Ухвала
від 12.05.2016 по справі 569/5731/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/5731/16-к

УХВАЛА

12 травня 2016 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання прокурора Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 (далі прокурор) про надання дозволу на проведення перевірки,-

ВСТАНОВИВ:

06 травня 2016 року прокурор звернувся в суд з клопотанням, у якому просить надати дозвіл Державній екологічній інспекції у Рівненській області на проведення перевірки Державного-комунального підприємства «Міське об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівного» (код ЄРДПОУ 02220007), юридична адреса: м.Рівне, вул.Соборна 3Д, з питань дотримання вимог природоохоронного законодавства на території центрального парку ім. Т.Г. Шевченка, з метою визначення меж, розмірів самовільно захопленої земельної ділянки, а також суми завданої шкоди внаслідок самовільного захоплення землі.

В обґрунтування клопотання зазначається, що Рівненською місцевою прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області у кримінальному провадженні №42016181010000041 розпочатому за фактом самовільно зайняття ТзОВ «ЛЮКС-ХАУС ГРУП» земельної ділянки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Так, під час будівництва житлового багатоквартирного будинку по вул. Соборна, 5 у м.Рівне (поштова адреса: м.Рівне, вул. Соборна 5а), замовником якого є ТзОВ «ЛЮКС-ХАУС ГРУП», на земельній ділянці центрального парку міста ім. Т.Г. Шевченка, яка межує з вказаним будівництвом, ТзОВ «ЛЮКС-ХАУС ГРУП» самовільно вимощено бруківку на площі 186 м.кв. та підготовлено 195 м.кв. землі для подальшого вимощення бруківки.

Зазначене порушує цільове призначення земельної ділянки та завдає майнової шкоди власнику земельної ділянки.

Ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 30.03.2016 призначено до Державної екологічної інспекції у Рівненській області проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «ЛЮКС-ХАУС ГРУП» на вище вказаній земельній ділянці.

Проте, директор ТзОВ «ЛЮКС-ХАУС ГРУП» ОСОБА_4 до проведення перевірки Державну екологічну інспекцію у Рівненській області не допустив.

Фактично захопленою є земля Державного-комунального підприємства «Міське об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівного».

Покликаючись на наведене, з метою повноти та всебічності досудового розслідування, встановлення конкретних розмірів земельної ділянки захопленої на території парку необхідно провести Державною екологічною інспекцією у Рівненській області перевірку Державного-комунального підприємства «Міське об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівного» з питань дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, прокурор просить клопотання задоволити .

Заслухавши думку прокурора, який клопотання підтримав, дослідивши матеріали клопотання та додані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Пунктом 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу КМУ, за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами КПК України.

Згідно із п.2 ч.1 Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» №408 від 13.08.2014, надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбаченихКримінальним процесуальним кодексом України.

За наведених обставин, слідчий суддя вважає клопотання ообгрунтованим, наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

Керуючись ст. ст. 91, 93, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл Державній екологічній інспекції у Рівненській області на проведення перевірки Державного-комунального підприємства «Міське об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівного» (код ЄРДПОУ 02220007), юридична адреса: м.Рівне, вул.Соборна 3Д, з питань дотримання вимог природоохоронного законодавства на території центрального парку ім. Т.Г.Шевченка, з метою визначення меж, розмірів самовільно захопленої земельної ділянки, а також суми завданої шкоди внаслідок самовільного захоплення землі.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57682191
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення перевірки

Судовий реєстр по справі —569/5731/16-к

Ухвала від 12.05.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні