Ухвала
від 09.02.2016 по справі 208/5410/15-к
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/5410/15-к

№ провадження 1-кс/208/164/16

УХВАЛА

09 лютого 2016 р. м. Дніпродзержинськ

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі: Слідчого судді ОСОБА_1 , при секретареві ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СВ Заводського ВП Дніпродзержинського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за клопотанням старшого слідчого СВ Заводського ВП Дніпродзержинського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в:

Старший слідчий СВ Заводського ВП Дніпродзержинського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку.

У своєму клопотанні слідчий просить суд надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а саме: обладнання на якому переробляються шлакові відходи, документи (договори оренди земельної ділянки та обладнання, товарно-транспортні накладні, накладні, актів прийому-передачі, документів бухгалтерського обліку та фінансової звітності, фінансово-господарських документів, складених в ході діяльності підприємства, пов`язаної з закупівлею, переробкою та збутом шлакових відходів).

В судовому засіданні старший слідчий СВ Заводського ВП Дніпродзержинського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 підтримав клопотання, посилався на обставини викладені в ньому.

Суд, вислухавши слідчого, вивчивши матеріали клопотання, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів клопотання, службові особи ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» (код-20269030) юридична реєстрація кого зареєстрована за адресою: м. Дніпродзержинськ пр. Леніна 24, умисно не виконують рішення Господарського суду Дніпропетровської області по справі №904/5414/113 від 06.08.2013, яким ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» зобов`язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,1647 га, що знаходиться за адресою: м. Дніпродзержинськ вул. Українська 1, та повернути вказану ділянку до земель Дніпродзержинської міської ради.

Відомості за вказаним фактом СВ Заводського РВ ДзМУ внесено до ЄРДР за №12015040780000631 від 06.05.2015, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.382 КК України.

Під час досудового розслідування по зазначеному кримінальному провадженню здійснено тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні Заводського ВДВС Дніпродзержинського МУЮ, а саме до матеріалів виконавчого провадження №39646793, в ході чого встановлено, що вказане виконавче провадження відкрито 05.09.2013 на підставі судового наказу №904/5414/113 від 06.08.2013 виданого Господарським судом Дніпропетровської області, яким ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» зобов`язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,1647 га, що знаходиться за адресою: м.Дніпродзержинськ вул.Українська 1, та повернути вказану ділянку до земель Дніпродзержинської міської ради. Однак, в ході виконавчого провадження, тобто в період час з 05.09.2013 по 29.04.2014, службові особи ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» умисно перешкоджали виконанню вказаного рішення суду, в зв`язку з цим державним виконавцем ОСОБА_4 було складено подання про притягнення останніх до кримінальної відповідальності за умисне невиконання рішення суду.

Під час проведення дослідження повітря населених місць (протокол №919-927 від 08.07.2015) встановлено, що за адресою: м.Дніпродзержинськ вул.Українська, 1, ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» по теперішній час здійснює господарську діяльність, пов`язану з сортуванням гранульованого шлаку в ході якої, згідно протоколу №919-927 від 08.07.2015 виданого Дніпродзержинським міським відділом лабораторних досліджень Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр» Держсанепідслужби України допущено перевищення гранично допустимої концентрації забруднюючих речовин атмосферного повітря по вмісту пилу в 1,9 та 6,9 разів.

В зв`язку з перевіркою відомостей, які мають значення у вказаному кримінальному провадженні, та проведенням огляду місця події старшим слідчим СВ Заводського РВ ОСОБА_5 здійснено виїзд на вул. Українську, 1 в м.Дніпродзержинську, однак в присутності понятих охоронець ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» в категоричній формі відмовився пропускати їх на територію зазначеної земельної ділянки, яка огороджена парканом та має двоє металевих воріт, мотивуючи це тим, що вказана земельна ділянка на праві спільної власності належить ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД».

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна право власності на об`єкт нерухомого майна, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , не зареєстровано за жодною з осіб усіх форм власності.

Таким чином, службові особи умисно не виконують рішення Господарського суду Дніпропетровської області по справі №904/5414/113 від 06.08.2013, яким ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» зобов`язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,1647 га, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , та повернути вказану ділянку до земель Дніпродзержинської міської ради, та продовжують користуватися нею, при цьому здійснюючи господарську діяльність, в ході якої забруднюють навколишнє середовище продуктами, які утворюються від переробки шлакових відходів, чим забруднюють атмосферне повітря шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля речовинами, відходами промислового, внаслідок порушення спеціальних правил, чим створюють небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля.

Згідно до вимог ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що для повного та всебічного розслідування кримінальної провадження та з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, які можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, а саме: обладнання на якому переробляються шлакові відходи, під час досудового розслідування є необхідність в проведенні обшуку приміщень, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого СВ Заводського ВП Дніпродзержинського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, задовольнити частково.

Надати старшому слідчому СВ Заводського ВП Дніпродзержинського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а саме: обладнання на якому переробляються шлакові відходи.

В іншій частині клопотання, відмовити.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення09.02.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57271473
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —208/5410/15-к

Ухвала від 09.02.2016

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 30.07.2015

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні