Ухвала
від 14.04.2016 по справі 757/15765/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/15765/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.04.2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Національної поліції України ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до документів, -

В С Т А Н О В И В :

06.04.2016 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до всіх документів, що містять почерк та всіх документів, що містять підписи ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , для ознайомлення та вилучення, які знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_6 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 , яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказав, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015000000000611 від 18.11.2015 щодо шахрайського заволодіння грошовими коштами ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

В рамках даного кримінального провадження з метою встановлення істини в кримінальному провадженні, швидкого, повного та неупередженого розслідування, прийняття об`єктивного рішення необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_6 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 , яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 ), для ознайомлення та вилучення.

В судовому засіданні слідчий підтримав зазначене клопотання з підстав, в ньому зазначених.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України представник особи, у володінні якого знаходяться речі та документи у судове засідання не викликався.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

У відповідності до положення ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчими в клопотанні та в судовому засіданні не наведено родові ознаки документів, до яких останні просять надати тимчасовий доступ.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57176142
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до документів

Судовий реєстр по справі —757/15765/16-к

Ухвала від 14.04.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні