Ухвала
від 26.04.2016 по справі 464/3601/16-к
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/3601/16-к

пр.№ 1-кс/464/788/16

У Х В А Л А

26.04.2016 року

Слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю прокурора управління нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 , секретаря судового засідання ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого про накладення арешту на видаткові частини рахунків,

в с т а н о в и в :

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням матеріалів кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12015140000000334 від 31.07.2015 р., за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 212 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором відділу нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , про накладення арешту на видаткову частину рахунків № НОМЕР_1 (код валюти 840), № НОМЕР_2 (код валюти 978), № НОМЕР_3 (код валюти 980), які належать ТОВ «Крамар ЛТД» (ЄДРПОУ 38978420) шляхом зупинення видаткових операцій по вказаних рахунках, які відкриті і перебувають у володінні Західного ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 325321) за адресою: м.Львів, вул.Липинського, 13А.

В обґрунтування клопотання слідчий покликається на те, що в ході розслідування кримінального провадження встановлено, що ряд осіб на території Львівської області організували здійснення переміщення партій товарів через державний кордон України. Ввезені товари транспортуються та акумулюються в невстановлених складських приміщеннях для подальшої їх реалізації фізичним (юридичним) особам за готівкові кошти з метою отримання прибутку, без належної сплати податків і митних платежів, а по бухгалтерському та податковому обліках реалізація відбувається суб`єктам господарювання з ознаками «фіктивності».

Так, органом досудового розслідування та проведеними оперативно-технічними заходами встановлено, що громадянин ОСОБА_5 , будучи директором ТОВ «Крамар ЛТД» (ЄДРПОУ 38978420), фізичною особою підприємцем ОСОБА_5 (код НОМЕР_4 ) та контролюючи діяльність ТОВ «Ровер ЛТД» (ЄДРПОУ 39669778) протягом 2014-2016 років, здійснює імпорт м`яса і рибопродуктів та реалізовує дану продукцію через підконтрольні йому магазини роздрібної торгівлі, а також фізичним особам за готівкові кошти, без відображення у бухгалтерському та податковому обліках.

З матеріалів вбачається, що службові особи ТОВ «Крамар ЛТД» в період 2014-2015 років не сплатили податок на додану вартість в сумі 2664102грн., при відображенні в бухгалтерському та податковому обліках сумнівних господарських операцій з реалізації товару (печінка, фарш) ТОВ «Пума Груп», яке містить ознаки «фіктивності», а фактичної реалізації товарів юридичним (фізичним) особам за готівкові кошти. В ході відпрацювання ТОВ «Пума Груп» оперативними працівниками здійснено виїзд та встановлено, що товариство за податковою адресою: АДРЕСА_1 не знаходиться, а вказана адреса являється масовою адресою реєстрації суб`єктів господарювання. На вході у приміщення лише розміщено таблички із назвами підприємств, однак серед багатьох назв назва ТОВ «Пума Груп» відсутня. В результаті опитування мешканців будинку встановлено, що назва ТОВ «Пума Груп» їм невідома, про таке підприємство чують вперше. Разом з цим, проведеним аналізом встановлено, що ТОВ «Пума Груп» з червня 2015 року податкову звітність до органів податкової служби не подає, а 12.11.2015 за рішенням контролюючого органу ТОВ «Пума Груп» анульовано свідоцтво платника ПДВ. Основний вид діяльності вказаного товариства діяльність приватних охоронних служб, який не відповідає фактичному виду діяльності, зокрема: торгівля м`ясо та рибопродуктами, а засновниками та службовими особами являються жителі Донецької області.

Разом з цим досудовим слідством встановлено, що ТОВ «Крамар ЛТД» (ЄДРПОУ 38978420) має відкриті розрахункові рахунки № НОМЕР_1 (код валюти 840), № НОМЕР_2 (код валюти 978), № НОМЕР_3 (код валюти 980) в Західному ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 325321).

Враховуючи те, що кошти, які знаходяться на даних рахунках, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у накладенні арешту на видаткову частину рахунків № НОМЕР_1 (код валюти 840), № НОМЕР_2 (код валюти 978), № НОМЕР_3 (код валюти 980), які належать ТОВ «Крамар ЛТД» (ЄДРПОУ 38978420), з метою недопущення їх легалізації, та в подальшому відшкодування завданих державі збитків.

Документи та інформація по рахунках № НОМЕР_1 (код валюти 840), № НОМЕР_2 (код валюти 978), № НОМЕР_3 (код валюти 980), які відкриті в Західному ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 325321), що розташований за адресою: м. Львів, вул.Липинського, 13А, знаходиться лише у вказаній банківській установі, і тому виконання арешту на видаткову частину рахунків можливе лише у вказаному банку, шляхом отримання розпорядження суду.

Відповідно до вимогст. 131 КПК Українизаходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Заходами забезпечення кримінального провадження є, зокрема, арешт майна.

Арештом майна згідно положень ч.1ст. 170 КПК Україниє тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, а також юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у разі якщо до такої юридичної особи може бути застосовано захід кримінально-правового характеру у вигляді конфіскації майна, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку.

Частиною 2ст. 170 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення;є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом; одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Фактичною підставою арешту майна є сукупність фактичних даних, що вказують на завдання кримінального правопорушення матеріальної та/чи моральної шкоди, заявлення цивільного позову про її відшкодування або можливість заявлення такого позову та накладення майнових стягнень, конфіскації майна за вироком суду. Необхідність арешту майна зумовлюється обґрунтованою підозрою вважати, що незастосування цього заходу зумовить труднощі чи неможливість виконання вироку в частині забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову чи перешкоджатиме встановленню істини внаслідок того, що таке майно може бути приховане, відчужене чи пошкоджене.

Однак слідчий не навів належного обґрунтування із посиланням на докази щодо необхідності накладення у межах кримінального провадження арешту на банківській рахунок, відкритий ТОВ «Крамар ЛТД» у Західному ГРУ ПАТ КБ «ПриватБанк».

Керуючись ст.ст. 103, 110, 167, 170-173, 309-310, 369, 371-372 КПК України,

у х в а л и в :

В задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 про арешт видаткових частин рахунків відмовити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Львівської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення26.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57605435
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/3601/16-к

Ухвала від 26.04.2016

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні