Ухвала
від 07.04.2015 по справі 751/3770/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/3770/15-к

Провадження №1-кс/751/570/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Чернігів 07 квітня 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про дозвіл на обшук, -

В С Т А Н О В И В :

До суду з даним клопотанням звернувся старший слідчий з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , погодженим із заступником прокурора Чернігівської області ОСОБА_4 , вказавши, що в нього в провадженні знаходиться кримінальне провадження, відомості щодо якого зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 24.02.2015 року за №32015270000000009, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин ОСОБА_5 та ОСОБА_6 перебуваючи на території Чернігівської області, створили шляхом реєстрації на підставних осіб ряд суб`єктів підприємницької діяльності у тому числі ТОВ «Укркоресттранс», ТОВ «Колд Транс» реквізити та рахунки яких використовувались для прикриття незаконної діяльності, що полягала в наданні послуг по незаконному формуванню податкового кредиту реально діючим СГД шляхом документального оформлення безтоварних господарських операцій, що призвело до заниження податкових зобов`язань з податку на додану вартість та податку на прибуток всього на загальну суму 3625395, 7 грн..

Враховуючи, що в офісному приміщенні №246 в готелі «Славутич», за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1, орендованого організаторами конвертаційного центру гр. ОСОБА_6 та гр. ОСОБА_5 , яке згідно відомостей з реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції вцілому належить на праві власності ВАТ «Готель Славутич», можуть знаходитись документи, що складались для документального оформлення безтоварних операцій підприємствами реального сектору економіки з ТОВ «Колд Транс», ТОВ «Укркоресттранс» та іншими підприємствами з ознаками фіктивності, що входять до складу «конвертаційного центру», за 2014-2015 роки, печатки підприємств, що мають ознаки фіктивності, комп`ютерна техніка, носії інформації, засоби мобільного зв`язку, грошові кошти, не обліковані по бухгалтерському обліку та призначені для видачі клієнтам-замовникам конвертації, чорнові записи, що свідчать про порушення податкового законодавства, які самі по собі та в сукупності з іншими доказами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у сторони кримінального провадження виникла необхідність проведення обшуку в даному приміщенні.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вислухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав та просив його задовольнити, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки є достатні підстави вважати, що в офісному приміщенні №246, яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1, орендованого організаторами конвертаційного центру гр. ОСОБА_6 та гр. ОСОБА_5 , можуть знаходитись докази кримінального правопорушення.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-236 КПК України, суд, -

Ухвалив:

Клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про дозвіл на обшук - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в офісному приміщенні №246, яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1, та вцілому належить на праві власності ВАТ «Готель Славутич» (код ЄДРПОУ 22907628), з метою відшукання та вилучення речей і документів, що складались для документального оформлення безтоварних операцій підприємствами реального сектору економіки з ТОВ «Укркоресттранс» (код ЄДРПОУ 38776943), ТОВ «Колд Транс» (код ЄДРПОУ 38270885), ТОВ «Сіверпромторг» (код ЄДРПОУ 39171861), ТОВ «Укрімпортгруп» (код ЄДРПОУ 38812499), ТОВ «КБЕ Транс» (код ЄДРПОУ 39152807), ТОВ «ТТК «Стрім» (код ЄДРПОУ 39171919) та іншими підприємствами з ознаками фіктивності за 2014-2015 роки, статутних та інших документів, кліше, штампів, печаток підприємств, що мають ознаки фіктивності, комп`ютерної та оргтехніки, інших носіїв інформації, що містять відомості, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, засобів мобільного зв`язку, якими користуються особи, які причетні до вчинення кримінального правопорушення, готівкових грошових коштів, що використовуються для вчинення кримінального правопорушення, а саме: не облікованих по бухгалтерському обліку та призначених для видачі клієнтам-замовникам конвертації або отриманих злочинним шляхом, чорнових записів та інших речей, предметів, цінностей, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу57951664
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук

Судовий реєстр по справі —751/3770/15-к

Ухвала від 07.04.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні