Ухвала
від 24.03.2016 по справі 346/191/15-ц
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/191/15-ц

Провадження № 6/346/41/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 березня 2016 року м. Коломия

Коломийський міськрайонний суд

Івано-Франківської області

у складі головуючого судді Калинюка О.П.

з участю секретаря Томин О.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання відділу державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції про заміну сторони (боржника) виконавчого провадження в справі за заявою заступника Коломийського міжрайонного прокурора Івано-Франківської області в інтересах ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Коломийської філії Державного підприємства Укрветсанзавод нарахованої, але невиплаченої заробітної плати, -

в с т а н о в и в:

заявник звернувся до Коломийського міськрайонного суду із вказаним поданням.

В поданні зазначено, що 27.01.2015 року Коломийським міськрайонним судом видано судовий наказ №346/191/15-ц про стягнення з Коломийської філії ДП Укрветсанзавод на користь ОСОБА_1 нарахованої, але невиплаченої заробітної плати в розмірі 18 560,81 грн. Судовий наказ після набрання ним законної сили видано стягувачу.

В ході проведення виконавчих дій встановлено, що Коломийська філія ДП Укрветсанзавод є безбалансовою, майном не володіє. Тому неможливо провести заходи примусового виконання, передбачені Законом України Про виконавче провадження . В зв'язку з цим заявник просить провести заміну сторони виконавчого провадження належним боржником - Державним підприємством Укрветсанзавод (код ЄДРПОУ, яке знаходиться за адресою: м.Київ, вул.Грінченка,1).

Сторони та їх представники в судове засідання не з'явилися, про час і місце розгляду справи були належним чином повідомлені. Відділ ДВС Коломийського міськрайонного управління юстиції подав заяву про розгляд подання без участі його представника та підтримання подання.

Суд вважає, що згідно з ч.2 ст. 378 ЦПК України неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

В зв'язку з неявкою в судове засідання осіб, які беруть участь у справі, державного виконавця фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, що відповідає правилам ч.2 ст.197 ЦПК України.

Згідно з довідкою №24, виданою керівником ДП Укрветсанзавод 01.12.2015 року, Коломийська філія цього підприємства не є юридичною особою, все нерухоме й рухоме майно належить даному підприємству (м.Київ, вул.Бориса Гмирі, 9в (а.с.31)).

Відповідно до положень ч.2 ст.8 Закону України Про виконавче провадження боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

Ч.5 вказаної статті Закону та ч.1 ст.378 ЦПК України передбачено можливість здійснення судом заміни сторони виконавчого провадження.

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до висновку, що вимоги заявника обґрунтовані і підлягають до задоволення, оскільки Коломийська філія ДП Укрветсанзавод не є юридичною особою, а тільки її структурним підрозділом.

На підставі наведеного та, керуючись ст.8 Закону України Про виконавче провадження , ст. 378 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

замінити боржника - Коломийську філію Державного підприємства Укрветсанзавод на Державне підприємство Укрветсанзавод у виконавчому провадженні при виконанні судового наказу №346/191/15-ц, виданого Коломийським міськрайонним судом Івано-Франківської області 27.01.2015 року за заявою заступника Коломийського міжрайонного прокурора Івано-Франківської області про стягнення з Коломийської філії Державного підприємства Укрветсанзавод на користь ОСОБА_1 нарахованої, але невиплаченої заробітної плати в розмірі 18 560 гривень 81 копійку та в дохід держави 121 гривню 80 копійок судового збору.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Коломийський міськрайонний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Калинюк О. П.

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення24.03.2016
Оприлюднено08.04.2016
Номер документу56885177
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —346/191/15-ц

Ухвала від 24.03.2016

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Калинюк О. П.

Ухвала від 29.07.2015

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Судовий наказ від 27.01.2015

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 26.01.2015

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні