Ухвала
від 26.04.2016 по справі 200/7676/16-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/7676/16-К

Ім`ям України Провадження № 1-кс/200/4335/16

26 квітня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю слідчого ОСОБА_2 ,

розглянувши у приміщенні суду в м.Дніпропетровську клопотання слідчого по кримінальному провадженню №№ 12016040000000233 від 29 березня 2016 року про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

26 квітня 2016 року старший слідчий відділу СУ ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в офісному приміщенні АДРЕСА_1 , яке фактично використовує ТОВ «Головне підприємство «Дніпробудпідряд», код ЄДРПОУ 24443096.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № № 12016040000000233 від «29» березня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Згідно з матеріалами наданого слідчим клопотання, посадові особи структурного підрозділу «Служба вагонного господарства» ДП «Придніпровська залізниця» та посадові особи вагонних депо ДП «Придніпровська залізниця» на протязі 2015 року, зловживаючи своїм службовим становищем, підроблюючи комерційні пропозиції постачальників продукції, шляхом внесення неправдивих відомостей про ціну продукції, до техніко-економічних обґрунтувань доцільності закупівлі по рахункам без укладання договорів, розтратили кошти Придніпровської залізниці на користь ТОВ «Головне підприємство «Дніпробудпідряд», чим спричинили тяжкі наслідки ДП «Придніпровська залізниця».

Посадові особи структурного підрозділу «служба вагонного господарства» ДП «Придніпровська залізниця», порушуючи вимоги п. 2,3,6,7,8,9 наказу ДП «Придніпровська залізниця» №322/Н від 24.06.2014, яким затверджено порядок укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за рахунками без укладання договорів, при підписанні та перевірці ТЕО які надходили до служби не виявили відсутність оригіналів альтернативних постачальників ТОВ «Вікант», ТОВ «Металоптторг», ТОВ «Хатор-Синтез» та ПП «Торгмет», та те що рахунки-фактури вказаних постачальників підроблені, та посадові особи підлеглих вагонних депо, внесли завідомо неправдиві відомості до понад 700 техніко-економічних обґрунтувань доцільності закупівлі по рахункам без укладання договорів, безпідставно визнавши постачальника, у якого закуповується продукція - ТОВ «Головне підприємство «Дніпробудбідряд».

З метою підписання понад 700 ТЕО керівництвом інших служб Придніпровської залізниці, згідно наказу № 322/Н, працівниками вагонних депо та працівниками служби вагонного господарства було погоджено придбання металопрокату з відповідальними особами наступних служб та підрозділів Придніпровської залізниці: служби матеріально-технічного постачання, відділом профілактики правопорушень та запобігання корупції, юридичної служби та керівництва Придніпровської залізниці, а також інформацію про закупівлю металопрокату по рахункам до 5 тис. грн. внесено до електронної бази даних «Скедо».

В ході виконання доручень слідчого працівниками УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ національної поліції України встановлено адресу за якою фактично здійснює свою фінансово-господарську діяльність ТОВ ГП «Дніпробудпідряд»: м. Дніпропетровськ, вул. Пастера б. 4 офіс №6. Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомості №57964340 від 22.04.2016, будівля за вказаною адресою належать приватному підприємству «Кір». Оперативним працівником було здійснено виїзд за вказаною адресою м. Дніпропетровськ, вул. Пастера б. 4, де у спілкуванні з адміністратором ЧП «Кір» ОСОБА_4 , моб. тел. НОМЕР_1 , було встановлено, що на протязі декількох років офіс № 6 за вказаною адресою орендує ТОВ ГП «Дніпробудпідряд».

Враховуючи викладене, виникла необхідність у проведенні обшуку в офісному приміщенні № 6 буд. № 4 по вул. Пастера м. Дніпропетровськ, яким фактично користується ТОВ ГП «Дніпробудпідряд» ЄДРПОУ 24443096.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав. Надав пояснення аналогічні тексту клопотання.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого в його обґрунтування та дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню з наведених у ньому доводів, оскільки є підстави вважати, що в офісному приміщенні №6, буд. №4, по вул. Пастера, м. Дніпропетровськ, яке фактично використовує ТОВ «Головне підприємство «Дніпробудпідряд», код ЄДРПОУ 24443096, можуть знаходитись докази вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Дозволити старшому слідчому відділу СУ ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , один раз, протягом одного місяця зо дня винесення цієї ухвали, проведення обшуку в офісному приміщенні №6, буд. АДРЕСА_2 , яке фактично використовує ТОВ «Головне підприємство «Дніпробудпідряд», код ЄДРПОУ 24443096, з метою виявлення та вилучення, за період часу з 01.01.2015 по теперішній час, реєстраційні та уставні документи підприємства, посадові інструкції та накази про призначення на посади посадових та матеріально відповідальних осіб; журнали реєстрації вхідної вихідної кореспонденції; листування зі структурними підрозділами Придніпровської залізниці, у тому числі з вагонними депо, іншими службами залізниці; запити направлені на адресу підприємства вагонними депо Придніпровської залізниці та іншими структурними підрозділами залізниці, щодо надання пропозицій на постачання ТМЦ; видаткові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, банківські виписки, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення, комерційні пропозиції ТОВ ГП «Дніпробудпідряд» щодо постачання товарно-матеріальних цінностей структурними підрозділами Придніпровської залізниці; видаткові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, податкові накладні, банківські виписки, доручення, згідно з якими ТОВ «ГП Дніпробудпідряд» придбало та у подальшому реалізувало продукцію структурним підрозділам Придніпровської залізниці; електронні носії інформації (диски, флешки, сервери, жорсткі диски) на яких зберігається інформація щодо підготовки, підписання, придбання та оплати продукції яка була придбана у інших комерційних підприємств та у подальшому поставлена структурним підрозділам ДП «Придніпровська залізниця».

Строк дії ухвали до 26 травня 2016 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57477055
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/7676/16-к

Ухвала від 26.04.2016

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні