Ухвала
від 24.03.2016 по справі 201/4296/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/4296/16-к

провадження № 1-кс/201/2632/2016

УХВАЛА

24 березня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

24 березня 2016 року слідчий звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що слідчим відділом ФР ДПІ в Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015040650000055 від 18.12.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи в період з 2014 року по теперішній час маючи умисел на фіктивне підприємництво з метою прикриття незаконної діяльності, здійснили створення (реєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності (юридичну особу) ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167), що знаходиться на податковому обліку у Дніпродзержинській ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

За даним фактом в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження №32015040650000055 від 18.12.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування неодноразово у якості свідка допитано директора ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167) ОСОБА_4 , який засвідчив, що не має ніякого відношення до реєстрації та фінансово-господарської підприємства ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167), а також ніколи не виконував адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, не здійснював ведення бухгалтерського обліку та складання звітності на ПП «Альфагруп» (код ЄДРПОУ 35101167).

Також в ході слідства встановлено, що від імені директора ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167) ОСОБА_4 в період з 01.07.2014 по теперішній час здійснено реєстрації податкових накладних на суму понад 2 млн. грн. вищевказаного підприємства.

На даний час невстановленими особами продовжується здійснення реєстрації податкових накладних підприємства ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167) від імені ОСОБА_4 .

Крім того, встановлено, що 16.04.2013 року по кримінальному провадженню №32012040160000001 вироком Заводського районного суду м. Дніпродзержинська засуджена громадянка ОСОБА_5 за вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 205 та ч. 1 ст. 358 КК України, згідно якого громадянку ОСОБА_5 визнано винною у створенні та придбанні суб`єктів підприємницької діяльності, а саме: ПП «Таір-Д», ПП «Торговий дім «Альфа буд» (наступна назва ПП «Альфагруп», теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167), з метою прикриття незаконної діяльності та за рахунок використання реквізитів і документів, зазначених підконтрольних їй фіктивних СПД, незаконно, документально оформлювала безтоварні господарські операції по нібито придбанню суб`єктами підприємницької діяльності товарів, робіт (послуг).

До зазначеної діяльності причетна група осіб з чітко розподіленими функціями та обов`язками, а саме: гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 засновник ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест»), гр. ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 теперішній директор ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест»), гр. ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 особа на яку нібито виписано довіреність від імені ОСОБА_4 на здійснення представницьких функцій від імені ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167).

В ході досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню встановлено, що приміщення (право власності на яке належить ОСОБА_5 ), де можуть зберігатись документи первинної фінансово-господарської діяльності ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167), по взаємовідносинам з підприємствами реального сектору економіки, щодо придбання та подальшої реалізації товарів, робіт (послуг), а також задіяних у схемі ухилення від сплати податків підприємств з ознаками «транзитності» та «фіктивності» належить гр. ОСОБА_5 та фактично розташоване за адресою:

АДРЕСА_1 - про що свідчать матеріали оперативного відпрацювання співробітників ОУ ДПІ у Жовтневому районі

м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області, витяг з АІС «Податковий Блок» державного рівня, відомості з Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області.

Згідно відомостей з Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, право власності на нерухоме майно, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ., належить гр. ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ).

Досудовим розслідуванням встановлено, що порушення податкового законодавства були допущені, шляхом використання реквізитів, бланків, печаток підприємств ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167) при складанні первинних бухгалтерських документів в які вносилися неправдиві відомості, про начебто здійснені фінансово-господарські операції між вказаними СГД, та дані документи та предмети підтверджують вину у вчиненні кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 ., право власності на яке належить гр. ОСОБА_5 , з метою виявлення і вилучення документів і предметів, що свідчать про фінансово-господарську діяльність ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167), в тому числі по взаємовідносинам з підприємствами реального сектору економіки, (первинні фінансово-господарські документи, документи складського обліку, документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки та бланки з відбитками печаток зазначених фіктивних підприємств, блокноти та записні книжки, штампи, факсиміле, системні блоки, сервери, флеш накопичувачі, на яких могли готуватись та зберігатись первинні бухгалтерські документи, які свідчать про злочинну діяльність, ноутбуки, мобільні телефони, смартфони, планшети, модеми, роутери, SIM- картки в телефонах, карт накопичення пам`яті, банківські платіжні картки, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії, комп`ютерну техніку), чорнові записи, чорнова бухгалтерія, інші предмети й цінності (кошти), здобуті злочинним шляхом, а також предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження №32015040650000055, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому СВ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , проведення обшуку у приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 ., право власності на яке належить гр. ОСОБА_5 , з метою виявлення і вилучення документів і предметів, що свідчать про фінансово-господарську діяльність ПП «Альфагруп» (теперішня назва ТОВ «КФ-Інвест» код ЄДРПОУ 35101167), в тому числі по взаємовідносинам з підприємствами реального сектору економіки, (первинні фінансово-господарські документи, документи складського обліку, документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки та бланки з відбитками печаток зазначених фіктивних підприємств, блокноти та записні книжки, штампи, факсиміле, системні блоки, сервери, флеш накопичувачі, на яких могли готуватись та зберігатись первинні бухгалтерські документи, які свідчать про злочинну діяльність, ноутбуки, мобільні телефони, смартфони, планшети, модеми, роутери, SIM- картки в телефонах, карт накопичення пам`яті, банківські платіжні картки, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії, комп`ютерну техніку), чорнові записи, чорнова бухгалтерія, інші предмети й цінності (кошти), здобуті злочинним шляхом, а також предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження.

Доручити проведення обшуку, слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів по кримінальному провадженню №32015040650000055, визначеним відповідним дорученням, щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 36, 40, 41 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56957453
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/4296/16-к

Ухвала від 24.03.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні