Ухвала
від 29.10.2015 по справі 751/9988/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/9988/15-к

Провадження №1-кс/751/2277/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Чернігів 29 жовтня 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого у провадженні начальника слідчого відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в автомобілі, який належить на праві власності ОСОБА_5 , звернувся слідчий у провадженні начальник слідчого відділу прокуратури Чернігівської області юрист 1 класу ОСОБА_4 , погодженим прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Чернігівської області ОСОБА_6 , вказавши, що слідчим відділом прокуратури Чернігівської області в групі з слідчими Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014040670002852 відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.08.2014 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 14.08.2014 року, приблизно о 13 годині ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_12 та інші невстановлені особи, за попередньою змовою між собою та іншими невстановленими особами біля приміщення Кіровського РВ ГУ МВС України у Дніпропетровській області, за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 34, захопили Голову Держземагенства України ОСОБА_21 , якого незаконного тримали у приміщеннях Дніпропетровської облдержадміністрації, за адресою: м. Дніпропетровськ, проспект Кірова, 1, де змушували останнього призначити на посаду начальника Головного управління Держземагенства у Дніпропетровській області ОСОБА_22 ..

В цей же день, 14.08.2014 року, приблизно о 13 годині біля приміщення Кіровського РВ ГУ МВС України у Дніпропетровській області за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 34, невстановлені особи за вказівкою ОСОБА_7 незаконно заволоділи автотранспортом марки «Тайота Кемри», д.н.з. НОМЕР_1 , на якій до м. Дніпропетровська прибув ОСОБА_21 , і яка належить Управлінню земельного Кадастру.

25.02.2015 року, приблизно о 14 год. 15 хв. ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 та інші невстановлені особи, за попередньою змовою між собою та іншими невстановленими особами, з метою спонукання в.о. Дніпропетровського міського голови ОСОБА_23 залишити займану посаду, біля будівлі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Кірова, буд. 1, здійснили захоплення начальника департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міської ради ОСОБА_24 , якого в подальшому до 05.03.2015 року тримали як заручника, що було пов`язано з насильницьким позбавленням можливості залишити місця, де його утримували. Також, 25.02.2015 о 17 год. 12 хв., тобто після захоплення ОСОБА_24 , на мобільний телефон ОСОБА_23 зателефонувала невстановлена особа, яка передала телефон ОСОБА_24 , після чого останній повідомив, що його незаконно утримують невідомі особи та погрожують його життю і здоров`ю з метою вплинути на в.о. Дніпропетровського міського голови ОСОБА_23 , щоб він звільнив займану посаду, після цього розмову було перервано.

Також, упродовж 2014-2015 років, службові та посадові особи БО «Фонд оборони країни»: ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , ОСОБА_27 , ІНФОРМАЦІЯ_15 та інші невстановлені особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , ОСОБА_28 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , ОСОБА_29 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , ОСОБА_30 , ІНФОРМАЦІЯ_19 та іншими невстановленими особами, створили на території Дніпропетровської області низку суб`єктів господарської діяльності, а саме: ТОВ «Голд інвест плюс», ТОВ «13 калібр», ТОВ «ЛВС Інвест плюс», ТОВ «Нью арк Україна», що зареєстровані на номінальних керівників та засновників, які реального відношення до їх реєстрації та діяльності не мають, і управління коштами на їх рахунках не здійснюють, з метою прикриття незаконної діяльності, яка була направлена на здійснення фінансово-господарських операцій, направлених на привласнення коштів БО «Фонд оборони країни», переводу безготівкових коштів у готівку в інтересах інших суб`єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт та надання фактичних послуг упродовж вказаного періоду. Так, з січня 2014 по березень 2015, на рахунки вказаних суб`єктів господарювання надійшло понад 17 млн. грн. від фонду, нібито в якості оплати за товари та послуги, які фактично не поставлялися та не надавалися.

Таким чином, у зв`язку з викладеним, враховуючи наявність обставин, які дають підстави вважати, що до вчинення тяжкого злочину може бути причетна ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення предметів, речей та документів, які мають значення для досудового розслідування, у сторони кримінального провадження виникла необхідність у отриманні дозволу на проведення обшуку автомобіля ОСОБА_5 «VOLKSWAGEN TRANSPORTER» білого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 , який зареєстрований за нею на праві власності.

17.09.2015 року органом досудового розслідування отримано дозвіл на проведення вказаного обшуку, але в зв`язку із зміною оперативної обстановки у даному кримінальному провадженні, зазначений обшук в межах одного місяця з дня постановлення ухвали, проведено не було.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Прокурор вважає, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вислухавши пояснення слідчого в кримінальному провадженні, думку прокурора, вивчивши матеріали судового провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване, відповідає вимогам ст. 234 КПК України і підлягає задоволенню.

Прокурором та слідчим в судовому засіданні доведено наявність достатніх підстав вважати, що були вчинені кримінальні правопорушення, а також, що відшукувані речі і документи мають доказове значення в кримінальному провадженні №12014040670002852 і можуть знаходитись в автомобілі «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», білого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 , який належить на праві власності ОСОБА_5 .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234-236 КПК України, -

Ухвалив:

Клопотання слідчого у провадженні начальника слідчого відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчому у кримінальному провадженні - начальнику слідчого відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12014040670002852 від 15.08.2014 та оперативним працівникам за дорученням слідчого, дозвіл на проведення обшуку автомобіля «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», білого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 , який належить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , на праві власності, з метою відшукання і вилучення речей та документів, печаток, комп`ютерів та інших носіїв інформації на яких міститься інформація щодо фінансово-господарської діяльності «Фонд оборони країни» (код ЄДРПОУ 39204556), ТОВ «Голдінвест плюс» (код ЄДРПОУ 39410778), ТОВ «13 калібр» (код ЄДРПОУ 39390516), ТОВ «ЛВС Інвест плюс» (код ЄДРПОУ 39511087), ТОВ «Нью арк Україна» (код ЄДРПОУ 39438751), а також відомості щодо фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення; набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення: аудіо,-відеозаписи скоєних злочинів; аудіо,- відеозаписи, фотоматеріали одержані незаконним шляхом (під час проведення не санкціонованого у законному порядку спостереження за особою, місцем, зняття інформацій з транспортних телекомунікаційних мереж та інше); чорнову бухгалтерію фінансових злочинів: наркотичні засоби та психотропні речовини; вогнепальну, холодну зброю та боєприпаси; документи, що підтверджують відмивання грошових коштів отриманих незаконним способом та перерахування зазначених грошових коштів на банківські рахунки за кордон; документи, печатки, отримані злочинним шляхом під час рейдерських захватів підприємств; документи, печатки, виготовлені для фіктивних підприємств; грошові кошти, дорогоцінні метали та камені, одержані злочинним шляхом; пластикові банківські картки та ключі від банківських скринь, за допомогою яких проводиться незаконна легалізація грошових коштів; мобільні телефони, SIM-карти та інші пристрої зв`язку, за допомогою яких обговорюються злочинні дії; комп`ютери та електронні носії інформації (планшети, флеш-карти, флеш-накопичувачі, системні комп`ютерні диски, CD-DVD-диски, відеокасети, відеокамери, відеореєстратори), на яких зафіксовані злочинні дії та переписка з колом її оточення; чорнові записи, блокноти, нотатки та інші рукописні і печатні носії, на яких зафіксована діяльність злочинної організації (підкупи службових осіб, виплата винагород за скоєні злочини та інше); раритетні картини, скульптури, книги, марки здобуті злочинним шляхом; фальшиві документи на рухоме та нерухоме майно; судові та інші процесуальні рішення, одержані за передачу грошових винагород службовим особам та представникам влади; документи, що підтверджують право власності на майно, на яке можливо накласти арешт, з метою відшкодування шкоди завданої злочинами; автомобільні державні номерні знаки, на які не має документів щодо підтвердження їх власності, нотаток, записників, комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачів, мобільних телефонів з пристроями для збереження пам`яті, а також інших носіїв інформації, що містять дані про осіб, які можуть бути свідками або виконавцями вчинених правопорушень, інші предмети, речі та документи, що зберегли на собі сліди злочинів, які необхідні для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.10.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу57951776
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —751/9988/15-к

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні