Ухвала
від 18.05.2016 по справі 757/23478/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23478/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , слідчому слідчої групи ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання про призначення документальної виїзної позапланової перевірки,-

В С Т А Н О В И В :

18.05.2016 до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження заступника начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про призначення документальної виїзної позапланової перевірки ТОВ "ТК "МЕГАПОЛІС-УКРАЇНА" (ідентифікаційний код 30622532).

В обґрунтування клопотання посилається на те, що у Головному слідчому управлінні Національної поліції України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014000000000579, внесеному 13.12.2014 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

Під час слідства встановлено, що упродовж 2013-2015 років організована група, з метою прикриття незаконної діяльності, пов`язаної з проведенням безтоварних фінансових операцій, наданням незаконних послуг з переведення безготівкових коштів у готівку, незаконним формуванням податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат для суб`єктів господарської діяльності реального сектору економіки, створила, придбала і використовувала суб`єкти господарської діяльності з ознаками фіктивності, зокрема ТОВ "РЕДГОЛД" (ідентифікаційний код 38882754), ТОВ "СТІЛ КІНГ" (ідентифікаційний код 38851281) і ТОВ "ПІВДЕННА ЗОРЯ 2013" (ідентифікаційний код 38890949) та інші, за результатами чого штучно створено податковий кредит з податку на додану вартість для підприємств реального сектору економіки у сумі, що більше ніж у 1000 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та отримано за надання цих послуг на підконтрольні рахунки безготівкові кошти з подальшим їх переведенням у готівку у загальній сумі, що більше ніж у 18000 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, у зв`язку з чим державі заподіяно матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

У своїй злочинній діяльності члени організованої групи, з метою прикриття проведення безтоварних операцій поза правовим полем, приховання факту підміни товару (подальшої реалізації не тютюнових виробів, а придбаного без документального оформлення за готівку струмопроводу), а також надання своїм діям законного вигляду зазначали у документах податкової звітності задіяних суб`єктів підприємницької діяльності податковий кредит, сформований для ТОВ "РЕДГОЛД" за рахунок операцій з придбання товару по ланцюгу ТОВ"РЕДГОЛД" ПП "ТОРГІВЛЯ ТА ДИСТРИБЬЮЦІЯ" ТОВ "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "МЕГАПОЛІС-УКРАЇНА" виробники: ПАТ "ФІЛІП МОРРІС УКРАЇНА", ПзП "ІМПЕРІАЛ ТОБАКО ЮКРЕЙН", ПАТ "ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ КОМПАНІ УКРАЇНА" та ПАТ "А/Т ТЮТЮНОВА КОМПАНІЯ "В.А.Т.-ПРИЛУКИ".

З метою повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення та обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, документування злочинної діяльності із залученням зазначених суб`єктів підприємницької діяльності, спростування або підтвердження здійснення незаконних операцій в ході досудового розслідування виникла необхідність проведення перевірки ТОВ"ТК "МЕГАПОЛІС-УКРАЇНА" з питань дотримання податкового законодавства під час здійснення фінансово господарських взаєморозрахунків по відносинам з ПП "ТОРГІВЛЯ ТА ДИСТРИБЬЮЦІЯ", ПАТ "ФІЛІП МОРРІС УКРАЇНА", ПзП "ІМПЕРІАЛ ТОБАКО ЮКРЕЙН", ПАТ "ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ КОМПАНІ УКРАЇНА" та ПАТ "А/Т ТЮТЮНОВА КОМПАНІЯ "В.А.Т.-ПРИЛУКИ" за період з 01.01.2013 по теперішній час.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання, заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Статтею 91 КПК України передбачено, що у кримінальному провадженні підлягають доказуванню обставини, у тому числі: подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення), вид та розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Згідно з пунктом 78.1.11. Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка проводиться у разі отримання судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанови органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесеної ними відповідно до закону.

Пункт 4 частини другої статті 40 КПК України та пункт 6 частини другої статті 36КПК України, якими слідчий та прокурор уповноважувались призначати ревізії та перевірки, виключено на підставі Закону № 1697-VII від 14.10.2014.

Відповідно до частини 2 статті 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Пункт 10 та пункт 21 частини другої статті 36 КПК України визначає, що прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у форму процесуального керівництва досудовим розслідуванням уповноважений погоджувати або відмовляти у погоджені клопотань слідчого до слідчого судді про проведення слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) дій, інших процесуальних дій у випадках, передбачених КПК України чи самостійно подавати слідчому судді такі клопотання, а також здійснювати інші повноваження, передбачені КПК України.

Прокурором доведена наявність достатніх підстав вважати, що іншим чином ніж призначити перевірку ПАТ "ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ КОМПАНІ УКРАЇНА" неможливо в ході досудового розслідування кримінального провадження підтвердити чи спростувати факт фіктивної діяльності, а також встановлення розмір шкоди завданої злочином.

На підставі викладеного і керуючись ст. 78 Податкового кодексу України та ст. ст. 36, 93, 110, 107, 309, 372, 392, 532, 534 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Призначити документальну позапланову виїзну перевірку ТОВ "ТК "МЕГАПОЛІС-УКРАЇНА" (ідентифікаційний код 30622532), яке зареєстровано за адресою: проспект Шевченка, 4А, м. Одеса, 65044, з питань дотримання податкового законодавства під час здійснення фінансово господарських взаєморозрахунків по відносинам з ПП "ТОРГІВЛЯ ТА ДИСТРИБЬЮЦІЯ" (ідентифікаційний код 39270131), ПАТ "ФІЛІП МОРРІС УКРАЇНА" (ідентифікаційний код 00383231), ПзП "ІМПЕРІАЛ ТОБАКО ЮКРЕЙН" (ідентифікаційний код 20044494), ПАТ "ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ КОМПАНІ УКРАЇНА" (ідентифікаційний код 19345204) та ПАТ "А/Т ТЮТЮНОВА КОМПАНІЯ "В.А.Т.-ПРИЛУКИ" (ідентифікаційний код 14333202) за період з 01.01.2013 по 18.05.2016.

Проведення перевірки доручити співробітникам Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Одесі Міжрегіонального Головного управління ДФС.

Ухвала не може бути оскаржена та підлягає негайному виконанню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу57953562
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення документальної виїзної позапланової перевірки

Судовий реєстр по справі —757/23478/16-к

Ухвала від 18.05.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні