Ухвала
від 28.04.2016 по справі 642/2288/16-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

28.04.2016

Справа №642/2288/16-к

Провадження № 1-кс/642/574/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 квітня 2016 року м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Холодногірського ВП ГУНП України в Харківській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом Холодногірського ВП ГУНП України в Харківській області, відповідно до вимог ч.ч. 1, 4, 5 ст. 214 КПК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 172 КК України за № 12016220510001284 за фактом грубого порушення трудового законодавства.

В ході досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню було встановлено, що до СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області звернувся з заявою гр. ОСОБА_4 , в якій зазначив, що керівництво ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке здійснює свою діяльність за адресою : АДРЕСА_1 , ввело його в оману, при працевлаштуванні в серпні 2013 року, обіцяючи оформити його офіційно на роботу з виплатою пенсійних внесків та подоходного податку на посаду охоронця, оформлення ОСОБА_4 на посаду взагалі не провело, і весь цей час ОСОБА_4 ( з серпня 2013 по квітень 2014 року) працював неофіційно , отримував заробітну плату « в конвертах» , і згодом взагалі був звільнений з роботи.

До кримінального провадження слід долучити реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які мають доказове значення по провадженню.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що Книги наказів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за 2013-2014рр;

Наказів по підприємству за серпень 2013 року - квітень 2014 року;

Відомостей нарахування заробітної плати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за серпень 2013 року- квітень 2014 року( журнал нарахування заробітної плати);

Відомостей виплати заробітної плати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за серпень 2013 року- квітень 2014 року;

Табелів обліку робочого часу працівників підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за серпень 2013 року- квітень 2014 року;

Надати тимчасовий доступ без можливістю вилучення, але з можливістю отримання належним чином завірених копій документів до:

Статуту підприємства;

Довідки про взяття підприємства на податковий облік;

Колективний договір;

Наказ про призначення(звільнення) керівника підприємства, який здійснював керівництво в серпні 2013 року - квітні 2014 року;

Посадова інструкція керівника підприємства, які знаходиться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », бухгалтерія якого розміщена за адресою : АДРЕСА_2 , мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до з можливістю вилучення до зазначених вище звітів.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що зазначені дані мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

В судове засідання представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не з`явився, про день та час слухання справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не відомі.

Суд, вислухавши слідчого ОСОБА_3 , який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню.

Як зазначено у ч.1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. ч. 3, 4, 5ст. 132 КПК Українизастосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: 1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні. Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Крім того вважаю, що при зверненні до суду з клопотаннями про тимчасовий доступ до речей і документів слідчим не були виконані вимоги ч. 2ст. 93 КПК, згідно з якими сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових дій), витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Слід зазначити, що застосуванням заходу забезпечення кримінального провадження орган досудового розслідування намагається досягти мети, яка саме таким заходам не властива, оскільки у клопотанні порушується питання про тимчасовий доступ до речей і документів з метою збирання доказів.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку щодо відсутності підстав для задоволення даного клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163 КПК України , -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотанні слідчого СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей и документів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57526265
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —642/2288/16-к

Ухвала від 19.09.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 08.06.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 28.04.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 28.04.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 28.04.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 28.04.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні