Ухвала
від 19.02.2016 по справі 757/7494/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7494/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2016 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження старшого слідчого військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 , погоджене прокурором військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

19 лютого 2016 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проходження служби ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в службових кабінетах адміністративної будівлі Вінницької митниці Державної фіскальної служби України (нумерація відсутня), а саме за адресою: м. Вінниця, вул. Лебединського, 7. Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, дане приміщення належить приватному підприємству «Промінь» (ЄДРПОУ13302599).

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Військовою прокуратурою Київського гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015110350001265 від 11.12.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Головного управління Державної фіскальної служби України, у співучасті з іншими громадянами, з метою незаконного збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, налагодили схему вимагання неправомірної вигоди у суб`єктів зовнішньоекономічної діяльності на постійній основі шляхом створення штучних перешкод під час митного оформлення товарів.

Фігурантами провадження являються керівник Вінницької обласної комунальної установи «Вінницька інноваційно-інвестиційна компанія» ОСОБА_7 , начальник Вінницької митниці Державної фіскальної служби України ОСОБА_5 та заступник начальника Вінницької митниці Державної фіскальної служби України ОСОБА_6 .

Органом досудового розслідування також встановлено, що місцем зберігання майна здобутого у результаті вчинення вказаного злочину, а саме: речей, грошових коштів, цінностей, цінних паперів, документів, комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачів пам`яті та інші електронних носіїв інформації можуть бути службові кабінети ОСОБА_5 та ОСОБА_6 що знаходяться в адміністративній будівлі Вінницької митниці Державної фіскальної служби України (нумерація відсутня) розташованій за адресою: м. Вінниця, вул. Лебединського, 7. Зазначений факт підтверджується протоколом допиту заявника, а також протоколом допиту в якості свідка старшого оперуповноваженого на ОВО ГУ БКОЗ СБ України майора ОСОБА_8

Посилаючись на те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення тяжкого кримінального правопорушення, відшукання знаряддя злочину та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вказані речі та предмети можуть знаходитись у вказаному приміщенні, слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав.

Заслухавши думку сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Обшук відповідно до ст.234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться можуть бути доказами під час судового розгляду, а також враховуючи фабулу кримінального правопорушення, знаходяться в зазначеному в клопотанні приміщенні.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, а саме надання дозволу на проведення обшуку за місцем проходження служби ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а саме в службових кабінетах ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , розташованих в адміністративній будівлі Вінницької митниці Державної фіскальної служби України (нумерація відсутня) за адресою: м. Вінниця, вул. Лебединського, 7, яке згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно належить приватному підприємству «Промінь» (ЄДРПОУ13302599).

Керуючись ст.ст. 234, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42015110350001265 від 11.12.2015р., або за їх письмовим дорученням працівникам оперативних підрозділів, та оперативним підрозділам за дорученням слідчого, на проведення обшуку за місцем проходження служби ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а саме в службових кабінетах ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , розташованих в адміністративній будівлі Вінницької митниці Державної фіскальної служби України (нумерація відсутня) за адресою: м. Вінниця, вул. Лебединського, 7, яке згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно належить приватному підприємству «Промінь» (ЄДРПОУ13302599), з метою відшукання та вилучення предметів неправомірної вигоди, речей, грошових коштів, цінностей, цінних паперів, здобутих злочинним шляхом, документів, комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачів пам`яті, інших електронних носіїв інформації, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, про особу правопорушника та мають значення для даного кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/7494/16-к.

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.02.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57708420
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/7494/16-к

Ухвала від 19.02.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні