Ухвала
від 23.02.2016 по справі 757/7922/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7922/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання заступника начальника другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про отримання дозволу суду на проведення позапланової виїзної ревізії,

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , за погодженням із заступником начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 звернувся до суду з наведеним вище клопотанням.

В судовому засіданні слідчий слідчої групи ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013110090000193, відомості про кримінальне правопорушення щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами зловживання владою та службовим становищем колишнім Міністром доходів і зборів України ОСОБА_6 та іншими посадовими особами Міністерства доходів і зборів України за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 364?, ч. 3 ст. 368?, ч. 3 ст.209, ч. 5 ст. 191 КК України.

Розслідуванням встановлено, що Голова Державної податкової служби України ОСОБА_6 за участю посадових осіб Міністерства доходів і зборів України, його структурних та територіальних підрозділів, працівників і службових осіб Київської філії ПАТ «АКБ «Капiтал», а також інших невстановлених слідством осіб вчинили заволодіння бюджетними коштами шляхом незаконного формування податкового кредиту з використанням підконтрольних фіктивних підприємств та безпідставного відшкодування ТОВ«Мегатерий», ТОВ «Газіновація» та ТОВ «Ексімтех» з Державного бюджету України коштів на загальну суму понад 3 млрд. гривень.

Так, вказані особи шляхом проведення безтоварних фінансових операцій з використанням понад 50 підконтрольних фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності незаконно сформували податковий кредит з податку на додану вартість підприємству ТОВ«Ексімтех», ТОВ «Мегатерий» та ТОВ«Газіновація» через відображення в документах податкової звітності нібито відвантаження товарно-матеріальних цінностей та надання послуг на загальну суму 16 млрд. гривень.

За таких обставин, з метою проведення всебічного, повного і неупереджено дослідження обставин кримінального провадження, зокрема, встановлення підстав та розміру сум грошових коштів, перерахованих Державною казначейською службою України на рахунки ТОВ«Мегатерий», ТОВ«Газіновація» та ТОВ«Ексімтех» як бюджетне відшкодування податку на додану вартість упродовж 2012 2013 років, а також дотримання службовими особами Державної казначейської служби України встановленого законодавством та нормативними актами порядку виплати бюджетного відшкодування ПДВ зазначеним суб`єктам господарської діяльності, виникла необхідність у призначенні та проведенні позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності Державної казначейської служби України за період 2012 2013 років, висновки якої будуть мати важливе доказове значення та сприятимуть забезпеченню виконання завдань кримінального провадження.

Перелік питань, які підлягають з`ясуванню та на які необхідно надати відповідь в ході проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Державної казначейської служби України, а також орієнтовний час на який можливо призначити проведення відповідної ревізії узгоджено з Державною фінансовою інспекцією України.

Слідчий вказує, що в ході досудового розслідування виникла необхідність у призначенні та проведенні позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності Державної казначейської служби України за період 2012 2013 років,висновки якої будуть мати важливе доказове значення та сприятимуть забезпеченню виконання завдань кримінального провадження.

Відповідно до вимог ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Орган або особа, що ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості. Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу суду на проведення позапланової виїзної ревізії.

На підставі викладеного, керуючись ст. 108 КПК України 2012 року, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Призначити позапланову виїзну ревізію з окремих питань фінансово-господарської діяльності Державної казначейської служби України, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Бастіонна, 6, з наступних питань:

- які суми грошових коштів перераховані Державною казначейською службою України на рахунки ТОВ«Мегатерий» (ЄДРПОУ 37956673), ТОВ«Газіновація» (ЄДРПОУ 36177635) та ТОВ «Ексімтех» (ЄДРПОУ 34540993) як бюджетне відшкодування податку на додану вартість упродовж 2012 2013 років окремо по кожному суб`єкту господарської діяльності;

- на підставі яких документів Державною казначейською службою України на рахунки ТОВ«Мегатерий» (ЄДРПОУ 37956673), ТОВ«Газіновація» (ЄДРПОУ 36177635) та ТОВ «Ексімтех» (ЄДРПОУ 34540993) перераховувались кошти як бюджетне відшкодування податку на додану вартість упродовж 2012 2013 років;

- чи дотримано службовими особами Державної казначейської служби України встановлений законодавством та нормативними актами порядок виплати бюджетного відшкодування податку на додану вартість зазначеним суб`єктам господарської діяльності, ким та які порушення допущені.

Проведення ревізії у кримінальному провадженні № 32013110090000193 від03.09.2013 доручити Державній фінансовій інспекції України та провести її в період з 01 по 18 березня 2016 року строком 14 календарних днів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.02.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56874672
СудочинствоКримінальне
Сутьотримання дозволу суду на проведення позапланової виїзної ревізії

Судовий реєстр по справі —757/7922/16-к

Ухвала від 23.02.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні