Ухвала
від 04.07.2006 по справі 1/544-27/153     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/544-27/153     

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

          

04.07.06                                                                                 Справа№ 1/544-27/153

За позовом: Прокурора Шевченківського району м.Львова в інтересах держави в особі

Позивача-1: Відділу освіти Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, м.Львів

Позивача-2: Управління комунального майна Львівської міської ради, м.Львів

До відповідача: ТзОВ - фірми “Ліей-Дент”, м.Львів

Про стягнення 2150,20 грн.

Представники:

Від прокуратури: не з”явився

Від позивача-1: Чубик У.Б. –юрисконсульт

Від позивача –2: Басистий В.О. - спеціаліст

Від відповідача: Шеремета М.М.- представник, Хімка В.З. – директор, Євтух Г.Б. –головний бухгалтер

        

    Суть спору: Позовні вимоги заявлені прокурором Шевченківського району м.Львова в інтересах держави в особі Відділу освіти Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, м.Львів та Управління комунального майна Львівської міської ради, м.Львів до Агросервісного товариства “Нива”, с.Карпатське Турківського району Львівської обл.  про стягнення 2150,20 грн. земельного податку .

  Прокурор не виконав вимог суду щодо представлення нормативно-правового обгрунтування внесення плати за землю стороною відповідача по спірному договору оренди.

      Прокурор Шевченківського району м. Львова як на підставу вимог про стягнення з ТзОВ - фірма „Ліей-Дент" на користь Відділу освіти Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради заборгованості по сплаті земельного податку у розмірі 2150,20 гривень посилається на:

-       договір оренди приміщення № 0077-В, що знаходиться у м. Львові на вул. Гайдамацькій, 2 а, площею 183,4 м. кв. укладений 02 грудня 1996 року між Відділом народної освіти Шевченківської районної адміністрації м. Львова та ТзОВ - фірма „Ліей-Дент" відповідно до п.4.1. якого орендар зобов'язується сплачувати земельний податок;

-          договір оренди нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) № Ш-3499-5 від 20 грудня 2005 року укладеного між Управлінням комунального майна Львівської міської ради та ТзОВ „Лій-Дент" згідно якого об'єктом оренди є нежитлове приміщення за вищевказаною адресою, площею 213 м. кв., відповідно до п.7.12 якого орендар зобов'язаний здійснювати плату за землю згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 05 червня 1998 року №324.

   Прокурор Шевченківського району зазначає, що вказаними договорами оренди нежитлового приміщення було передбачено сплату земельного податку орендарем.

      Оскільки сторона орендаря не виконала свої зобов”язання в частині сплати земельного податку з квітня 2005 р. по березень 2006 р., це привело до виникнення заборгованості в розмірі 2150,20 грн.

    Заслухавши пояснення сторін, оглянувши докази, які були представлені сторонами, керуючись нармами чинного законодавства щодо сплати земельного податку, суд вважає, що позовні вимоги є безпідставними, не обгрунтованими та заявлені не уповноваженою особою.

    Згідно зі ст. 5 Закону об'єктом плати за землю є земельна ділянка, а також земельна част ка (пай), яка перебуває у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди. Суб'єк том плати за землю (платником) є власник земельної ділянки, земельної частки (паю) і зем лекористувач, у тому числі орендар.

     Ст. 13 Закону передбачено, що підставою для нарахування земельного податку є дані дер жавного земельного кадастру.

Відповідно до ст. 14 Закону юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного по датку в порядку, визначеному цим Законом за формою, встановленою Головною державною податковою інспекцією України, щороку за станом на 1 січня і до 1 лютого подають дані від повідній державній податковій інспекції.

   Грошова оцінка земельної ділянки проводиться Державним комітетом України по земель них ресурсах за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України (ст. 23 Закону).

   Відповідно до ст.14 Закону України “Про систему оподаткування” від 25.06.1991 р. №1251-ХІІ із наступними змінами та доповненнями, плата за землю (земельний податок, а також орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності) відноситься до загальнодержавних податків і зборів (обов”язкових платежів).

   Контроль щодо нарахування та сплати загальнодержавних податків і зборів здійснює Державна Податкова Служба України.

      

      Виходячи з наведеного та керуючись  п.1 ст.81,ст.ст.86,87 ГПК України,суд,-

                                      У Х В А Л И В:   

      Залишити позов без розгляду.

                    

          

Суддя                                                                                             Судова-Хомюк Н.М.                               

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення04.07.2006
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу57123
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/544-27/153     

Ухвала від 04.07.2006

Господарське

Господарський суд Львівської області

Судова-Хомюк Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні