Ухвала
від 11.04.2016 по справі 766/321/16-к
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/321/16-к

н/п 1-кс/766/249/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.2016 м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Херсонської області про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з правом їх вилучення (виїмки),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: надати слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 та/або за його дорученням оперативному співробітнику ГУ ДФС у м. Херсоні ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Клопотання вмотивоване тим, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016230000000022, за ознаками ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 внесено завідомо неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подавалися для проведення державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) про, що 17.03.2016 останній надав співробітникам податкової міліції свідчення.

Враховуючи вищевикладене, важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні мають реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зазначені вище документи містять відомості про час та місце проведення реєстраційних дій, осіб, причетних до їх здійснення та складання таких документів від імені службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », дослідження оригіналів яких необхідне для спростування чи підтвердження фактів їх підробки та встановлення осіб, причетних до державної реєстрації/перереєстрації підприємства.

Крім того, необхідність виїмки вищевказаних документів обґрунтовується призначенням судово-почеркознавчої експертизи, в ході проведення якої мають бути досліджені їх оригінали. Іншим способом, ніж вилучити зазначені вище документи, неможливо забезпечити їх дослідження під час проведення судових експертиз та відповідних слідчих (розшукових) дій.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не з`явився, причини не явки суду не повідомив.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з огляду на таке.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно приписів ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком речей і документів доступ до яких заборонено (ст. 161 КПК України). Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотаннямза погодженням з прокурором.

Слідчим суддею встановлено, що зазначені в клопотанні обставини та надані до нього докази дають достатньо підстав вважати, що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних слідчим документів та вони нададуть можливість використати їх як докази при проведенні експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.7 ч.1 ст. 162, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Херсонської області про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з правом їх вилучення (виїмки) задовольнити.

Надати слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 та/або за його дорученням оперативному співробітнику ГУ ДФС у м. Херсоні ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Встановити строк дії ухвали до 11.05.2016 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення11.04.2016
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу57094668
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/321/16-к

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 28.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні