Ухвала
від 23.03.2016 по справі 206/1658/16-к
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/1658/16-к

1-кс/206/121/16

УХВАЛА

23 березня 2016 року слідчий суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши матеріали клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_2 про проведення обшуку, по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016042630000020 від 18 лютого 2016 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 КК України,

в с т а н о в и в:

23 березня 2016 року прокурор звернувся до суду із клопотанням про дозвіл на проведення обшуку.

Вимоги клопотання обґрунтовані тим, що в провадженні слідчого відділення Індустріального ВП Дніпропетровського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № №42016042630000020 від 18 лютого 2016 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 КК України. Дніпропетровською місцевою прокуратурою № 1 Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні.

В ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні було встановлено, що ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 30417953, юридична адреса підприємства: м. Дніпропетровськ, вул. Байкальська, буд. № 6) у період 2015 року за результатами перемоги у процедурі конкурсних торгів та укладання договору про закупівлю товарів від 23 лютого 2015 року з КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР (ЄДРПОУ 01985400, розташований за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Бехтерева, буд. № 1), здійснювало постачання товару: продукція рибна, свіжа, охолоджена чи заморожена (риба морська заморожена) код 10.20.1 за бюджетні кошти у кількості 26000 кг. на суму 1270880 гривень. Відповідно до специфікації до даного договору, затвердженої головним лікарем КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР ОСОБА_3 , найменування предмета закупівлі: риба морська заморожена, обезголовлена, минтай у кількості 26000 кг.

Відповідно до аналізу від 22 лютого 2016 року№ 22/1604/30417953 щодо фінансово-господарської діяльності підприємства ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 30417953) за період 2015 року проведеного ГУ ДФС у Дніпропетровській області було встановлено, що основний вид діяльності ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 30417953), згідно бази даних оптова торгівля фруктами й овочами, керівник підприємства ОСОБА_4 .

Загальна кількість придбаних товарів (рибна продукція) ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 30417953) у підприємств-постачальників у період 2015 року становить 17976, 4 кг., на загальну суму 827236, 04 гривень, у тому числі минтай морожений у кількості 57 кг.

Також було встановлено розбіжність між зазначеною інформацією у договорі про закупівлю товарів від 23 лютого 2015 року, укладеного між КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР та ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро», у специфікації до даного договору, додаткових угодах та аналізом діяльності ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 30417953) щодо закупівлі підприємством товарів (продукція рибна свіжа, охолоджена чи заморожена, риба морська заморожена) у контрагентів-постачальників відповідно виписаним (зареєстрованим) податковим накладним у період 2015 року. Тобто, ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» у 2015 році здійснило постачання товарів (риби морської охолодженої) за бюджетні кошти до КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР у кількості, що перевищує об`єми фактично закупленої продукції.

КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР (ЄДРПОУ 01985400) знаходиться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Бехтерева, буд. № 1, що також підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

В ході ведення досудового розслідування, з метою виявлення та вилучення оригіналів бухгалтерських та фінансових документів щодо постачання підприємством ТОВ КТП «Торгсевіс-Дніпро» рибної продукції до КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР, виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем розташування КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР, а саме за адресою: м.Дніпропетровськ, вул. Бехтерева, буд. № 1.

Враховуючи те, що вказані документи є доказами вчинення кримінального правопорушення, які містять фактичні дані, на підставі яких буде встановлена наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального правопорушення та підлягають доказування, з метою їх збереження та не уможливлення їх знищення чи пошкодження, саме проведення такої слідчої дії, як обшук може забезпечити повне виконання, передбачених ст. 2 КПК України, завдань кримінального провадження.

Таким чином, на підставі вищенаведеного, вбачаються підстави вважати, що в приміщеннях КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР, а саме за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Бехтерева, буд. № 1, можуть перебувати речі та документи, які можуть бути доказами необхідними для проведення неупередженого розслідування, та не можуть бути отримані в інший спосіб окрім як обшук, а саме: документації за 2015 рік з пропозиції конкурсних торгів ТОВ КТП «Торгсевіс-Дніпро» (код ЄДРПОУ 30417953) із закупівлі товарів (продукція рибна, свіжа, охолоджена чи заморожена (риба морська заморожена) код 10.20.1), а також договорів, додаткових угод, податкових накладних, товарних накладних, актів постачання, рахунків-фактури, специфікацій, сертифікатів якості на товар, декларацій виробника, тощо, на предмет закупівлі (продукція рибна, свіжа, охолоджена чи заморожена (риба морська заморожена) код 10.20.1), комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, що містить відомості про фінансові правовідносини ТОВ КТП «Торгсевіс-Дніпро» (код ЄДРПОУ 30417953) та КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР (ЄДРПОУ 01985400) із закупівлі товарів (продукція рибна, свіжа, охолоджена чи заморожена (риба морська заморожена) код 10.20.1).

На підставі викладеного просить задовольнити клопотання і винести ухвалу про дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР, а саме за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Бехтерева, буд. № 1. Проведення обшуку доручити слідчим у кримінальному провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області та за його дорученням іншим службовим особам правоохоронних органів.

Клопотання подано прокуроромДніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області та за змістом відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Дослідивши подані матеріали в їх сукупності, приходжу до висновку про необхідність відмовити у задоволенні клопотання про надання дозволу на проведення обшуку з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 214 КПК України досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення затверджуються Генеральною прокуратурою України за погодженням з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, Національним антикорупційним бюро України, органом, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства.

Змістом ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчим суддею встановлено , що відповідно до витягу з кримінального провадження № 42016042630000020 18.02.2016р. внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань про те, що ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 30417953, юридична адреса підприємства: м.Дніпропетровськ, вул. Байкальська, буд. № 6) у період 2015 року за результатами перемоги у процедурі конкурсних торгів та укладання договору від 23 лютого 2015 року з КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР (ЄДРПОУ 01985400), здійснювали постачання риби морської охолодженої (код 10.20.1) за бюджетні кошти у кількості 26000 кг. на суму 1270880 гривень. Відповідно до зареєстрованих податкових накладних ТОВ "Торгсервіс-Дніпро" здійснювало закупівлю рибної продукції у кількості 18267,73кг. Орган досудового розслідування: Індустріальне відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Постановою прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_2 від 18 лютого 2016 року визначено підслідність кримінального правопорушення у кримінальному провадженні за № 4201604263000020 від 18.02.2016р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України за СВ Індустріальним ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області.

Відповідно до п. п. 10, 18 ч. 1 ст. 3 КПК України, кримінальне провадження - досудове розслідування і судове провадження, процесуальні дії у зв`язку із вчиненням діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність; слідчий суддя - суддя суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні, та у випадку, передбаченому статтею 247 цього Кодексу, - голова чи за його визначенням інший суддя Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, апеляційного суду області, міст Києва та Севастополя. Слідчий суддя (слідчі судді) у суді першої інстанції обирається зборами суддів зі складу суддів цього суду.

Згідно ч. 1, 2 ст. 32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення. Якщо місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо, кримінальне провадження здійснюється судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування.

Ч. 6 ст. 9 КПК України встановлено, що у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою статті 7 цього Кодексу - "Загальні засади кримінального провадження".

Дійсно КЗ «Дніпропетровська клінічна психіатрична лікарня» ДОР (ЄДРПОУ 01985400), де просять дати дозвіл на проведення обшуку розташовано в Самарському районі за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Бехтерева, буд. № 1.

Чинним КПК не передбачена підсудності для звернення з клопотанням про проведення обшуку.

Проте слідчий суддя вважає, що оскільки досудове розслідування здійснюється Індустріальним відділенням поліції Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, в наданих матеріалах наявна постанова про визначення за ними підслідності, відомості внесені до ЄРДР по ТОВ КТП «Торгсервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 30417953, юридична адреса підприємства: м.Дніпропетровськ, Індустріальний район, вул. Байкальська, буд. № 6) в задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 3, 32, 214, 234-236, 309, 369, 370, 371, 372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_2 про проведення обшуку, по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016042630000020 від 18 лютого 2016 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 КК України - відмовити.

Ухвала слідчого судді про відмову у проведенні обшуку у відповідності до ст. 309 Кримінального процесуального кодексу України оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56856933
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —206/1658/16-к

Ухвала від 23.03.2016

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні