Ухвала
від 26.04.2016 по справі 757/19804/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19804/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора групи прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про дозвіл на обшук,-

В С Т А Н О В И В :

26.04.2016 прокурор ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про дозвіл на обшук.

Як вбачається з матеріалів клопотання, слідчим відділом Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000617 за фактом зловживання службовим службовими особами Міністерства оборони України під час включення до переліку військового майна Збройних сил України, яке може бути відчуджене, двох стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС варістю понад 65 млн. грн., які відповідно до Указу Президента України від 31.08.2004 підлягали переобладнанню у літаки розвідники та в подальшому були реалізовані третім особам, чим спричинено збитки державному бюджету України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 2 ст. 364 КК України.

Прокурором вказує, що існують достатні підстави вважати, що в приміщенні якому знаходиться ТБ «Земельно-універсальна біржа» за адресою: Сумська обл., м. Конотоп, вул. Успенсько-Троїцька, 39, може зберігатись протокол №1 проведення конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу рухомого надлишкового військового майна від 11.06.2013, а також інших документів, які слугували допуском для участі у вказаному аукціоні, оригінали службової переписки щодо відчудження та реалізації військового майна, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив клопотання задовольнити.

Вислухавши прокурора, дослідивши матеріали, яким обґрунтовується клопотання, вважаю наявними підстави для задоволення клопотання.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обов`язок довести наявність достатніх для обшуку підстав покладається на слідчого, прокурора, який звернувся до слідчого судді з клопотанням.

Прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, а відомості, які в них містяться можуть бути доказами під час судового розгляду та можуть бути у зазначеному в клопотанні місці, а відтак наявні підстави для задоволення клопотання.

Таким чином, з метою відшукання речей та документів, які містять в собі відомості про обставини вчинення кримінальних правопорушень, наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора групи прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 ,- задовольнити.

Надати дозвіл на обшук у приміщенні, що належить на праві приватної власності ТОВ «Оптима» (код ЄДРПОУ 32690578)таперебуваєза адресою: Сумська обл., м. Конотоп, вул. Успенсько-Троїцька, 39 у якому знаходиться ТБ «Земельно-універсальна біржа» код ЄДРПОУ 34284967,для відшукання оригіналу протоколу №1 проведення конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу рухомого надлишкового військового майна від 11.06.2013, а також інших документів, які слугували допуском для участі у вказаному аукціоні (в тому числі рукописні заяви, аркуші із записами, паспортні дані учасників, документи підтверджуючі внесення грошових коштів, установчі документи підприємств, комп`ютерна техніка, цифрові носії інформації, блокноти ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 - в матеріалах судового провадження №757/19804/16-к

Примірник 2 прокурору ОСОБА_4

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57876915
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук

Судовий реєстр по справі —757/19804/16-к

Ухвала від 26.04.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні