Ухвала
від 08.04.2016 по справі 552/1816/16-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/1816/16-к

Провадження № 1-кс/552/314/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.04.2016 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого СВ відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого СВ відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області, про надання тимчасового доступу до речей і документів, а саме: ливарної машини 108, верстату фрезерного 6Р82Ш, верстату заточного стаціонарного «точила», які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , на території, яка знаходиться у користуванні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Посилалась на те, що 29 березня 2016 року до ч/ч відділення поліції № 1 надійшла письмова заява від ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , про те, що ОСОБА_5 вчинив самоправні дії, що виразились у вивезенні з підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , виробничих станків.

За вказаним фактом СВ відділенням поліції № 1 30.03.2016 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016170020000779 за ст. 356 КК України.

30 березня 2016 року допитаний у якості потерпілого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який повідомив, що є директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 . Вказане підприємство ним відкрито після ліквідації ПП « ОСОБА_6 » (ідентифікаційний код НОМЕР_2 ) та змінено рід діяльності на балансі якого знаходилися: токарний станок «16К20», токарний станок «16К25», тираспольська плавильна машина «7108», фрезерний станок «6Р82Ш», стаціонарний заточний станок «точило».В ході допиту потерпілий ОСОБА_4 також зазначив, що має знайомого ОСОБА_5 , якого він неодноразово приводив до підприємства за вказаною адресою та пропонував бути його співзасновником. 24 березня 2016 року близько о 12:00 год. до потерпілого ОСОБА_4 на підприємство під`їхав ОСОБА_5 та вони разом з потерпілим сиділи деякий час випивали. Поки вони випивали, то

ОСОБА_5 забрав у ОСОБА_4 мобільний телефон собі та сказав, що він його віддасть пізніше. Через деякий час на територію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » під`їхало ще п`ять чоловіків, які були знайомими ОСОБА_5 , яких потерпілий раніше ніколи не бачив. Разом з невідомими приїхав маніпулятор червоного кольору марки «МАН» або «ДАФ». На той момент, коли на територію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » під`їхали невідомі громадяни, потерпілий ОСОБА_4 вже був сильно п`яний та спав в кімнаті сторожа. Коли ОСОБА_4 прокинувся, то побачив, що два станки, а саме: токарні станки «16К20» та «16К25» погружені на вищевказаний маніпулятор. Оскільки він був, ще дуже п`яний та вирішив тихо піти звідти, щоб не вчиняти сварок будь з ким. Коли потерпілий ОСОБА_4 повернувся до дому, то ліг спати, до поліції вирішив не звертатися та ні кому про даний факт не розповідати. 29 березня 2016 року приблизно о 21:00 год. потерпілому ОСОБА_4 зателефонував сторож та повідомив, що до нього знову приїхав ОСОБА_5 та, закривши його в службовій кімнаті, на маніпуляторі вивіз: тираспольську плавильну машина «7108», фрезерний станок «6Р82Ш», стаціонарний заточний станок «точило», марку якого потерпілий не пам`ятає. Також потерпілий ОСОБА_4 повідомив, що точно бачив ОСОБА_5 та невідомих разом з останнім. Приїхавши на територію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » потерпілий ОСОБА_4 переконався в тому, що дійсно станки були відсутні на підприємстві, після чого зателефонував до поліції. Допитаний у якості свідка ОСОБА_7 повідомив, що він підробляє охоронцем у ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_2 . Близько 3 днів по тому на територію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » приїхав господар ОСОБА_4 разом із громадянином ОСОБА_5 , які спільно вживали алкогольні напої, під час цього свідок ОСОБА_7 від`їхав у власних справах. Також зі слів свідка ОСОБА_7 29 березня 2016 року близько 17:00 год. до території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », на автомобілі маніпуляторі приїхав ОСОБА_5 , з яким було декілька чоловіків, вказаний громадянин взяв у ОСОБА_7 мобільний телефон. В подальшому ОСОБА_5 разом з невідомими за допомогою маніпулятора погрузили станки та вивезли їх з ангару у невідомому напрямку, після цього ОСОБА_5 віддав мобільний телефон ОСОБА_7 , який в свою чергу повідомив про події, що сталися ОСОБА_4 . В ході проведення досудового розслідування від оперуповноваженого ВП № 1 Полтавського ВП ГУ НП в Полтавській області лейтенанта поліції

ОСОБА_8 отримано рапорт про те, що в ході супроводження матеріалу кримінального провадження № 12016170020000779 від 30.03.2016 встановлено, що викрадені станки можуть знаходитись у ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , на подвір`ї та у підсобному приміщенні.

06 квітня 2016 року в ході санкціонованого обшуку за адресою проживання ОСОБА_5 ( АДРЕСА_3 ) на підставі ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Полтава ОСОБА_9 , № 552/1699/16-к, останній повідомив, що вказані в ухвалі станки знаходяться не у нього в дворі, а за адресами: АДРЕСА_4 та

АДРЕСА_1 . 06 квітня 2016 року в період часу з 12год. 00 хв. по 12 год. 30 хв. за адресою: АДРЕСА_1 , в присутності 2-х понятих, за участю представника потерпілого ОСОБА_10 а також ОСОБА_5 , проведено огляд, в ході якого виявлено: ливарну машину 108, верстат фрезерний 6Р82Ш, верстат заточний стаціонарний «точило», вказане майно залишене під зберігальну розписку ОСОБА_5 .

В ході досудового розслідування встановлено, що територія, на якій розміщені зазначені вище станки, знаходиться у користуванні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код НОМЕР_3 ).

Слідчий СВ відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження не здійснювалось.

Інші особи в порядку ч.2 ст. 163 КПК України не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшла до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вище викладене, та те що вилучення вказаного майна необхідне для проведення товарознавчої експертизи, окрім цього повернення майна потерпілому, дасть можливість частково відшкодувати заподіяну шкоду внаслідок вчинення кримінального правопорушення, з метою повного, всебічного об`єктивного розслідування кримінального провадження, наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст. 159-166 КПК України, -

УХВАЛИВ :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: ливарної машини 108, верстату фрезерного 6Р82Ш, верстату заточного стаціонарного «точила», які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , на території, яка знаходиться у користуванні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Зобов`язати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати зазначене майно.

Виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю доручити слідчому СВ відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 .

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підстави ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали до 07 травня 2016 року.

Ухвала слідчого судді , відповідно до вимог п.10. ч. 1 ст. 309 КПК України, може бути оскаржена в апеляційному порядку тільки в частині тимчасового доступу до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.04.2016
Оприлюднено13.03.2023

Судовий реєстр по справі —552/1816/16-к

Ухвала від 08.04.2016

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні