Ухвала
від 23.03.2016 по справі 757/13926/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/13926/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчої групи ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку при здійснення досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 12015000000000248 від 28.04.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та ч. 2 ст. 321-1 КК України,

В С Т А Н О В И В :

у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого слідчої групи ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях Держлікслужби м. Києва (код ЄДРПОУ 37079055), розташованих за адресою: м. Київ, вул. Березняківська 29.

За змістом клопотання, Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12015000000000248, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.04.2015 за фактами ухилення службовими особами ТОВ «Сінмедік ЛТД» (код ЄДРПОУ 24377666, яке з квітня 2015 р. перейменовано в ТОВ «Органосін ЛТД») від сплати податків в особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) коштів отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах та придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 та ч. 3 ст. 209 та ч. 2 ст. 321-1 КК України.

В ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що аналіз якості зразків фальсифікованих лікарських засобів під час ввезення їх на територію України ТОВ «Органосін ЛТД», проводилися у всіх випадках ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва АМН України», що ставить під сумнів об`єктивність висновків вказаної установи.

На даний час у органу досудового розслідування виникли обґрунтовані підстави вважати, що акти відбору зразків лікарських засобів для лабораторної перевірки їх якості, які складалися працівниками Держлікслужби м. Києва для відбору зразків лікарських засобів, які були ввезені на територію України ТОВ «Органосін ЛТД» є підробленими.

Слідчий зазначає, що з метою ідентифікації підписів, виконаних в актах відбору зразків лікарських засобів для лабораторної перевірки їх якості, які складалися працівниками Держлікслужби м. Києва для відбору зразків лікарських засобів, які були ввезені на територію України ТОВ «Органосін ЛТД» (ТОВ «Сенмедік ЛТД») та проведення почеркознавчих експертиз, на даній стадії досудового розслідування виникла необхідність у вилученні їх оригіналів, які знаходяться у Держлікслужби м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Березняківська 29.

Згідно реєстраційних документів щодо власності на нерухоме майно нежилі приміщення, які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 29 належить: ОСОБА_5 , ПП «АМТ-МІЛ» (код ЄДРПОУ 39586964), ПП «ПІОНТЕК» (код ЄДРПОУ 39587051), ТОВ «АПТЕКА БІОКОН» (код ЄДРПОУ 30263519), ТОВ «МЕТІДА-КАПІТАЛ» (код 34556818), ТОВ «Компанія з управління активами «ОТП Капітал», ТОВ «ГАЛАКТИК ІНВЕСТ ГРУП» (код ЄДРПОУ 38260672), ТОВ «Базісспецсервіс» (код ЄДРПОУ 31630099), ЗАТ «АПТЕКА БІОКОН» (код ЄДРПОУ 30263516), ТОВ «ГАЛАКТИК ІНВЕСТ ГРУП» (код 38260672) та ЗАТ спільне українсько-угорське підприємство з іноземною інвестицією «БАКМЕД» (код 14274480).

При цьому, слідчий зазначає, що у сторони обвинувачення у даному кримінальному провадженні є достатні підстави вважати, що застосування такого виду заходу забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів не зможе забезпечити збереження речей і документів у первинному вигляді, оскільки в інший спосіб, ніж проведення обшуку в приміщеннях Держлікслужби м. Києва розташованих за адресою: м. Київ, вул. Березняківська 29, не можливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, до вчинення якого можливо причетні співробітники Держлікслужби м. Києва, а також відшукати речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та будуть використані як докази, в зв`язку з чим, клопотання просить задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 , яким внесено клопотання, його підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12015000000000248, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.04.2015 за фактами ухилення службовими особами ТОВ «Сінмедік ЛТД» (код ЄДРПОУ 24377666, яке з квітня 2015 р. перейменовано в ТОВ «Органосін ЛТД») від сплати податків в особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) коштів отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах та придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 та ч. 3 ст. 209 та ч. 2 ст. 321-1 КК України.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведене наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке наряду з іншими відомостями, повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, яким обґрунтовується внесене клопотання, враховуючи правову кваліфікацію правопорушення, відомості за яким внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчий суддя дійшов висновку, що стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, та можуть знаходитися в приміщеннях Держлікслужби м. Києва (код ЄДРПОУ 37079055), розташованих за адресою: м. Київ, вул. Березняківська 29, а відтак, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення даного клопотання.

Наряду з цим, вважаю виправданим обмеження прав власника житла чи іншого володіння на його недоторканість в межах даного кримінального провадження.

Таким чином, подане клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

клопотання слідчого слідчої групи ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку при здійснення досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 12015000000000248 від 28.04.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та ч. 2 ст. 321-1 КК України задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчої групи ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 на проведення обшуку в приміщеннях Держлікслужби м. Києва (код ЄДРПОУ 37079055), розташованих за адресою: м. Київ, вул. Березняківська 29, з метою відшукання та вилучення речей, предметів і документів, знарядь кримінального правопорушення, майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме:

- оригінали актів відбору зразків лікарських засобів для лабораторної перевірки їх якості, які складалися працівниками Держлікслужби м. Києва для відбору зразків лікарських засобів, які були ввезені на територію України ТОВ «Органосін ЛТД» (ТОВ «СІНМЕДІК ЛТД», код ЄДРПОУ 24377666) за період часу з 01.01.2012 по час виконання ухвали про надання дозволу на проведення обшуку;

- копії документів щодо державного контролю якості лікарських засобів, які ввозилися на територію України ТОВ «Органосін ЛТД» (ТОВ «СІНМЕДІК ЛТД»), а саме: заяви про видачу висновку про якість ввезених в Україну лікарських засобів («Неотризол, таблетки вагінальні № 8 (4х2) у стрипах», № серії NR 166); перелік ввезених в Україну лікарських засобів; висновок про якість ввезеного в Україну лікарського засобу та звіт виробника лікарських засобів щодо результатів вхідного контролю активних фармацевтичних інгредієнтів (субстанцій), переписки з Держлікслужбою України щодо державного контролю якості лікарського засобу за період часу з 01.01.2012 по час виконання ухвали про надання дозволу на проведення обшуку;

- оригінали документів з вільними зразками підписів працівників Держлікслужби в м. Києві, які мали відношення до здійснення державного контролю якості лікарських засобів, які ввозилися на територію України ТОВ «Органосін ЛТД» (ТОВ «СІНМЕДІК ЛТД», код ЄДРПОУ 24377666).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - зберігається у справі №757/13926/16-к

Прим. № 2 та належним чином завірена копія ухвали видано слідчому слідчої групи ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56854399
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку при здійснення досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 12015000000000248 від 28.04.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та ч. 2 ст. 321-1 КК України

Судовий реєстр по справі —757/13926/16-к

Ухвала від 23.03.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні