Ухвала
від 13.05.2016 по справі 803/13/14
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

13 травня 2016 року Справа № 803/13/14

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Мачульського В.В.,

розглянувши у поряду письмового провадження в місті Луцьку заяву Старовижівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Кортеліський про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

ВСТАНОВИВ:

05 травня 2016 року на адресу суду надійшла заява Старовижівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області від 29 квітня 2016 року №365/07-22 про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративним справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Кортеліський про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Дана заява мотивована тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області та управління Пенсійного фонду України в Старовижівському районі Волинської області реорганізовано шляхом злиття та утворено Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області, яке є правонаступником позивача, тому просить суд провести заміну сторони виконавчого провадження, стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області на його правонаступника - Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

В судове засідання представник заявника Старовижівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області та представник Відділу Державної виконавчої служби Ратнівського районного управління юстиції не прибули проте, звернулися до суду із заявами про розгляд справи у їх відсутності (а.с.75,86).

Відповідач на розгляд справи не прибув, свого представника в судове засідання не направив, причини неявки суду не повідомив, з клопотанням про відкладення розгляду справи до суду не звертався, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, що підтверджується реєстром поштових відправлень №265 від 06 травня 2016 року, з якого вбачається що ухвала суду від 06 травня 2016 року та повістка про виклик до суду в адміністративній справі повернута за зворотною адресою 12 травня 2016 року з поміткою причини повернення відсутність адресата за вказаною адресою (а.с.88-90).

Відповідно до частини одинадцятої статті 35 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Згідно із частиною другою статті 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З урахуванням вимог частини статтей 41, 122, 128, 264 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) та у зв'язку із надходженням до судового засідання клопотань про розгляд справи за відсутності представників сторін (а.с.75,86), судовий розгляд справи здійснено в порядку письмового провадження, без фіксування адміністративного процесу технічними засобами.

Дослідивши наявні в матеріалах справи письмові докази, суд дійшов висновку, що у справі необхідно замінити сторону виконавчого провадження, стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області на його правонаступника - Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області, виходячи з наступного.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 17 січня 2014 року позовну заяву управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області про стягнення з Сільськогосподарського виробничого кооперативу Кортеліський заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій задоволено повністю та стягнуто з Сільськогосподарського виробничого кооперативу Кортеліський (44111, Волинська область, Ратнівський район, с. Кортеліси, код ЄДРПОУ 00853122) на користь управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області (44100, Волинська область, смт. Ратне, вул. Богдана Хмельницького, 98, код ЄДРПОУ 20132778) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за січень-жовтень 2013 року в сумі 89496 (вісімдесят дев'ять тисяч чотириста дев'яносто шість) гривень 98 (дев'яносто вісім) копійок.

На виконання зазначеної постанови позивачу 05 березня 2014 року було видано виконавчий лист №166/2014, який пред'явлено на примусове виконання у відділ державної виконавчої служби Ратнівського районного управління юстиції. 17 березня 2014 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання вищевказаної постанови. Станом на день звернення до суду із заявою про зміну сторони виконавчого провадження виконавчий лист перебуває на примусовому виконанні у відділі державної виконавчої служби Ратнівського районного управління юстиції в рамках зведеного виконавчого провадження.

Судом встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України та Додатку №1, управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області та управління Пенсійного фонду України в Старовижівському районі Волинської області реорганізовано шляхом злиття та утворено Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області (а.с.76,77).

Як вбачається з виписки із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 31 березня 2016 року та Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 12 травня 2016 року Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області зареєстроване як юридична особа з 29 березня 2016 року (а.с.78,87).

Відповідно до статті 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Згідно із частиною першою статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. Такі ж положення закріплені у частині п'ятій статті 8 Закону України Про виконавче провадження .

Оскільки, Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області, а рішення суду в частині стягнення з Сільськогосподарського виробничого кооперативу Кортеліський на користь управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій у сумі 89496,98 грн. на даний час не виконане, тому суд приходить до висновку, що слід сторону виконавчого провадження, а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області замінити на його правонаступника - Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Керуючись статтями 41, 122, 128, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Старовижівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по примусовому виконанню виконавчого листа №166/2014 від 05 березня 2014 в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Кортеліський про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, а саме: стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі Волинської області на його правонаступника - Старовижівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області (44400, Волинська область, Старовижівський район, селище міського типу Стара Вижівка, вулиця Незалежності, будинок 42, ідентифікаційний код юридичної особи 40379548).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Головуючий

Суддя В.В. Мачульський

Дата ухвалення рішення13.05.2016
Оприлюднено18.05.2016
Номер документу57698319
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —803/13/14

Ухвала від 03.12.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

Ухвала від 13.05.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

Ухвала від 08.01.2014

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

Постанова від 17.01.2014

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні