Ухвала
від 22.04.2016 по справі 592/3995/16-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №592/3995/16-к

Провадження №1-кс/592/1641/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2016 року м.Суми

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , розглянувши матеріали клопотання слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень, які займає відділення № 1 ТОВ «Нова Пошта», що за адресою: м. Ковель, вул. Володимирська, 135.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

В С Т А Н О В И В:

Досудовим розслідуванням встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 21.04.2016 за №32016200000000035, відносно ОСОБА_3 та інших невстановлених осіб, за фактом незаконного придбання, виготовлення, зберігання та транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж січня-квітня 2016 року ОСОБА_3 та інші невстановлені особи, отримують у невстановлених осіб для реалізації незаконно виготовлені тютюнові вироби, які у подальшому зберігають з метою збуту та збувають через відділення ТОВ «Нова Пошта» до Сумської області та інших регіонів України.

На даний час вказані особи свою злочинну діяльність не припинили.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій встановлено, що для транспортування незаконно виготовлених тютюнових виробів, маркованих підробленими марками акцизного податку у м. Ковель Волинської області ОСОБА_3 використовує автомобіль марки Volksvagen Transporter д.н.з. НОМЕР_1 , право власності на який зареєстровано за ОСОБА_3 .

Крім того, встановлено маршрут перевезення незаконно виготовлених тютюнових виробів та місця їх завантаження і вивантаження. Встановлено, що одним з таких місць є відділення № 1 ТОВ «Нова Пошта» розташоване за адресою: Волинська область, м. Ковель, вул. Володимирська, 135.

У вказаному відділенні можуть зберігатись незаконно виготовлені тютюнові вироби, що реалізуються ОСОБА_3 та іншими невстановленими особами, майно та грошові кошти, здобуті в результаті його вчинення.

Проведеними по даному кримінальному провадженню слідчими (розшуковими) діями встановлено, що право власності на нежитлове приміщення, у якому розташоване відділення № 1 ТОВ «Нова Пошта» у м. Ковелі Волинської області та яке ОСОБА_3 використовує у своїй протиправній діяльності, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстроване за приватною фірмою «Юкон» (код за ЄДРПОУ 30089470). А тому у вказаному приміщенні можуть зберігатись незаконно виготовлені тютюнові вироби, майно та грошові кошти, здобуті в результаті його вчинення.

В ході досудового розслідування встановлено, що право власності на складське приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ПФ «Юкон», що підтверджується інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно.

Таким чином, згідно зібраних матеріалів є достатньо підстав вважати, що незаконно виготовлені тютюнові вироби, майно та грошові кошти, здобуті в результаті його вчинення знаходяться в приміщенні відділення № 1 ТОВ «Нова Пошта», розташованому за адресою: Волинська область, м. Ковель, вул. Володимирська, 135, право власності на яке зареєстровано за ПФ «Юкон» (код ЄДРПОУ 30089470) та використовується ОСОБА_3 , а тому у даному нежитловому приміщенні необхідно провести обшук.

У будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати неможливо.

На підставі викладеного, приймаючи до уваги, що у нежитловому приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись незаконно виготовлені тютюнові вироби, предмети, які були знаряддями вчинення злочинів, зберегли на собі сліди злочинів або були об`єктом злочинних дій та інші предмети, що свідчать про обставини вчинення злочину і які мають значення для встановлення істини у справі та інші предмети, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

Відповідно до ст. ч. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оскільки слідчий з ОВС відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області не обґрунтував підстави для проведення обшуку та не надав достатній обсяг матеріалів, тому вважаю за необхідне відмовити у наданні дозволу на проведення обшуку.

Відповідно до п. п. 2, 4 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування та відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З поданого клопотання та доданих до нього матеріалів не вбачається підтвердження про знаходження у зазначеному в клопотанні місці відшукуваних предметів та речей, які мають значення для досудового розслідування.

За таких обставин, проводити обшук для пошуку предметів, які мають значення для справи, а також інших предметів здобутих злочинним шляхом, не доцільно, оскільки проведення такої слідчої дії безпідставно порушує право громадянина, передбачене ст. 30 Конституції України, на недоторканість житла чи іншого володіння особи.

Керуючись ст. 234, 235 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень, які займає відділення № 1 ТОВ «Нова Пошта», що за адресою: м. Ковель, вул. Володимирська, 135 відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57364277
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень, які займає відділення № 1 ТОВ «Нова Пошта», що за адресою: м. Ковель, вул. Володимирська, 135.

Судовий реєстр по справі —592/3995/16-к

Ухвала від 22.04.2016

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Алфьоров А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні