Постанова
від 19.04.2007 по справі 11/101-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/101-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"19" квітня 2007 р.                                          Справа № 11/101-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Чернявського В.В. при секретарі Борхаленко О.А. за участю прокурора Мяснікова К.К.

представників сторін:

від  позивача: Дегтярьова Ю.Є.- гол. спец. юр. відділу, дов. № 3/07 від 03.01.2007р.   

від  відповідача: не з'явився    

розглянув у відкритому судовому засіданні справу    

за позовом Прокурора Голопристанського району Херсонської області в інтересах держави в особі Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати  працездатності

до Дочірнього підприємства "Ксенія" ВАТ" Херсонрибгосп"  

про  стягнення 2099 грн. 70 коп.

Провадження у справі відкрито за позовом про стягнення заборгованості з страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у          зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та  витратами, зумовленими народженням і похованням (далі - страхові внески), за декларованої відповідачем у звітності за 2006 рік.

У судовому засіданні прокурор підтримав позовні вимоги.

Представник позивача також підтримав позовні вимоги.

Відповідач не проявив свого відношення до позовних вимог, представник відповідача не з'явився в судове засідання для участі в судовому засіданні.

С у д   в с т а н о в и в:

Дочірнє підприємство "Ксенія" відкритого акціонерного товариства  "Херсонрибгосп" є платником страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно зі ст.23 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та втратами, зумовленими народженням та похованням” (далі - Закон № 2240) страхувальники-роботодавці, яким є відповідач, сплачують страхові внески один раз на місяць при здійсненні виплат на оплату праці працівників за відповідний період.

За “Звітом про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності” за 2006р. відповідач задекларував заборгованість з страхових внесків у сумі 2099,70 грн.

Відповідно до ст. 24 Конституції України юрисдикція судів поширюються на всі правовідносини, що виникають у державі.

Відповідач не надав доказів сплати заявлених 2099,70грн.

З врахуванням викладеного, на підставі ст. 23 Закону № 2240 позов підлягає задоволенню.

Судовий збір у справі не стягується на підставі ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Керуючись ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                        п о с т а н о в и в:

1.Позов задовольнити.

2.Стягнути з Дочірнього підприємства "Ксенія" відкритого акціонерного товариства  "Херсонрибгосп"  ( код ЄДРПОУ 31144081, Херсонська обл., Голопристанський район,  с.Залізний Порт, вул. Шкільна,  р/рахунок невідомий) на користь  Голопристанської районної виконавчої дирекції  Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 26083124, м. Гола Пристань, вул. 1 Травня, буд.17, р/р 25603179 в ХОД АППБ "Аваль", МФО 352093) 2099грн. 70коп. заборгованості з страхових внесків.

Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили.

3. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня  складення постанови у повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

4. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви на апеляційне оскарження, якщо такої заяви не буде подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження буде подано, але апеляційної скарги у визначений строк подано не буде, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

 

             Суддя                                                                  В.В. Чернявський

                                                 У повному обсязі постанову

                                                                     складено 19.04.2007р.

Дата ухвалення рішення19.04.2007
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —11/101-ап-07

Постанова від 19.04.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Чернявський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні