Ухвала
від 27.05.2016 по справі 813/3532/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

УХВАЛА

про заміну сторони у виконавчому провадженні

27 травня 2016 року                                                                       Справа № 813/3532/15

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддя                                         Грень Н.М.,

секретар судового засідання                     Гавірко О.О.,

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Дрогобицького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області про стягнення заборгованості з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Надія», -

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла заява Дрогобицького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області про стягнення заборгованості з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Надія».

В судове засідання сторони не з'явились, належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви.

Згідно з частиною 1 статті 41 КАС України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

          Суд розглянув заяву Дрогобицького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі №813/3532/15 та встановив наступне.

          Львівським окружним адміністративним судом 08.10.2015 року видано виконавчий лист по адміністративній справі № 813/3532/15, стягувачем у якому зазначено Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області.

          Постановою державного виконавця відділу ДВС Дрогобицького МУЮ від 03.03.2016 року відкрито виконавче провадження ВП №50356027 з примусового виконання виконавчого листа 813/3532/15 від 08.10.2015 року.

          Судом встановлено, що відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 16.12.2015 року №1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області, управління Пенсійного фонду України в м. Бориславі Львівської області та управління Пенсійного фонду в м. Трускавці Львівської області припинені шляхом злиття та утворено нове, що має назву Дрогобицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області, про що 28.03.2016 року внесено запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань №1 414 134 0002 003464.

          Таким чином, Дрогобицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області, управління Пенсійного фонду України в м. Бориславі Львівської області та управління Пенсійного фонду України в м. Трускавці Львівської області.

          Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

          Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 Цивільного кодексу України).

          Принцип самостійної юридичної відповідальності юридичної особи закріплено ч. 1 ст. 96 Цивільного кодексу України, а саме: юридична особа самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями.

          Враховуючи вищевикладене, а також те, що 28.03.2016 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію юридичної особи – Дрогобицького об'єднаного управління Пенсійного Фонду України, що є правонаступником прав та обов'язків управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області, управління Пенсійного фонду України в м. Бориславі Львівської області та управління Пенсійного фонду України в м. Трускавці Львівської області, суд дійшов висновку, що вказана заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою, таку слід задовольнити та здійснити заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 813/3532/15 з Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області на Дрогобицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області про стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Надія» на користь УПФУ в м. Дрогобичі та Дрогобицькому р-ні заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених за Списком №2 в сумі 2965,50 грн.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 167, 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд -

у х в а л и в :

1. Заяву Дрогобицького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження – задовольнити.

2. Замінити стягувача Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області у виконавчому провадженні ВП № 50356027 щодо примусового виконання судового рішення за виконавчим листом № 813/3532/15, виданим 08.10.2015 року Львівським окружним адміністративним судом у справі № 813/3532/15 про стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Надія» на користь УПФУ в м. Дрогобичі та Дрогобицькому р-ні заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених за Списком №2 в сумі 2965,50 грн. - на Дрогобицьке об'єднане управління Пенсійного Фонду України Львівської області (Львівська область, м. Дрогобич, пл. Ринок, 3; ЄДРПОУ 40369828).

           3.Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, а також державному виконавцю.

Ухвалу може бути оскаржено протягом 5 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд, згідно ст. 186 КАС України. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КАС України, якщо таку скаргу не було подано, згідно ст. 254 КАС України. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Суддя                                                                                           Грень Н.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.05.2016
Оприлюднено02.06.2016
Номер документу57981494
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/3532/15

Ухвала від 05.05.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 27.05.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Постанова від 11.09.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 18.08.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 09.07.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні