Ухвала
від 26.04.2016 по справі 757/17160/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/17160/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.04.2016 слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого групи слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

13.04.2016 слідчий групи слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва управління у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів реєстраційної справи з можливістю її вилучення, а саме документів: що стосуються реєстрації, перереєстрації, закриття, ліквідації та припинення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ), що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000000368 від 08.05.2014 за фактом вчинення за попередньою змовою групою осіб з числа колишніх посадових осіб Кабінету Міністрів України, членів Уряду, ІНФОРМАЦІЯ_3 , посадових осіб ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », заволодіння державним майном за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364, ст. 219 КК України.

В рамках досудового розслідування вказаного кримінального провадження, складено повідомлення про підозру колишньому Першому віце-прем`єр-міністру України ОСОБА_5 та народному депутату України ОСОБА_6 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України.

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж тривалого часу підприємства, що входять до сфери власності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 обслуговувалися через ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що в тому числі була задіяна в питаннях купівлі-продажу акцій АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 (надалі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ») здійснювалося/здійснюється управління активами низки фондів серед яких: ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), та ін.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що згідно висновків Держфінмоніторингу України та Державної фіскальної служби України засновником та директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_12 (ІПН НОМЕР_7 ), який також одноосібною службовою особою ряду підприємств, в тому числі з негативним станом, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ).

При цьому встановлено, що у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ) знаходяться оригінали матеріалів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

12.04.2016 постановою слідчого групи слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , у даному кримінальному провадженні призначено почеркознавчу експертизу.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_2 в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без участі особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 243 КПК України сторона обвинувачення залучає експерта за наявності підстав для проведення експертизи.

Відповідно до ч. 2 ст. 245 КПК України порядок відібрання зразків з речей і документів встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до речей і документів (статті 160-166 цього Кодексу).

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали, додані до клопотання, враховуючи наявність постанови від 12.04.2016 про призначення почеркознавчої експертизи у даному кримінальному провадженні, вважає, що речі, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 та до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 110, 159, 163, 243, 245, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого групи слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва управління у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому групи слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме: оригіналів реєстраційної справи, що стосуються реєстрації, перереєстрації, закриття, ліквідації та припинення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ), що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/17160/16-к

Примірник 2 на завірена копія ухвали надано слідчому групи слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

26.04.2016

Дата ухвалення рішення26.04.2016
Оприлюднено13.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/17160/16-к

Ухвала від 26.04.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні