Ухвала
від 24.09.2014 по справі 464/9617/14-к
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/9617/14-к

пр.№ 1-кс/464/2565/14

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

24 вересня 2014 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого прокурора відділу управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Львівської області ОСОБА_3 старшого слідчого другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_4 , розглянувши клопотання старшого слідчого другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

в с т а н о в и в :

Старший слідчий другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_4 , у зв`язку із досудовим розслідуванням матеріалів кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32014140000000028 від 25.01.2014, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.212 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим із старшим прокурором відділу управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Львівської області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, тобто можливість ознайомлення з ними та їх вилучення, а саме: договорів (угод) з додатками, товарно-транспортних накладних, податкових та видаткових накладних, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, рахунків та платіжних документів, доручень на отримання товару, векселів, документів листування, претензійної роботи, сертифікатів якості та відповідності, інших документів, які свідчать про фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В обґрунтування покликається на те, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) проводили по бухгалтерському та податковому обліках операції з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПІІ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) в яких товариство придбавало компютерне обладнання та програмне забезпечення .

Однак, до перевірки не було надано документів в підтвердження реальності проведених господарських операцій.

ІНФОРМАЦІЯ_8 проведено планову виїзну документальну перевірку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 01.10.2010 по 31.12.2012, якою встановлено, що до бюджету не сплачено податків в загальній сумі 809 684 грн., яка більше ніж в тисячу разів перевищує установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, що являється кваліфікуючою ознакою ч. 1 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » скеровано вимогу №1624/13-01-09-03-16/28 від 04.02.2014 про надання належним чином завірених копій первинних фінансово-господарських документів, однак вказаних копій документів надано не було.

29.04.2014 директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 ознайомлено з ухвалою Сихівського районного суду м. Львова від 17.04.2014 про надання тимчасового доступу до речей і документів, а саме оригіналів документів по взаєморозрахунках з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ПІІ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Однак вищевказана ухвала директором ОСОБА_5 виконана не була.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись оригінали документів, які свідчать про фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Враховуючи, те що вищезазначені документи можуть перебувати у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, просить клопотання задовольнити.

У суді прокурор ОСОБА_3 та слідчий ОСОБА_4 подання підтримали та просять надати тимчасовий доступ до документів (оригіналів та копій), шляхом ознайомлення з ними, їх вилучення та прилучення до матеріалів кримінального провадження.

Враховуючи те, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, клопотання розглядається судом без виклику особи, у якої вони знаходяться, згідно із вимогами ч.2 ст.163 КПК України.

Заслухавши думку слідчого та прокурора в підтримку клопотання, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, суддя приходить до наступного.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, з доводів, викладених ним у клопотанні та в суді, а також матеріалів кримінального провадження вбачається, що необхідні документи, хоча згідно із положеннями ст.162 КПК України і можуть містити охоронювану законом таємницю, проте мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому є усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.131, 132, 159, 160, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати старшому слідчому другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у Львівській області капітану податкової міліції ОСОБА_4 або уповноваженій ним особі за його процесуальним рішенням тимчасовий доступ до оригіналів документів тобто можливість ознайомлення з ними та їх вилучення, а саме: договорів (угод) з додатками, товарно-транспортних накладних, податкових та видаткових накладних, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, рахунків та платіжних документів, доручень на отримання товару, векселів, документів листування, претензійної роботи, сертифікатів якості та відповідності, інших документів, які свідчать про фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ували про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.09.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу56799465
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —464/9617/14-к

Ухвала від 24.09.2014

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 24.09.2014

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні