Ухвала
від 06.08.2014 по справі 185/7838/14-к
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 185/7838/14-к

Провадження № 1-кс/185/908/14

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 серпня 2014 року м. Павлоград Дніпропетровської області

Слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого розглянувши погоджене із старшим прокурором Павлоградської міжрайонної прокуратури ОСОБА_3 клопотання слідчого СВ Павлоградського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Клопотанням, яке надійшло в рамках досудового розслідування кримінального провадження, за ч.1 ст. 366 КК України, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 липня 2014 року за № 12014040370002084, порушує питання про надання тимчасового доступу до оригіналів документів платника податку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 з метою встановленнч важливих обставин у кримінальному провадженні.

З клопотання вбачається, що директор МПП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 в квітні 2014 року надавав до Західно-Донбаської ДПІ завідомо недостовірні відомості щодо придбання кам`яного вугілля у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке в подальшому реалізовував, а гроші, отримані від продажу вугілля, перераховував на фірми-мінімізатори з метою ухилення від обов`язкових платежів в бюджет (податок на додану вартість).

Розглянувши клопотання, вивчивши додані до нього документи, з`ясувавши думку слідчого та обґрунтування останнього щодо вмотивованості поданого до суду клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 132 КПК України слідчий повинен надати докази обставин, на які він посилається.

Однак, слідчим не надано доказів про те, що відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ведеться досудове розслідування.

Крім того, слідчим не надано доказів того, що перевірка контрагента ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проводилась контролюючим органом на вимогу слідчого у відповідності до Глави 8 Податкового кодексу України для з`ясування обставин про які зазначає слідчий.

Крім того, згідно п. 5 ч. 2 ст. 160 КПК України слідчий повинен зазначити значення речей і документів.

Однак, на виконання вказаної вимоги, в клопотанні не надано обґрунтувань стосовно, надання відповідних документів. Так, в клопотанні зазначено про здійснення безпідставних операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » , а слідчий просить тимчасовий доступ до всіх документів, що є необґрунтованим.

Враховуючи, що слідчим не в повній мірі обґрунтовано важливість та необхідність встановлення обставин у кримінальному провадженні, саме шляхом надання тимчасового доступу до документів, які містять вищевказану інформацію, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Павлоградського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.08.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу56883350
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —185/7838/14-к

Ухвала від 06.08.2014

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 06.08.2014

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні