Ухвала
від 20.05.2016 по справі 144/698/16-к
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/698/16-к

Провадження № 1-кс/144/73/16

У Х В А Л А

20.05.2016 смт. Теплик

Слідчий суддя Теплицького районного суду Вінницької області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ Теплицького відділення поліції ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Теплицького ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12016020280000162 від 13 травня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И Л А:

Клопотання старшого слідчого СВ Теплицького відділення поліції надійшло до суду 17 травня 2016 року.

Слідчий суддя, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників кримінального провадження, дійшов таких висновків:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України, погоджено з прокурором Бершадської місцевої прокуратури ОСОБА_4 ..

В клопотанні зазначено про необхідність отримати тимчасовий доступ до документів, на підставі яких було зареєстровано договір оренди між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з орендодавцем ОСОБА_5 (реєстраційна справа) та можливість вилучити їх. В обґрунтування свого клопотання старший слідчий ОСОБА_3 посилається на те, що 13 травня 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016020280000162 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, було внесено відомості про те, що в договорі оренди підроблено підпис ОСОБА_5 ..

Сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, вважає, що надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , необхідне для встановлення обставин скоєння кримінального правопорушення, для призначення експертиз у справі та може мати доказове значення у справі.

У судовому засіданні старший слідчий ОСОБА_3 підтримав клопотання та просить надати тимчасовий доступ до реєстраційної справи, у якій містяться документи, подані для реєстрації договору оренди між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ОСОБА_5 .. Одержати зазначені документи іншими способами неможливо, оскільки відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» вилучення реєстраційних справ або документів із них здійснюється за рішенням суду.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений в установленому порядку, про поважність причини своєї неявки до суду не повідомив, його неявка відповідно до ч.4 ст.163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення старшого слідчого ОСОБА_3 , дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

13 травня 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за матеріалами правоохоронних та контролюючих органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень було внесено кримінальне провадження №12016020280000162 за ч.1 ст.358 КК України та розпочато досудове розслідування.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.161 цього Кодексу.

Згідно з ч.ч.5,6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя вважає, що стороною кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведено, що документи, до яких просить надати доступ, перебувають або можуть перебувати у володінні юридичної особи - ІНФОРМАЦІЯ_4 . Також, доведено, що вказані документи самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні - можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню всіх обставин кримінального правопорушення, та мати доказове значення у справі. Документи, до яких просить надати тимчасовий доступ старший слідчий, не становлять собою та не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Керуючись ст.ст.159-164,166 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И Л А:

Задовольнити клопотання старшого слідчого СВ Теплицького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання

- 2 -

тимчасового доступу до документів.

Надати старшому слідчому СВ Теплицького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області майорові поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до реєстраційної справи, в якій містяться документи щодо реєстрації договору оренди, який було укладено 19 серпня 2015 року між ОСОБА_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » , які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю вилучення вказаних документів.

Строк дії ухвали один місяць до 20 червня 2016 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

СудТеплицький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57832914
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —144/698/16-к

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Дедик В. П.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Дедик В. П.

Ухвала від 20.05.2016

Кримінальне

Теплицький районний суд Вінницької області

Задорожна Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні