Ухвала
від 14.04.2016 по справі 760/5927/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 1-кп\760\561\16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 квітня 2016 року Солом`янський районний суд м. Києва

в складі: головуючого судді - ОСОБА_1

за участі секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 9 ОСОБА_3 про закриття кримінального провадження ,яке внесене в ЄРДР за № 32016100090000042 від 25.03.2016 за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 205 ч. 1 КК України відносно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1

уродженки м. Корсунь-Шевченківський, громадянки

України , вдови , має на утриманні малолітню дитину,

працює неофіційно , зареєстровану та проживаючу в

АДРЕСА_1 , раніше не судиму,-

з участю прокурора - ОСОБА_3

підозрюваної - ОСОБА_5

в с т а н о в и в:

До Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання про звільнення ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності за ст. 205 ч. 1 КК України у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Встановлено , що ОСОБА_5 пред`явлено підозру в тому, що в березні 2013 року , при невстановлених обставинах вона познайомилась з невстановленою слідством особою та домовилась про створення ( реєстрацію) на її ім`я за матеріальну винагороду ,суб`єкту підприємницької діяльності - ТОВ «Шівюл Тренд» ( код 38650326) , з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених слідством осіб.

Усвідомлюючи протиправний характер дій, запропонованих їй невстановленою слідством особою,як майбутнього засновника та власника створеного (зареєстрованого) підприємства ,усвідомлюючи що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб , ОСОБА_5 ,з корисливих спонукань ,погодилась на таку пропозицію.

В свою чергу, невстановлена слідством особа , реалізовуючи злочинний намір , направлений на створення ( реєстрацію) фіктивного суб`єкта підприємницької діяльності , при невстановлених обставинах, на основі наданих копій паспорту та ідентифікаційного коду ОСОБА_5 ,виготовила протокол № 1 загальних зборів Учасників ТОВ « Шівюл Тренд» від 04.03.2013 , Статут товариства ,в якому ОСОБА_5 була зазначена ,як засновник товариства.

В подальшому, 05.03.2013 року , за попередньою змовою з невстановленою слідством особою , ОСОБА_5 прослідувала на пл. Дружби народів, 3 офіс 6 в м. Києві , до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , де в присутності нотаріуса підписала отриманий від невстановленої слідством особи Статут ТОВ «Шівюл Тренд» , чим засвідчила факт створення ( реєстрації) , а також розписалась в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій.

Таким чином , ОСОБА_5 виконувала запропоновані дії невстановленої слідством особи.

Потім, ОСОБА_5 засвідчений нотаріальний Статут ТОВ «Шівюл Тренд» передала невстановлений слідством особі на вул. Мішина,4 в м. Києві ,що розташована на території Солом`янського району м. Києва.

Крім того , в той же день ОСОБА_5 підписала довіреність , якою уповноважила невідому їй особу бути її представником в усіх організаціях та установах м. Києва ,в тому числі органах державної реєстрації , податкової адміністрації , державної статистики ,соціального страхування ,Пенсійного фонду ,центрі зайнятості ,з питань державної реєстрації та поставки на облік ТОВ « Шівюл Тренд» ,одержання дозволу на виготовлення печатки та штампів у дозвільній системі , а також отримання печатки та штампів .

На час підписання Статуту ТОВ «Шівюл Тренд» ОСОБА_5 розуміла ,що дане підприємство реєструється на її ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Дані дії ОСОБА_5 здійснювала виключно за грошову винагороду з метою прикриття незаконної діяльності , тому що не мала намірів здійснювати фінансово-господарську діяльність на вказаному підприємстві .

На підставі вищевказаних установчих документів ,засвідчених ОСОБА_5 , як засновником, невстановлена досудовим слідством особа 18.03.2013 року здійснила державну реєстрацію ТОВ «Шівюл Тренд» у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних-осіб підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві та отримала печатку товариства.

Так, ОСОБА_5 виконавши всі перелічені дії ,запропоновані їй невстановленою особою , будучи зацікавленою в отриманні грошової винагороди ,та фактично набувши право власності на дане підприємство, досягнула злочинної мети, яка полягала у реєстрації на її ім`я суб`єкта фінансово-господарської діяльності ТОВ «Шівюл Тренд» ,і як результат сприяння їм в ухиленні від сплати податків, зборів та обов`язкових платежів.

Дії ОСОБА_5 кваліфіковані за ст. 205 ч. 1 КК України ,як вчинення умисних дій ,що виразились у фіктивному підприємництві , тобто створенні суб`єкта підприємницької діяльності( юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності .

В судовому засіданні ОСОБА_5 повністю визнала викладені вище обставини і свої дії по створенню фіктивного товариства , розкаялась і підтримала клопотання про її звільнення від відповідальності на підставі ст. 49 КК України та просила закрити кримінальне провадження.

Обґрунтувала своє позицію тим, що їй пред`явлено підозру за вчинення злочину, який є невеликої тяжкості і з моменту його вчинення пройшло більше двох років , у вчиненому вона розкаялась і повністю визнає свою вину і не оспорює обставин, які викладені в клопотанні.

Суд, вислухав учасників процесу, вивчивши матеріали справи, приходить до наступного.

Окрім визнання ОСОБА_5 своєї вини , в ході досудового слідства також знайдені докази створення фіктивного товариства нею ,а саме Статут товариства , підписаний ОСОБА_5 у нотаріуса та підпис її в журналі реєстрації нотаріальних дій.

Встановлено, що ОСОБА_5 вперше притягується до кримінальної відповідальності , в тому числі за ст. 205 ч. 1 КК України.

Відповідно до ст. 12 КК України злочин, передбачений ст. 205 ч. 1 КК України віднесений до невеликої тяжкості.

Статтею 49 КК України передбачено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком сили минуло 2 роки у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі.

В даному випадку встановлено, що з моменту березня 2013 року , тобто з моменту вчинення кримінального правопорушення і до дня розгляду провадження минуло більше, ніж 2 роки і покарання за ст. 205 ч. 1 КК України передбачене менш суворе, ніж обмеження волі, а тому суд не вбачає підстав, які б унеможливлювали б закриття даного провадження.

Таким чином, суд вважає, що клопотання прокурора про закриття кримінального провадження та звільнення ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 49 КК України, ст. 284 КПК України,-

Ухвалив:

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від кримінальної відповідальності за ст. 205 ч. 1 КК України.

Кримінальне провадження відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ст. 205 ч. 1 КК України, внесеного до ЄРДР за № 32016100090000042 від 25.03.2016 року закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через районний суд протягом 7 днів з дня її оголошення.

Копії ухвали вручити негайно учасникам судового розгляду.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення14.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57302908
СудочинствоКримінальне
Сутьзакриття кримінального провадження ,яке внесене в ЄРДР за № 32016100090000042 від 25.03.2016 за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 205 ч. 1 КК України відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженки м. Корсунь-Шевченківський, громадянки України , вдови , має на утриманні малолітню дитину, працює неофіційно , зареєстровану та проживаючу в АДРЕСА_1 , раніше не судиму,- з участю прокурора - ОСОБА_3 підозрюваної - ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —760/5927/16-к

Ухвала від 14.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

Ухвала від 31.03.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні