Ухвала
від 08.04.2016 по справі 709/783/16-к
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/783/16-к

У Х В А Л А

про арешт майна

08 квітня 2016 року смт.Чорнобай

Слідчий суддя Чорнобаївського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 за участі секретаря - ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого СВ Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_4 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні №12016250280000166, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07 квітня 2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.15, ч.1 ст.358 КК України слідчим ОСОБА_4 і погоджене прокурором ОСОБА_3 клопотання про арешт майна та додані до клопотання матеріали,

в с т а н о в и в:

Начальник СВ Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області майор поліції ОСОБА_4 звернулась до суду з клопотанням, в якому зазначає, що до чергової частини Чорнобаївського ВП 07 квітня 2016 року надійшла заява від ФГ «Зелений Світ» ЄДРПОУ 32874607 юридична адреса: Черкаська область, Чорнобаївський район, с.Вереміївка вул. Ватутіна 78 в особі власника ОСОБА_5 , яка повідомила, що невідомі особи 07 квітня 2016 року зателефонували їй на мобільний телефон з невизначеного абонентського номеру та вимагали продати вказане господарство, тобто заявили про намір переоформлення корпоративних прав з засновника даного господарства.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №12016250280000166 від 07 квітня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15, ч.1 ст.358 КК України.

Тому є підстави вважати, що невстановлені особи мають намір вчинити злочин , передбачений ч.3 ст.15 ч.1 ст.358 КК України, з метою заволодіння всім рухомим і нерухомим майном, яке належить ФГ «Зелений Світ» ЄДРПОУ 32874607 юридична адреса: Черкаська область Чорнобаївський район с. Вереміївка вул. Ватутіна 78.

Згідно з п.1 ст.98 КПК України що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Відповідно до ч.1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно ч.3 ст. 170 КПК Україн и у випадку, передбаченому п. 1 ч. 2 цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Відповідно до ч.10 ст.170 КПК України - арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Враховуючи, що у невстановлених осіб мається можливість відчужити вказані корпоративні права, вони можуть перейти у власність добросовісного набувача, що позбавить можливості накладення на них арешту та повернення їх власнику.

Крім того, відповідно до ч.9 ст.100 КПК України, питання про долю речових доказів і документів, які були надані суду, вирішується судом при ухваленні судового рішення, яким закінчується кримінальне провадження. Такі докази і документи повинні зберігатися до набранням рішенням законної сили. При цьому: гроші, цінності та інше майно, які були об`єктом кримінального правопорушення або іншого суспільно небезпечного діяння, повертаються законним володільцям, а в разі не встановлення їх - передаються в дохід держави в установленому Кабінетом Міністрів України порядку.

Слідчий просить накласти арешт на корпоративні права ФГ «Зелений Світ» ЄДРПОУ 32874607 юридична адреса: Черкаська область Чорнобаївський район с.Вереміївка вул. Ватутіна 78, а саме заборонити державному реєстратору вносити зміни пов`язані з зміною засновників (учасників) Господарства, зміною директора, місце знаходження юридичної особи, внесення будь-яких інших змін в статутні документи товариства, а також вчинення інших будь-яких реєстраційних дій по вказаній юридичній особі та заборонити розпоряджатися корпоративними правами ФГ «Зелений Світ» ЄДРПОУ 32874607 юридична адреса: Черкаська область Чорнобаївський район с. Вереміївка вул. Ватутіна 78.

До клопотання додано витяг з ЄРДР, дані про юридичну особу та заява ФГ «Зелений Світ».

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали.

Суд, заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали кримінального провадження, з метою належного зберігання речових доказів та недопущення їх відчуження вважає, що клопотання обгрунтоване і підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 131-132, 170-175 КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання слідчого задоволити.

Накласти арешт на корпоративні права ФГ «Зелений Світ» ЄДРПОУ 32874607 юридична адреса: Черкаська область, Чорнобаївський район с.Вереміївка вул. Ватутіна 78, а саме заборонити державному реєстратору вносити зміни, пов`язані з зміною засновників (учасників) господарства, зміною директора, місце знаходження юридичної особи, внесення будь-яких інших змін в статутні документи товариства, а також вчинення інших будь-яких реєстраційних дій по вказаній юридичній особі.

Заборонити розпоряджатися корпоративними правами ФГ «Зелений Світ» ЄДРПОУ 32874607 юридична адреса: Черкаська область Чорнобаївський район с.Вереміївка вул.Ватутіна 78.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57020061
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —709/783/16-к

Ухвала від 08.04.2016

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Синецька Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні