Ухвала
від 19.05.2016 по справі 760/8195/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1 кс/760/6489/16

760/6489/16-к

солом`янський районний суд міста києва

УхВАЛА

і м е н е м У к р а ї н и

19 травня 2016 року м. Київ

Солом`янський районний суд міста Києва в складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку приміщення при здійсненні досудового розслідування в кримінальному провадженні №32015110130000019 від 28.07.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку приміщення за адресою АДРЕСА_1 , що згідно із Державним реєстром прав на нерухоме майно належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 ) та на праві колективної власності ТОВ «Авіаль» (код ЄДР 25388241), мотивуючи це тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015110130000019 від 28.07.2015 за фактом фіктивного підприємництва та сприяння в ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах юридичним особам за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

При цьому, слідчий зазначає, що на території Київської області діє організована злочинна група осіб у складі п`яти осіб, які використовували реквізити та поточні рахунки фіктивних підприємств, чим самим сприяли діючим суб`єктам підприємницької діяльності в умисному ухиленні від сплати податків, шляхом документального оформлення господарських операцій, які свідчать про нібито купівлю продаж товарно матеріальних цінностей, послуг або укладання угод про надання поворотної фінансової допомоги.

Вказана група осіб використовувала реквізити зазначених вище юридичних, в схемах незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат для підприємств платників податку, а кошти отримані від такої діяльності, у подальшому знімалися готівкою, з банківських рахунків ФСПД та поверталися замовникам, за мінусом відсотків, які утримуються за зняття готівки, тобто створили та прийняли активну участь у роботі так званого «Конвертаційного центру».

У ході проведення обшуку 28.05.2015 року, за адресою фактичного проживання учасника організованої злочинної групи ОСОБА_6 , за його особистою участю в проведенні слідчої (розшукової) дії виявлено та вилучено печатки ряду підприємств, у тому числі ТОВ "БК "Акто Моноліт" (код ЄДР 39286712), ТОВ «Смайлтон» (код ЄДР 38973464), ТОВ «Формес-Т» (код ЄДР 39483631), що свідчить про фіктивність вказаних юридичних осіб, та використання їх реквізитів у схемах безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ.

В подальшому, у ході досудового розслідування встановлено та допитано у якості свідка ОСОБА_7 , який згідно реєстраційних документів являється керівником (засновником) та головним бухгалтером ТОВ "БК "Акто Моноліт". Останній у своїх показах вказав, що здійснив реєстрацію вказаного СПД виключно за грошову винагороду, без мети здійснення будь-якої діяльності.

Також встановлено та допитано у якості свідка ОСОБА_8 , який згідно реєстраційних документів являється керівником (засновником) ТОВ «Смайлтон». Останній у своїх показах вказав, що здійснив реєстрацію вказаного СПД виключно за грошову винагороду, без мети здійснення будь-якої діяльності.

Так, проведеним аналізом баз даних ДФС України - АІС «Податковий блок», встановлено, що ТОВ "БК "Акто Моноліт" (код ЄДР 39286712), ТОВ «Стайлтон» (код ЄДР 39312925), ТОВ «Формес-Т» (код ЄДР 39483631) незаконно формували податковий кредит ряду підприємств, одним з яких являється ТОВ "Камянка Глобал Вайн" (код 36805359). Сума незаконно сформованого податку на додану вартість є достатньою для кваліфікації злочину передбаченого ст. 212 КК України.

Згідно інформації із АІС «Податковий Блок» встановлено, що ТОВ "Камянка Глобал Вайн" (код 36805359) зареєстроване та здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, вул. Панаса Мирного, 16/13, літера А.

Так, згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно приміщення за адресою м. Київ, вул. Панаса Мирного, 16/13, літера А, що згідно із Державним реєстром прав на нерухоме майно належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 ) та на праві колективної власності ТОВ «Авіаль» (код ЄДР 25388241)

В свою чергу, відшукуванні речі і документи, за твердженням слідчого, мають велике значення для досудового розслідування, оскільки вони є необхідними для проведення експертних досліджень і використання податкових і інших перевірок, оскільки інформація, яка в них міститься буде використана як доказ в кримінальному провадженні. Просить також надати дозвіл на проведення обшуку вищезазначеного приміщення з метою відшукання і вилучення комп`ютерної техніки, ноутбуків, магнітних, електронних та цифрових носіїв інформації, засобів зв`язку, печаток, чорнових записів, грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

Відтак, беручи до уваги, що в матеріалах кримінального провадження є достатні дані вважати, що в приміщенні за адресою АДРЕСА_2 , літера А можуть зберігатися документи та речі, підтверджуючі обставини вчинення даного кримінального правопорушення, знаряддя вчинення кримінального правопорушення та інші предмети, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий просить задовольнити клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши м клопотання та долучені до нього документи, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні органу досудового розслідування знаходиться кримінальне провадження №32015110130000019 від 28.07.2015 року з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

Також, слідчий вказує, що діяльність зазначеної вище групи осіб пов`язана із наданням послуг по незаконному формуванні податкового кредиту з ПДВ, валових витрат та «обготівковуванню» коштів та є незаконною, приховується від контролюючих та правоохоронних органів, «фіктивні» підприємства реєструються на підставних осіб, з метою приховування осіб, які здійснюють реальний контроль їх діяльності наявні обґрунтовані підстави вважати, що за даною вказаною вище адресою знаходяться документи та предмети, які мають відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, тому існує реальна загроза їх знищення

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину так як вони викладені в клопотанні слідчого,слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та наявність правових підстав для його задоволення.

Керуючись ст. ст. 108, ст.ст.234, 235, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення за адресою реєстрації ТОВ "Камянка Глобал Вайн" (код 36805359), а саме за адресою: м.Київ, вул. Панаса Мирного, 16/13, літера А ВИКЛЮЧНО В ПРИМІЩЕННЯХ ДАНОГО ПІДПРИЄМСТВА, з метою відшукання та вилучення документів щодо проведених фінансово-господарських операцій з ТОВ "БК "Акто Моноліт" (код ЄДР 39286712), ТОВ «Стайлтон» (код ЄДР 39312925), ТОВ «Формес-Т» (код ЄДР 39483631), а саме: бухгалтерські документи, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), документи, які підтверджують якість (безпечність) продукції, сертифікати, банківські картки, картки операторів мобільного зв`язку, комп`ютерна техніка, на магнітних носіях якої містяться сформовані в електронному вигляді вище вказані документи, комп`ютерна техніка та документи, які засвідчують факт ведення подвійної бухгалтерії, листування, кореспонденція документи, що підтверджують подальше використання, списання чи реалізацію товарів, робіт, послуг отриманих від ФСПД, реєстраційні документи та податкова звітності, а саме: свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість, свідоцтво про реєстрацію платника, декларації з податку на додану вартість, з додатками №5, уточнюючі розрахунки до декларацій з ПДВ, декларації з податку на прибуток, акти планових та позапланових перевірок підприємства, з додатками до них, прийняті повідомлення-рішення по складеним актам, відомості щодо сплати донарахованих платежів, або документи щодо оскарження повідомлень-рішень службовими особами підприємства за період 2013-2016 років, звітні декларації за формою «1-ДФ» та відомостей по виплаті заробітної плати за період 2013-2016 років, заяви про прийняття на роботу, накази про прийняття на роботу, заяви про звільнення, накази про звільнення, накази на відрядження, авансові звітів, заяви на відпустку, заяви на вступ до профкому працівників підприємства, табелі робочого часу працюючих за період 2013-2016 років, печатки та штампи СГД із ознаками «ризикових», електронні ключі доступу до системи «Клієнт-Банк» та подання звітності, відкритих для «ризикових» підприємств, а також чорнові записи, аркуші з відбитками печаток, документи щодо реєстрації підприємств та банківських карток.

Визначити строк дії ухвали упродовж 30 діб, який обраховувати зі дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження №760/8195/16-к (1-кс/760/6489/16)

Примірник 2 старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 .

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57798481
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку приміщення при здійсненні досудового розслідування в кримінальному провадженні №32015110130000019 від 28.07.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України

Судовий реєстр по справі —760/8195/16-к

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні