Ухвала
від 05.05.2016 по справі 569/5593/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/5593/16-к

УХВАЛА

05 травня 2016 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні юристом 1 класу ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку нежитлових приміщень, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві власності належить ПАТ «Волиньвторметр» код ЄДРПОУ 00193074 (наказ Фонду державного майна № 27 від 30.01.1995), з метою відшукування та вилучення незаконно виготовлених та придбаних у невстановлених слідством осіб контрафактних підакцизних товарів (тютюнових виробів та алкогольних напоїв), товарів імпортованих на територію України поза митним контролем, незаконно видобутого бурштину, коштів та цінностей отриманих від протиправної діяльності, незареєстрованої вогнепальної зброї, документів, що підтверджують факти незаконно виготовлення, придбання, зберігання та збуду контрафактної продукції (тютюнових та алкогольних виробів), документів, що підтверджують факти незаконного видобутку бурштину, його зберігання та збуту, чорнових записів, нотатків, печаток підконтрольних підприємств та підприємств нерезидентів, флеш-накопичувачів, комп`ютерної техніки на якій може міститись інформація, що має доказове значення у кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання вказав, що у провадженні СУ ГУ Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження № 42015000000001072 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2.06.2015, за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України.

Слідчий у клопотанні вказав, що з матеріалів провадження вбачається, що службові особи місцевого самоврядування міста Володимир-Волинський Волинської області, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою із невстановленими особами, перебуваючи у стійких зв`язках із правоохоронними та контролюючими органами області, переслідуючи мету особистого збагачення, організували виготовлення та незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, збут та транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також їх подальше переміщення через митний кордон України до країн Євросоюзу поза митним контролем та без сплати загальнообов`язкових митних платежів, що спричинило настання тяжких наслідків. Так, службові особи місцевого самоврядування міста Володимир-Волинський Волинської області діючи в змові із невстановленими службовими особами Митних органів України та службовими особами комерційних структур, зловживаючи своїм службовим становищем виготовляли та скуповували у невстановлених слідством осіб контрафактну підакцизну продукцію (тютюнові та алкогольні вироби), а також незаконно видобутий бурштин, зберігали їх та накопичували на території м. Володимир-Волинський, а в подальшому, з приховуванням від митного контролю, експортували на територію Республіки Польща, де реалізовували через заздалегідь створені суб`єкти підприємницької діяльності.

Після цього, службові особи місцевого самоврядування міста Володимир-Волинський Волинської області діючи як співучасники, маючи широке коло дружніх та корупційних зв`язків серед працівників Волинської митниці, Луцького та Львівського прикордонних загонів, працівників правоохоронних органів, за попередньо розробленим планом, за отримані внаслідок незаконного збуту підакцизних товарів, а також збуту незаконно видобутого бурштину, грошові кошти здійснюють придбання групи високоліквідних товарів у Республіці Польща, які також поза митним контролем в подальшому транспортуються на територію України до місць накопичення та зберігання з метою подальшої реалізації.

Слідчий вказує, що у ході досудового слідства встановлено, що накопичення та зберігання, приховування від митного контролю, а також завантаження для подальшого транспортування незаконно виготовлених та придбаних у невстановлених слідством осіб контрафактних підакцизних товарів, товари імпортованих на територію України поза митним контролем, незаконно видобутого бурштину, коштів отриманих від протиправної діяльності та незареєстрованої вогнепальної зброї здійснюється на території міста Володимир-Волинський, за адресами розташування ряду будинків та складських приміщень, які перебувають у власності чи користування осіб причетних до вчинення вказаного злочину.

Слідчий зазначає, у ході розслідування установлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , можуть зберігатись указані вище незаконно виготовлені та придбані у невстановлених слідством осіб контрафактні підакцизні товари, товари імпортовані на територію України поза митним контролем, незаконно видобутий бурштин, кошти отримані від протиправної діяльності, незареєстрована вогнепальна зброя, документи, що підтверджують факти незаконно виготовлення, придбання, зберігання та збуту контрафактної продукції (тютюнових та алкогольних виробів) , документи, що підтверджують факти незаконного видобутку бурштину, його зберігання та збуту, чорнові записи, нотатки, печатки, флеш-накопичувачі, комп`ютерна техніка на якій міститься інформація що має доказове значення у кримінальному провадженні, а також інші предмети та документи, які можуть мати значення для справи.

Нежилі приміщення за адресою: Волинська область, м. Володимир-Волинський, вул. Шухевича генерала, 134, на праві власності належить ПАТ «Волиньвторметр» код ЄДРПОУ 00193074 (наказ Фонду державного майна № 27 від 30.01.1995).

Крім того, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 30.07.2015 за №757/26645/15-к надано дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Однак, згідно довідки ГСУ МВС України від 30.08.2015 ухвала слідчого судді не була реалізована у зв`язку із організаційно-штатними змінами в Генеральній прокуратурі України в результаті яких процесуальний керівник не міг санкціонувати залучення до проведення обшуків спеціального підрозділу міліції.

Вищевказані документи містять відомості незаконного способу заволодіння державними коштами отриманих від протиправної діяльності, а також необхідні для дослідження фактичних обставин, проведення аналізу документації, з метою використання їх при призначені документальної позапланової виїзної перевірки щодо дотримання чинного податкового та валютного законодавства при здійсненні фінансових операцій, достовірності ведення бухгалтерського та податкового обліку, судово-економічної експертизи, які можуть бути використані як доказ в суді, тому проведення обшуку є необхідним за наведених обставин.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно провести обшук, з метою виявлення вищевказаних документів та їх вилучити.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, суд прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи показання свідка ОСОБА_5 , показання та інформацію свідка ОСОБА_6 , оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що у нежитлових приміщень, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходиться речі та документи, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні та можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 9, 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих у даному кримінальному провадженні: слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майору поліції ОСОБА_3 (старший групи слідчих); старшому слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області підполковнику поліції ОСОБА_7 ; заступнику начальника відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області підполковнику поліції ОСОБА_8 ; старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_9 на проведення обшуку нежитлового приміщення, що розташовані за адресою: Волинська область, м. Володимир-Волинський, вул. Шухевича генерала, 134, на праві власності належить ПАТ «Волиньвторметр» код ЄДРПОУ 00193074 (наказ Фонду державного майна № 27 від 30.01.1995), з метою відшукування та вилучення незаконно виготовлених та придбаних у невстановлених слідством осіб контрафактних підакцизних товарів (тютюнових виробів та алкогольних напоїв), товарів імпортованих на територію України поза митним контролем, незаконно видобутого бурштину, коштів отриманих від протиправної діяльності, незареєстрованої вогнепальної зброї, документів, що підтверджують факти незаконно виготовлення, придбання, зберігання та збуду контрафактної продукції (тютюнових та алкогольних виробів), документів, що підтверджують факти незаконного видобутку бурштину, його зберігання та збуту, чорнових записів, нотатків, печаток підконтрольних підприємств та підприємств нерезидентів, флеш-накопичувачів, комп`ютерної техніки на якій може міститись інформація, що має доказове значення у кримінальному провадженні, а також інших предметів та документів, що містять сліди злочинів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення05.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57544365
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/5593/16-к

Ухвала від 05.05.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні