Ухвала
від 14.04.2016 по справі 214/2325/16-к
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/2325/16-к

1-кс/214/584/16

У Х В А Л А

іменем України

14 квітня 2016 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Саксаганського районного суду м.Кривого Рогу ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Саксаганського ВП Криворізького ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровської області ОСОБА_3 від 23.03.2016, по кримінальному провадженню №120160407500000262 від 04.02.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 227 КК України, про проведення обшуку,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

ВСТАНОВИВ:

14.04.2016 до суду надійшло клопотання слідчого СВ Саксаганського ВП Криворізького ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровської області ОСОБА_3 від 23.03.2016, по кримінальному провадженню №120160407500000262 від 04.02.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 227 КК України, про проведення обшуку у приміщенні будівлі адміністрації ДП ДОССТ «РИНОК ЮВІЛЕЙНИЙ», яка розташована за адресою: м. Кривий Ріг, Саксаганський район, вул. Подбєльського 26А/1, з метою виявлення та подальшого вилучення оригіналів або завірених належним чином копій документів, які безпосередньо стосуються юридичних та фізичних осіб підприємців, які здійснюють свою господарську діяльність на території вищевказаного ринку, у вигляді реєстраційних документів, договір оренди з додатками, та інших наявних документів на вказаних осіб та документів, які стосуються ДП ДОССТ «РИНОК ЮВІЛЕЙНИЙ» (код 24996228), а саме план ринку, реєстраційні та статутні документи, та інше.

Клопотання слідчого СВ Саксаганського ВП Криворізького ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 від 23.03.2016 обґрунтовано тим, що, в ході проведення досудового розслідування до Саксаганського ВП Криворізького ВП ГУ Національної поліції звернувся гр. А, із заявою про скоєння відносно нього кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 227 КК України, вказані відомості були внесені до ЄРДР та розпочате кримінальне провадження, в ході проведення якого гр. А, було визнано в якості потерпілого та допитано з приводу обставин викладених у заяві, які останній підтвердив та просив розібратись у ситуації. В ході проведення оперативно розшукових заходів, були встановлені гр. ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Д, Є та Ж, якій були допитані в якості свідків, та які підтвердили доводи зазначені гр. ОСОБА_7 , з метою збереження та не розголошення відомостей, щодо анкетних даних заявника, анкетних даних свідків та очевидців, які були встановлені та допитані в ході проведення досудового розслідування в рамках вищевказаного кримінального провадження, а також не розголошення обставин справи, а також інформації щодо винних осіб, у органів слідства та прокуратури виникла необхідність у зміні анкетних даних заявника та свідків на гр. А, Б, В, Г, Д, Є, Ж, а також у нерозголошенні відомостей щодо обставин справи.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою виявлення та вилучення оригіналів або завірених належним чином копій документів з додатками до них, які перебувають у володінні директора ДП ДОССТ «РИНОК ЮВІЛЕЙНИЙ» (код 24996228) гр. ОСОБА_8 у приміщенні адміністрації, за адресою: АДРЕСА_1 , та які безпосередньо стосуються юридичних та фізичних осіб підприємців, які здійснюють свою господарську діяльність на території вищевказаного ринку, у вигляді реєстраційних документів, договорів оренди з додатками, та інших наявних документів на вказаних осіб, у органів слідства та прокуратури виникла необхідність у проведенні обшуку за вищевказаною адресою, з метою відшукування необхідних документів.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримав заявлене клопотання та просив його задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані матеріали, вислухавши думку слідчого,слідчий суддя вважає, що клопотання задоволенню не підлягає, виходячи з наступного.

Так, до клопотання доданий витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань від 03.02.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 227 КК України щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Відповідно зазначеного витягу до чергової частини Саксаганського ВП Криворізького ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області надійшло повідомлення від ОСОБА_9 , який повідомив, що невстановлена особа, яка здійснює свою господарську діяльність на території Саксаганського району м. Кривого Рогу, умисно ввела в обіг небезпечну продукцію у великих розмірах, у вигляді спиртних напоїв, яка не відповідає вимогам щодо безпечності продукції, які встановлені нормативно-правовими актами, у зв`язку із чим останній після вживання вказаної продукції отруївся.(а.с. 3).

Слідчий в клопотанні зазначає, що ОСОБА_9 після вживання неякісних спиртних напоїв в закладах, що розташовані на території Саксаганського району м. Кривого Рогу, отруївся (а.с.1-2).

У відповідності до протоколу огляду від 21.02.2016 слідчим було проведено візуальний огляд приміщень кафе, котрі розташовані безпосередньо на території ринку «Ювілейний», який розташований за адресою м. Кривий Ріг, Саксаганський район, вул. Подбєльського, 26А, і на прилеглій території до вказаного ринку (а.с.8-13).

Крім того, наданий протокол допиту потерпілого ОСОБА_9 від 16.02.2016, відповідно до якого останній підтвердив інформацію, викладену в повідомленні до поліції (а.с. 14-15).

Також, згідно змісту протоколів допиту свідків ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , відповідно до яких зазначені свідки вказують, що вживали неякісні алкогольні напої в різних приміщеннях кафе, що розташовані безпосередньо на території ринку «Ювілейний», який розташований за адресою: м. Кривий Ріг, Саксаганський район, вул. Подбєльського, 26А, і на прилеглій території до вказаного ринку (а.с.16-22).

Відповідно до фабули ст. 227 КК України, умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції це умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції, тобто такої продукції, що не відповідає вимогам щодо безпечності продукції, встановленим нормативно-правовими актами, якщо такі дії вчинені у великих розмірах.

Враховуючи зазначені обставини, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим не доведено достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 227 КК України.

Разом з тим, слід зазначити, що збут незаконно виготовлених із недоброякісної сировини (матеріалів) алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, якщо це спричинило отруєння людей або інші тяжкі наслідки, тягне за собою відповідальність за ч. 3 ст. 204 КК України.

Відповідно до п.1) ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення.

В свою чергу, слідчим не надано доказів, що документи, зазначені в клопотанні, знаходяться саме в приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно до п.4) ч.5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Виходячи з вищевикладеного, у матеріалах кримінального провадження вбачається відсутність достатніх підстав вважати, що в приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись документи, які можуть мати значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання слідчого СВ Саксаганського ВП Криворізького ВП ГУ Національної поліції України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 від 23.03.2016, по кримінальному провадженню №12016040750000262 від 04.02.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 227 КК України про проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення14.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57324320
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —214/2325/16-к

Ухвала від 14.04.2016

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Хомініч С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні