провадження за №22016220000000021 від 25 січня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 263-1 КК України.

Таким чином, при зверненні із клопотанням слідчим доведено вчинення кримінального правопорушення, можливість знаходження за місцем фактичного проживання голови правління ПрАТ «Луганський патронний завод» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , договору № 15/05 від 15 травня 2015 року, договору зберігання від 10 грудня 2015 року, укладених між ТОВ «Виробниче підприємство «Харківспецмаш» та ТОВ «Енерготехпром», додатків до них, специфікацій, додаткових угод, актів приймання-передачі, довіреностей, видаткових накладних, платіжних доручень, виписки щодо оплати за даними договорами, листування між вказаними та іншими підприємствами щодо укладання і виконання цих договорів, протоколів передконтрактних переговорів з представниками іноземних компаній щодо реалізації роторної лінії МЛЗП, комерційних пропозицій ПрАТ «Луганський патронний завод» щодо організації виготовлення боєприпасів за кордон, фінансових документів щодо закупівлі за готівкові кошти комплектуючих для виготовлення роторної лінії, списки осіб, залучених до виготовлення зазначеної лінії, креслень щодо її виготовлення, записних книжок, чорнових записів, окремих частин роторної лінії МЛЗП, комп`ютерної техніки, яка використовувалась для виготовлення офіційних документів, засобів зв`язку, сім-карт мобільних операторів та мобільних телефонів, електронних та магнітних носіїв інформації.

Однак слідчий суддя не вбачає підстав в частині задоволення клопотання щодо надання дозволу на відшукування та вилучення інших предметів і документів, які можуть бути доказами у кримінальному провадженні, оскільки слідчим в клопотанні чітко не визначені індивідуальні та родові ознаки відшукуваних речей, які у даному випадку підлягають вилученню, імовірність їх знаходження саме у вказаному приміщенні, їх значення для проведення досудового розслідування та відношення до розслідуваного кримінального провадження.

При цьому, строк виконання ухвали слід встановити один місяць із винесення ухвали.

Керуючись, ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС 1 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України підполковника юстиції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22016220000000021 від 25 січня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 263-1 КК України задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС 1 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України підполковнику юстиції ОСОБА_3 та іншим слідчим, що входять до групи слідчих в кримінальному провадженні №22016220000000021, на проведення обшуку за місцем фактичного проживання голови правління ПрАТ «Луганський патронний завод» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності зареєстрована за громадянкою ОСОБА_8 , з метою виявлення та вилучення : договору № 15/05 від 15 травня 2015 року, договору зберігання від 10 грудня 2015 року, укладених між ТОВ «Виробниче підприємство «Харківспецмаш» та ТОВ «Енерготехпром», додатків до них, специфікацій, додаткових угод, актів приймання-передачі, довіреностей, видаткових накладних, платіжних доручень, виписки щодо оплати за даними договорами, листування між вказаними та іншими підприємствами щодо укладання і виконання цих договорів, протоколів передконтрактних переговорів з представниками іноземних компаній щодо реалізації роторної лінії МЛЗП, комерційних пропозицій ПрАТ «Луганський патронний завод» щодо організації виготовлення боєприпасів за кордон, фінансових документів щодо закупівлі за готівкові кошти комплектуючих для виготовлення роторної лінії, списки осіб, залучених до виготовлення зазначеної лінії, креслень щодо її виготовлення, записних книжок, чорнових записів, окремих частин роторної лінії МЛЗП, комп`ютерної техніки, яка використовувалась для виготовлення офіційних документів, засобів зв`язку, сім-карт мобільних операторів та мобільних телефонів, електронних та магнітних носіїв інформації.

У задоволенні решти вимог клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56794813
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/10614/16-к

Ухвала від 21.03.2016

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Щебуняєва Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні