Ухвала
від 21.04.2015 по справі 751/4370/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/4370/15-к

Провадження №1-кс/751/651/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Чернігів 21 квітня 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

з участю прокурора ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

при секретарі ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про дозвіл на обшук, -

В С Т А Н О В И В :

До суду з даним клопотанням звернувся старший слідчий з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 , узгодженого із заступником прокурора Чернігівської області ОСОБА_5 , вказавши, що в нього в провадженні знаходиться кримінальне провадження, відомості щодо якого зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №32015270000000009 від 24.02.2015 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин ОСОБА_6 та ОСОБА_7 перебуваючи на території Чернігівської області, створили шляхом реєстрації на підставних осіб ряд суб`єктів підприємницької діяльності у тому числі ТОВ «Укркоресттранс» (код ЄДРПОУ 38776943), ТОВ «Колд Транс» (код ЄДРПОУ 38270885) реквізити та рахунки яких використовувались для прикриття незаконної діяльності, що полягала в наданні послуг по незаконному формуванню податкового кредиту реально діючим СГД шляхом документального оформлення безтоварних господарських операцій, що призвело до заниження податкових зобов`язань, всього на загальну суму 3625395, 7 грн..

Також встановлено, що ОСОБА_7 та кур`єр конвертаційного центру на ім`я ОСОБА_8 оформлювали та продовжують оформлювати документи для зняття готівкових коштів з розрахункових рахунків ФСПД в банківській установі Чернігівського відділення ПАТ «Укрсоцбанк», адреса: м. Чернігів, вул. Горького, 17, за допомогою головного економіста ОСОБА_9 .

Враховуючи викладене, а також те, що в нежитловому приміщенні, за адресою: м. Чернігів, вул. Горького, 17, яке використовує в своїй діяльності Чернігівське відділення ПАТ «Укрсоцбанк» та згідно реєстру прав власності на нерухоме майно, належить на праві власності ПАТ «Укрсоцбанк», можуть знаходитись чекові книжки, квитанції від чекових книжок, картки зі зразками підписів, печатки підприємств з ознаками фіктивності, чорнові записи та інші речі, предмети, цінності, що мають значення для досудового розслідування, з метою відшукання відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для встановлення істини у справі, у сторони кримінального провадження виникла необхідність проведення обшуку в даному приміщенні.

Заслухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав та просив його задовольнити, думку прокурора, який вважає, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню, вивчивши матеріалами справи, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не доведено наявність достатніх підстав вважати, що предмети і документи, які мають доказове значення у кримінальному провадженні перебувають в ПАТ «Укрсоцбанк». Зокрема, в клопотанні не конкретизовано в якому саме відділі, кабінеті установи чи приміщенні будівлі зберігаються відшукувані речі та документи, оскільки ПАТ "Укрсоцбанк" займає приміщення площею 1447,4 кв. м. і в ньому працює значна кількість людей.

Також, суду не надано доказів, що ОСОБА_9 , яка згідно клопотання допомагає організатору конвертаційного центру ОСОБА_7 та кур`єру на ім`я ОСОБА_8 у знятті коштів з рахунків фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності, працює безпосередньо в банківській установі, де планується проведення обшуку.

Тобто відсутні достатні підстави вважати, що відшукувані речі та документи знаходяться саме у зазначеному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.234-235 КПК України,

Ухвалив:

В задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про дозвіл на обшук відмовити

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу57951714
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук

Судовий реєстр по справі —751/4370/15-к

Ухвала від 21.04.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні