Постанова
від 29.03.2016 по справі 641/2777/16-к
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/733/2016 Справа №641/2777/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2016 року Слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 про проведення обшуку за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016221070000068 від 10.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

29 березня 2016 року до суду надійшло клопотання прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку підсобних та допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівельної та іншої промисловості, розташованих на земельній ділянці кадастровий номер 6321755600:01:001:0012, загальною площею 0,6252 га, за адресою: будинок АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення молочної продукції та молоковмісної продукції, супровідних документів та документів, що засвідчують якість реалізованої та виробленої продукції, грошових коштів отриманих за збут недоброякісної продукції, електронних носіїв інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документів, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію недоброякісної продукції печаток фірми, печаток ТОВ (для маркування), печаток ФОП та інших заборонених законом речей, предметів та речовин.

Вобґрунтування свого клопотання прокурор посилається на те, що10.03.2016 року до Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури №5, надійшла заява від ОСОБА_4 , за фактом шахрайських дій службових осіб підприємства.

В ході досудового розслідування в якості потерпілого допитано ОСОБА_4 , який пояснив, що 24.02.2016, придбав на торгівельних рядах з молочними виробами на Кінному ринку пакет молока ТОВ «Комсомольський молокозавод» 3,2% жиру ТМ «Св.їжа» та творожний десерт з полуничним джемом 4% ТМ «Біле озеро» ТОВ «Комсомольський молокозавод». Після вживання дані товари викликали в нього сумнів щодо їх відповідності вимогам ДСТУ, і він вирішив направити їх на дослідження до «Харківського центру прав споживачів». За результатами випробувань, він обурився тим фактом, що стосовно нього та інших споживачів систематично здійснюються шахрайські дії, а саме, згідно з вимогами ДСТУ 7170:2010 щодо вмісту немолочного жиру в молоковмістних продуктах, не повинна перевищувати 75%, а за результатами випробувань, вміст немолочного жиру в даному десерті 99,8%, також у даному десерті були виявлені бактерії групи кишкових паличок (коліформи), що могло спричинити отруєння для споживачів. Молоко згідно з результатами випробувань відповідає вимогам ДСТУ 2661:2010.

Відповідно до Національних стандартів України «Молочної промисловості» Номенклатура та вимоги до назв ДСТУ 7170:2010, який встановлює номенклатуру та вимоги до назв молочних та молоковмісних продуктів (далі за текстом - продукти), які виробляють винятково з молочної сировини або з молочної сировини та компонентів немолочного походження, зокрема продуктів із частковою заміною молочної сировини рослинними жирами та білками. Згідно з п.3.2 ДСТУ 7170:2010, молочний продукт продукти, одержані з молока або молочної сировини, які можуть містити харчові добавки, необхідні для виробництва, за умови, що ці добавки ні частково, ні повністю не замінюють складові молока (молочний жир, молочний білок, лактозу).

Згідно з протоколом випробувань №221/М від 04 березня 2016 року, з ДП «Харківський центр захисту прав споживачів», десерт сметанний «Полуниця» (крем сирковий з джемами 4%) ТМ «Біле озеро» - бактерії групи кишкових паличок (коліформи) в 1,0 г продукту виявлені та також не відповідає нормам Національних стандартам України «Молочної промисловості» Номенклатура та вимоги до назв ДСТУ 7170:2010, що до вмісту немолочного жиру в молоковмістних продуктах, не повинна перевищувати 75%, а за результатами випробувань, вміст немолочного жиру в даному десерті 99,8%.

Також в ході розслідування слідчим надано доручення співробітникам Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України встановити дані про юридичну особу, фактичне місцезнаходження об`єктів виробництва та збуту молочної продукції, службових осіб причетних до організації виробництва товарів з ознаками фальсифікації.

В ході виконання доручення співробітниками Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, встановлено, що виробником десерту сметанного «Полуниця» (крем сирковий з джемами 4%) ТМ «Біле озеро» є ТОВ «Комсомольський молокозавод», код ЄРДПОУ 31465416, який розташований за юридичною адресою: Харківська область, Зміївський район, селище міського типу Комсомольське, вулиця Фрунзе, будинок 20.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №55035364, встановлено, що об`єктом нерухомого майна є земельна ділянка кадастровий номер 6321755600:01:001:0012, загальною площею 0,6252 га, де знаходяться підсобні та допоміжні будівлі та споруди підприємств переробної, машинобудівельної та іншої промисловості, які знаходяться за адресою: Харківська область, Зміївський район, селище міського типу Комсомольське, вулиця Фрунзе, будинок 20, що знаходиться в комунальній власності Комсомольської селищної ради Зміївського району Харківської області, та на правах оренди земельної ділянки орендується ТОВ «Комсомольський молокозавод», код ЄРДПОУ 31465416.

Згідно з довідкою з Міністерства юстиції України про реєстрацію юридичних та фізичних осіб підприємців, засновниками ТОВ «Комсомольський молокозавод», код ЄРДПОУ 31465416 є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Прокурор вважає, що у органа досудового розслідування є достатні підстави вважати, що ТОВ «Комсомольський молокозавод», код ЄРДПОУ 31465416, який є виробником - десерту сметанного «Полуниця» (крем сирковий з джемами 4%) ТМ «Біле озеро», здійснює свою підприємницьку діяльність за адресою: Харківська область, Зміївський район, селище міського типу Комсомольське, вулиця Фрунзе, будинок 20, земельна ділянка кадастровий номер 6321755600:01:001:0012, загальною площею 0,6252 га, де вони можуть зберігати молочну продукцію та молоковмісну продукцію, супровідні документи та документи, що засвідчують якість реалізованої та виробленої продукції, грошові кошти отримані за збут недоброякісної продукції, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію недоброякісної продукції печатки фірми, печатки ТОВ (для маркування) та інші заборонені законом речі, предмети та речовини, у зв`язку з чим необхідно провести обшук у зазначених будівлях.

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення прокурора, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

10.03.2016 року заяву ОСОБА_4 було внесено до ЄРДР за №42016221070000068, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.190 КК України.

Згідно з довідкою з Міністерства юстиції України про реєстрацію юридичних та фізичних осіб підприємців, засновниками ТОВ «Комсомольський молокозавод», код ЄРДПОУ 31465416 є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №55035364, встановлено, що об`єктом нерухомого майна є земельна ділянка кадастровий номер 6321755600:01:001:0012, загальною площею 0,6252 га, де знаходяться підсобні та допоміжні будівлі та споруди підприємств переробної, машинобудівельної та іншої промисловості, які знаходяться за адресою: Харківська область, Зміївський район, селище міського типу Комсомольське, вулиця Фрунзе, будинок 20, що знаходиться в комунальній власності Комсомольської селищної ради Зміївського району Харківської області, та на правах оренди земельної ділянки орендується ТОВ «Комсомольський молокозавод», код ЄРДПОУ 31465416.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення…

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Заслухавши думку прокурора, розглянувши клопотання, дослідивши додані до нього документи, слідчий суддя вважає, що прокурором доведено, що:

1.Було вчинено кримінальне правопорушення;

2.Відшукувані речі: десерт сметаний «Полуниця» ТМ «Біле озеро», супровідні документи та документи, що засвідчують якість десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», грошові кошти, отримані за збут десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», зразки печаток фірми, зразки печаток ТОВ (для маркування), зразки печаток ФОП та інші заборонені законом речі, предмети та речовини мають значення для досудового розслідування;

3.Відшукувані речі: десерт сметаний «Полуниця» ТМ «Біле озеро», супровідні документи та документи, що засвідчують якість десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», грошові кошти, отримані за збут десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», зразки печаток фірми, зразки печаток ТОВ (для маркування), зразки печаток ФОП та інші заборонені законом речі, предмети та речовини можуть бути доказами під час судового розгляду;

4.Відшукуванні речі знаходяться в будівлі за адресою: Харківська обл., Зміївський р-н, смт Комсомольське, вул.. Фрунзе, 20.

У зв`язку з викладеним слідчий суддя вважає за необхідне клопотання прокурора задовольнити частково, надати прокурору Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 із залученням слідчого Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_7 , співробітників Управління захисту економіку в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України за дорученням прокурора, слідчого, дозвіл на проведення обшуку підсобних та допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівельної та іншої промисловості, розташованих на земельній ділянці кадастровий номер 6321755600:01:001:0012, загальною площею 0,6252 га, за адресою: будинок №20, вулиця Фрунзе, смт.Комсомольське, Зміївський район, Харківська область, з метою виявлення та вилучення десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», супровідних документів та документів, що засвідчують якість десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», грошових коштів отриманих за збут десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», електронних носіїв інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документів, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», зразків печаток фірми, зразків печаток ТОВ (для маркування), зразків печаток ФОП та інших заборонених законом речей, предметів та речовин.

У задоволенні клопотання в іншій частині суд вважає за необхідне відмовити, оскільки з клопотання та доданих до нього документів вбачається, що молоко згідно з результатами випробувань відповідає вимогам ДСТУ 2661:2010.

Що стосується печаток фірми та ФОП, слідчий суддя вважає за можливе надати дозвіл на проведення обшуку підсобних та допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівельної та іншої промисловості, розташованих на земельній ділянці кадастровий номер 6321755600:01:001:0012, загальною площею 0,6252 га, за адресою: будинок АДРЕСА_1 з метою виявлення та вилучення лише зразків печаток фірми, зразків печаток ТОВ та зразків печаток ФОП, оскільки при вилученні самих печаток фірми, ТОВ та ФОП будуть позбавлені можливості здійснення своєї господарської діяльності.

Керуючись ст. ст. 234,235 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати прокурору Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 із залученням слідчого Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_7 , співробітників Управління захисту економіку в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України за дорученням прокурора, слідчого, дозвіл на проведення обшуку підсобних та допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівельної та іншої промисловості, розташованих на земельній ділянці кадастровий номер 6321755600:01:001:0012, загальною площею 0,6252 га, за адресою: будинок №20, вулиця Фрунзе, смт.Комсомольське, Зміївський район, Харківська область, з метою виявлення та вилучення десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», супровідних документів та документів, що засвідчують якість десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», грошових коштів отриманих за збут десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», електронних носіїв інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документів, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію десерту сметанного «Полуниця» ТМ «Біле озеро», зразків печаток фірми, зразків печаток ТОВ (для маркування), зразків печаток ФОП та інших заборонених законом речей, предметів та речовин.

У задоволенні клопотання в іншій частині відмовити.

Строк дії ухвали десять днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57088045
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/2777/16-к

Постанова від 29.03.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні